Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kino Dino

85 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lavina rendezője ismét bevitte a gyomrost legújabb társadalmi szatírájával...
Luca Guadagnino ismét visszakanyarodik szülőföldjének bájához, ahol egy százszor elregélt, klasszikus nyári románcot fest le a vásznon úgy, ahogy előtte senki. ..
A Sony egy újabb franchise startpisztoly dörrenésének szánta A setét tornyot, de a nyár legcikibb blockbuster-e sült ki belőle.  ..
Még mindig tart a mosolyszünet...
Kis csalódás Nolan háborúja...
Thor és Christian legjobb barátok. A festői Izland eldugott szegletében, egy kis halászfaluban köszönt be a nyár mellet a pubertáskorban fokozódó szexuális fűtöttség is számukra. Érdeklődésük középpontjába minden egyébről egyszerre a másik nem testének megismerése iránti vágy kerül, s még nem…..
Ole feleségével, négyéves lányával és hétéves fiával a Brochmann utca 12/A lakásban él, Osloban, Norvégiában, Európában, a Földön, a Világegyetemben. Rengeteg időt tölt erkélyén, kezében a Vissza a jövőbe-s bögréjével, asztalán a laptopjával, s mélázik a múltról, a jelenről és jövőről, személyének…..
  Az utóbbi évtized fullasztó remaketengerében az Oldboy-hoz és A dolog-hoz hasonlóan rengeteg feleslegesen indokolatlan alkotás süllyedt visszafordíthatatlanul a sötétségbe, vagy éppen tervez már létrejötte előtt ugyanoda tartani (lásd: Toni Erdman remake). Ezeken a veszélyes vizeken próbált…..
2016 legfontosabb filmje a Holdfény, melynek minden képkockájáról süt a harsány őszinteség. Önmagunk megismerésének és elfogadásának könnyfakasztó szépségű meséje...
Bár sokan lenézték és még többen szidták annak idején Ben Afflecket, én mindig is kedveltem. Igazán szimpatikus figura, aki bár nem annyira átütő tehetség a kamera előtt, de mindig is korrektül tudta hozni a szerepét...
Akinek a Balaton jege nincs elérhető távolságban, barátai elhanyagolják, nincs ki este átölelje, vagy csak egyszerűen semmi örömet nem lel a rövid, zimankós napok monoton forgatag-mentességében, annak kiváló társaság lehet a listán szereplő 5 film akármelyike: egy bögre forró tea mellett, a tavaszra…..
Az Út a vadonba a vele egy kategóriába sorolható film- és könyvtársaival ellentétben, gyakorlatilag egyedüliként képes volt arra, hogy ne egy korszak jellegét és ideológiáját (vagy annak hiányát) örökítse meg -ahogyan többek között Kerouac: Úton-ja (és a könyv filmváltozata) tette, mely a hatvanas…..
Az Olli Mäki legboldogabb napja fű alatt csúszott be a magyar mozikba, a december végén tapasztalható filmes dömping pedig tett is róla, hogy viszonylag észrevétlen maradjon, holott a Cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard díját is elnyerő alkotás nem egy -nálánál jóval szélesebb közönséghez…..
Michael Dudok de Wit első filmrendezése felé irányuló nézői és kritikai várakozás jogosan tette magasra a lécet, ugyanis a méltán legendás Ghibli stúdió szárnyai alatt készült a holland rendező filmje –mely stúdió neve elválaszthatatlanul összeforrt korunk utolsó nagy mesemondója, Hayao Miyazaki…..
Emlékszel rá, hogy napokig tartott ezeket a dalokat kiveri a fejedből? Nem? Sebaj, itt egy kis emlékeztető!..
A döcögő dramaturgiával és indokolatlan magyar alcímmel viaskodó Audiard műdráma kapcsán két kérdésem volna: egy, hogy találtak tíz embert Cannes-ban, akinek ez jobb tetszett a Saul fiánál, kettő miért pont ők lettek a zsűri tagok? Avagy enye benye Coen fiúk… A film ostoba…..
Nyakunkon az idei díjszezon, szóval eljött az esélylatolgatások ideje. Én húznék is egy merészet: a Saul fia hazahozza a legjobb film díjat, ami annyira nem is abszurd elképzelés, mint amilyennek elsőre tűnik! A Saul fia fű alatt érkezett Cannes-ba és már a filmfesztivál első…..
Óvakodjatok a Bíborcsúcs középszerűségétől! A Bíborhegy romantikus film, horror, gótikus fantasy és pszicho-thriller zsánerek egyvelege, de nem ezért rossz film. Guillemo del Toro esetében az egyetlen releváns kérdés legújabb filmjei megjelenésekor, hogy feltud-e nőni az…..
Vannak franchise-ok, amiket imádunk, minden deus-ex sas vagy midiklorián ellenére. Vannak olyanok, amiket kultiváltan gyűlölünk, szexista robotok vagy családos autó junkiek miatt. És hát ismerünk olyan franchise-okat is, amik az „ezek komolyan azt hitték, ennek lesz folytatása?”…..
Ha beülsz a filmre vagy IMAX-ben tedd vagy sehogy! Zemeckis úgy tűnik visszatalált a helyes útra. A 2012-es Kényszerleszállást megelőző tíz évben nem készített élőszereplős mozit, a motion capture technológiával kísérletező animációs filmjei vegyesen értékelhetők, de…..
A szmogban fuldokló metropolisokon át, a keleti zen kertek csendjéig, több mint húsz országon átívelő interkontinentális meditációra invitálja a nézőt Ron Fricke, rendező-operatőr, az immáron húsz éves, de erejéből mit sem vesztő Barakában. A Baraka ’92-ben nyűgözte…..
A Víkend trailerjének megjelenésekor viszonylag magas elvárásokat állítottam „az első igazi magyar thriller” felé. Az előzetes alatt tapasztalható feszültség mellé társult a gyönyörű erdélyi környezet, illetve tovább izgatta a kedélyeket az akkor általam még eltaláltnak…..
Tavaly sem panaszkodhatunk a filmeket illetően, kiváló évet tudhatunk magunk mögött. Kitűnő filmeket volt szerencsénk látni, sőt az utóbbi évek egyik legkiszámíthatatlanabb díjszezonjának lehettünk szemtanúi. Az utolsó pillanatokban is kérdéses volt, hogy a Sráckor vagy a…..
Cikkünkben kedvcsinálókat olvashattok Hayao Miyazaki munkásságának (szerintünk) 6 legfőbb alkotásáról, valamint a Szél támadról, amivel lezárta életművét a mester.   Nauszika – A szél harcosai (1984) A film színtere egy poszt-apokaliptikus világ, ezer évvel a…..
Nem kell már sokáig várni, míg kiderül kik szállnak ringbe az idei év díjszezonjának döntőjén, az Oscar gálán! Holnap kihirdetik a jelöltek, mi pedig utoljára megpróbáljuk kitalálni melyik címekkel találkozhatunk. Íme, itt vannak az idei utolsó tippjeink. Áprilisban írtam…..