Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Newtone1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A középkori alkimista kézikönyvek rendszeresen figyelmeztetik olvasóikat, hogy a bennük szereplő tudás titkos, csak az arra érdemesek, a beavatottak számára hozzáférhető. E könyveket olvasva elitista, elzárkózó, ezoterikus tudomány bontakozik ki szemünk előtt, amely ellentmond a…..
Newtone1 2015.02.14 11:59:13
@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Nagyon erős hitének kell lennie annak, aki abban hisz, hogy a döglött anyag egyszer csak elkezdett tudatosan egyre összetettebb rendszereket építeni magából, megugorva olyan lépcsőket, amik véletlen mutációval nem jöhetnek létre, mert egyszerre annyira sok egymással összefüggő elemnek kellett volna megváltoznia, hogy az ellentmond minden létező fizikai, biológia, kémiai törvénynek.

Továbbá azt látod a világban, hogy minden szétesik, lebomlik (lásd termodinamika alaptörvénye: a rendszer entrópiája növekszik), és sehol sem látsz arra példát, hogy az anyag nagyobb bonyolultságú, összetettebb rendszerekbe rendeződne ÖNMAGÁTÓL.

Ha viszont jobban szétnézel, akkor azt látod, minden pontos törvényszerűségek szerint történik ebben a világban, és nem "véletlenül". Sok példát találhatsz arra, hogy ha csak egy nagyon picit más lenne vmilyen törvény, érték, fizikai/kémiai állandó, akkor összezuhanna minden. Ilyen mértékű precizitás "létrejötte" nem véletlen, erre szintén nem találsz példát a világban.

Ha kihagyod a tudatosságot a világból, akkor csak halott anyagot látsz. Ha meg szeretnéd látni a lényeget a dolgok mögött, akkor ki kell mozdulni a jelenlegi sablon rendszerünkből, amibe a társadalom elvárásai szerint szocializálódtunk vagy inkább "belénk neveltek".

A valóban okos emberek, akik nem csak egy kis részterületről rendelkeznek lexikális információval, hanem a teljes egészet is meg merik nézni, azok nem materialista vallásúak, mivel az nem tud nekik választ adni minden kérdésre.

A vallás definíciója nagyjából azt jelenti, hogy választ ad azokra a kérdésekre, amelyek a gondolkodó embert foglalkoztatják, mint pl. hogyan jött létre a világ, mi történik velem, miután meghalok, ...

A materialista vallás is megpróbál választ adni ezekre a szerintem alapvető kérdésekre a maga kis tökéletlen módján, amikre pedig nem tud, azt vagy véletlennek nevezi vagy letagadja. :-)

Azoknak, akik nem szeretnének szembenézni azokkal a dolgokkal, amik nem férnek be a materialista világképbe, vagy nem szeretnének egy felsőbb szintű tervező/irányító személyét elfogadni, azoknak ez a részleges világmagyarázat is megfelel.

A buddhizmus egyébként nem vallás, ha az istenben való hitet nézzük, mert tényleg csak egy "életmód rendszer". Viszont ha úgy nézed, hogy választ próbál-e adni a fenti alapvető kérdésekre, akkor viszont vallásnak tekinthető - a materializmussal együtt.

A fentiekkel nem arra szerettem volna másokat biztatni, hogy járjon templomba, :-) mert én sem járok, hanem arra, hogy a hitrendszerek, vallások közül a materializmus adja a leggyérebb választ az alapvető kérdésekre, ráadásul az ideológiai alapja a saját törvényszerűségeivel is ütközik.
Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek…..
Bérelni, vagy vásárolni? A válság előtt nagyon sokak számára egyértelmű volt a válasz: vásárolni!- ezt a nagyon magas tulajdonosi részarány is jól mutatja a magyar lakáspiacon. A lakásárak csökkenésével, a deviza alapú hitelek törlesztő részleteinek megugrásával azonban…..