Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferrier Ray

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tette fel Gergely a címbeli kérdést. Rövid válasz: igen, a hossszú válasz pedig a miértekkel és általános tanácsokkal együtt a poszt alján.  Sziasztok! Bocs, tömör leszek, biztos sok levelet kell átnyálaznotok. Több bejegyzés kapcsán is előjött, hogy netes…..
Ferrier Ray 2015.12.04 18:31:49
@MrZed001: Nem kell bizonygatni semmit. Ha elszámolandó számla kell mondjuk kispista EV.-nek akkor a számlán szerepelnie kell, hogy E.V. illetve az adószámának (nem összekeverendő az adóazonosítóval). Ha a számla ezen adatok nélkül lett kiállítva mert az ügyfél úgy kérte akkor nem is számolhatja el. Az egy másik kérdés, hogy kispista néven kéri aztán a könyvelője meg odabiggyeszti az adószámot mikor elszámolják a számlát.
Érdemes átolvasni a számlaadás szabályait.

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjXmIe53cLJAhXrs3IKHd_dB5YQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fnav.gov.hu%2Fdata%2Fcms359941%2F18._informacios_fuzet___A_szamla_nyugta_kibocsatasanak_alapveto_szabalyai.pdf&usg=AFQjCNF-s1kxx5ellDe-Z22R8hk2RoKIsg&bvm=bv.108538919,d.bGQ&cad=rja
Ferrier Ray 2015.12.04 19:01:35
@MrZed001: "Kezdjük talán ott, hogy még cég nevére kiállított számlán SEM szerepel mindig a cég adószáma !"

az lehet, hogy nem szerepel mindig de nem befolyásolja az a tény, hogy KÖTELEZŐ!
Olvasd el a write üzemmódban linkelt hülyeséget! ;-)
Ez az email landolt egyik barátomnál:   CSAK KEDD ÉJFÉLIG! Valami, amin tudsz gondolkodni kedd estig. Arról szól, hogy ha jövő héten okosan döntesz, és érdekel a változás, akkor nagyon-nagyon jól járhatsz. Az ajánlatom a következő: Két programom indul hamarosan: 1. JEDI…..
Forrás: Tony Ortega blogja Az Egyesült Államokban új típusú munkatársi szerződéseket vezetett be az "egyház". Idő kérdése, és nemsokára Magyarországon is ezt vagy ennek kissé adaptált változatát fogják aláírni. Az eddig használt is eléggé egyoldalú volt, bíróságon nem…..