Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dobronyi Tamás

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Econovum-napot tartunk ma, úgy tűnik. Két kolléga már írt egy alapos cikket a diplomagyár képzési rendszeréről, és máris itt az újabb ügy. Tegnap mutatta be a 444 Dobronyi Tamás "klasztermenedzsert," a Jobbik pro bono gazdasági tanácsadóját. Dobronyi doktori végzettségével…..
Dobronyi Tamás 2014.02.28 08:59:46
@mrZ: www.econovumakademia.hu/cert001.html

2007-2008-ban a newport honlapján európai campusokban (Törökország, UK, stb., Magyarországon az Econovum) lehetett elvégezni, nem volt online "megrendelhetősége" vagy ilyesmi. Akkoriban tán még a bolognai folyamat előtt, több külföldi - magyar megoldás volt helyi képzéssel. (Durham MBA, Warwick MBA stb. elvileg mind törvényesen helyi oktatással, de a külföldi tematikával.) Jómagam egy BMF mérnökként és a kemény Műegyetem menedzser és MBA szakjai után nem szándékoztam "diplomát venni".

Üdvözlettel:
Dobronyi Tamás
Dobronyi Tamás 2014.03.01 10:31:41
@dipl-o-mata:

2006-ban még álmomban nem gondoltam volna, hogy évekkel később, pl. egy főiskola státuszú hely is adhat majd Ph.D-t, mert nem az "egyetemi" státusz hanem a minősített oktatók és programok számítanak majd a bolognai rendszerben.
www.bgf.hu/hirek/DOKTORIKEPZ

Akkor 2006-ban még ez volt az elérhető és neten is utánajárható információ, ami a másik cikkben is megjelent itt:

"Az USA-ban az oktatás terén az egyes államok nagyon széleskörü autonómiával rendelkeznek, a legtöbb diplomát és doktori fokozatot az adott állam Oktatási Hivatalának elnöksége (Board of Regents) hitelesiti. A NIU esetében ez az állam 1976 és 2008 között Wyoming volt. A NIU kezdetben minden bizonnyal szinte kizárólag "távoktatásos" formátumú végzettségeket adott ki az állami akkreditációja segítségével, többnyire az USA-n kivüli területekre."