Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napoleonee

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan szinten kaptam sokkot ettől a filmtől, hogy a bemutatója óta (ami ugye nem tegnap volt) csak most tudtam rávenni magam arra, hogy újranézzem. Mai eszemmel persze tudom, hogy azért borultam ki anno annyira, mert brutálisan összetörte az én romantikus Vadnyugat képemet, de hát egy…..
Napoleonee 2014.11.21 08:44:35
Ez a film elkerülte a giccset? Uramisten. Ez a film is tipikus példája, hogy az Oscar egy baromság. Persze időnként megkapják a megérdemelt filmek az Oscart, de elég ritkán. Ez a film a szép képeket leszámítva több sebből vérzik:
1. Kevin Costner. Ha ez az alakítás a blog írója szerint A kategóriás, akkor nem is értem minek ír filmes blogot. Hol van ez mondjuk Edward Norton alakításaihoz képest. Pacino-t, és De Niro ne is említsük. Ők A kategóriás színészek, Costner nagyon max B kategória volt mindig is. Egy normális filmben szerepelt eddig (Tökéletes világ).
2. Forgatókönyv. Az indiánok élete teljesen hiteltelen. Meg persze a kötelező szerelmi szál kell bele. De még az is milyen? Még véletlenül sem egy indián lánnyal jön össze, nehogy már keveredjen a fehér ember a rézbőrűvel. Nem nem. Egy fehér nőt írnak a sztoriba! Miért? Hogy?
3. Rendezés. Ezért a filmért rendezői oscart? Komolyan tudják ezek az emberek, hogy a rendezés egy komoly szakma, ami nem úgy néz ki, hogy beülök a székbe, mert már úgyis láttam, hogy ezt hogyan kell, és csinálok egy filmet. Ez a film csak azért lett sikerfilm, mert az Amerikaik lelkiismeretének szól. A giccs meg azt jelenti kedves blogíró, hogy fognak egy-két megható jelenetet, aláfestenek valami megható zenét, amire aztán megerednek a könnyek. Itt kell aztán sírni. És ráadásul ilyen didaktikusan az arcba nyomva az egészet, hogy na itt tessék átélni a katarzist. Ez a film maximum egy hatos, de az is csak az egy-két tényleg szép kép miatt. Tehát az operatőrt illetni dicsérettel az oké, de mindenki mást egy vicc...
A szakácsmunka egy alapvetően manuális dolog, amely mély lelki kötődést eredményez különféle eszközökhöz. Az egész napos monoton munka során markolászott 2-3 tárgynak kulcsszerepe van, így nem meglepő, hogy érzelmek is életre kelhetnek irányukba. Aki szeretettel főz, annak…..
Napoleonee 2014.05.23 17:47:00
www.amazon.de/GREEN-Egg-Big-Green-schwarz/dp/B008FR8LTW/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1400859621&sr=8-4&keywords=big+green+egg

www.amazon.de/Big-Green-Egg-Holzkohlegrill-Large/dp/B000W0HO6Q/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1400859621&sr=8-3&keywords=big+green+egg

Mindkettő Big Green Egg L-es méret. Kérdésem pedig a következő: nyilván a drágább az eredeti, de vajon az olcsóbb mennyiben tér el az elsőtől? Érdemes megvenni azt is, vagy inkább gyűjteni egy jó darabig (vagy akár lemondani róla) a a drágábbra?