Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dirtyrock

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Egymást szerették míg éltek, és a halál sem szakította őket el” – Dávid gyászéneke szavaival búcsúztatta a jeruzsálemi Givat Saul temetőben Hila Armoni lányát, Naamát, akit férjével, Eitammal együtt palesztin terroristák agyonlőttek, amikor autójukkal hazafelé…..
Úgy gondolom ez elsősorban a kormány felelőssége! Ha felsőbb szinten nem vennék semmibe a betegellátást és az ápolók munkáját,akkor szerintem nem itt tartanánk. 33 éve dolgozom az egészségügyben, tudom, hogy vannak ilyen kollégák, ezzel együtt nem szabad általánosítani!…..
dirtyrock 2014.03.02 18:13:19
@a végtelen űrben együtt:
Ahogy már előttem megjegyezték erősen kampányszagú kis szösszenet ez. A gond csak az ,hogy sikerül is az embereket ilyen és ehhez hasonló posztokkal uszítani. A nővérek munkahelyi viselkedésétől sikerült eljutni a hatalom birtokosai által elkövetett elnyomásig. Remek! A gondolatmenet igazán szép és filozofikus a világ nagy problémáira mutat rá. Viszont bármely országról elmondható lenne.
A józan realitás pedig az ilyen esetekben vagy háttérbe szorul vagy fel sem merül.
Volt valaha működő egészségügy Magyarországon?? Én nem tudok róla! Amikor még volt pelenka sem kerestek vagyonokat a nővérek sajnos. Pedig akkor is ők végezték az "igazi" munkát a betegek ápolását. Az orvosok ugyanúgy tartották a zsebüket. Azok is akik vidéken több helyen nem kórházakat hanem sintértelepeket működtek!
A nővérek viselkedését pedig nem befolyásolhatják a munkakörülmények. Ez hivatás nem szakma mint az eladó. Bunkó eladótól is lehet vásárolni ha azt akarja az ember. Itt a hangsúly azon van akarja-e. Az ápolásra rászorulunk. Nemegyszer a "betegek" és a hozzátartózók viselkedése jóval balkánibb mint a munkafeltételek.
A stadionok építését nem is lehet egy lapon említeni a kórházak helyzetével. Ezzel az erővel ne építsünk pl. játszótereket ,kerékpárutakat.
Az ilyen "piramissal" mint egy stadion a "fáraó" az élőknek tesz jót. Az ,hogy futballrajongó az ő baja focit még ő sem tud varázsolni ide. Viszont végre lesz ,hely ami nagyobb rendezvényeknek is helyet adhat elérhető áron. Pl a U2 biztonságos stadion hiánya miatt nem lépett fel nálunk. A pesti Iron Maiden jegyára majdnem meghaladja a zenekar ausztriai fellépésének a árát. Csakhogy a sógoroknál ez az ár egy 3 napos fesztivált takar több fellépővel.
Az ország azon részének aki nem dolgozik van egy jelentős hányada aki nem is akar ,de hála Istennek még képzetlen is. Az ilyenek olyan "nagy" álomországokban mint pl. az USA biztosítás hiányában nem kapnak teljes ellátást. Mi nekik és a fentebb említett "orvosoknak" köszönhetjük ,hogy a rokkantak országa lettünk és évtizedeken keresztül milliárdokat nyúltak le abból a kasszából amibe soha semmit nem tettek ha ez a réteg marad magára nem fogok könnyeket ejteni.
Az adó pedig a keresetek függvénye ..komolyabb adóról a kétkulcsos rendszer rémképe lebeg előttem. Soha nem értettem miét fizessen valaki azért többet mert okosabb, tanultabb szerencsésebb vagy tudom is én, bátrabb mint én? És ő is csak ellátást tud venni egészséget nem.
Aztán lehet én látom ezt az egészet rosszul?!
dirtyrock 2014.03.02 19:35:29
@karpackie:
Egy stadionba nem tudok fontosabb dolgot mint egy koncert vagy egy meccs. Nem lehet egy lapon említeni a kórházak helyzetével mint említettem. Igen kimehetsz Bécsbe koncertre mert ott van stadion..ezzel az erővel akár orvoshoz is kimehetsz minden gond nélkül.
Nem tudom mi a demagógia abban ,hogy úgy gondolom minden magyar állampolgár egyenlő.
És akkor nem megyek bele mélyebben abba hogy a kétkulcsos rendszer az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők jó részénél fogyasztás növekedést idéz ellő,de ez nem jár valós életszínvonal növekedéssel. Viszont többletmunkára ösztönöz. Így készülnek a modern rabszolgák.
A tehetősebbek pedig befektetések helyett inkább megtakarításokat helyezik előtérbe és jóval nagyobb arányban csalnak.