Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csató Gábor

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az ülőfelület elvesztette tartását, a töltetanyag elvékonyodott. Ez okozza a huzat gyűrődését. A minőségellenőr megvizsgálta az áruházban kiállított darabot, amelyen hasonló elváltozások figyelhetők meg" - igen, oké, de talán egy 2 személyes háztartásban szolgáló kanapénak 1 év használat után nem…..
Bárki, aki az állatvédelemben ilyen-olyan minőségében tevékenykedik, amit tesz, azért teszi, hogy változást érjen el. Ahhoz viszont, hogy ez megtörténhessen, magát a változást, mint olyat, illetve annak minőségét sem szabad figyelmen kívül hagyni...
Csató Gábor 2018.09.05 20:33:11
Nem tudom, hogy ez valamilyen cikksorozat kíván-e lenni, aminek az első része, hogy mi történik körülöttünk, és utána jönnek-e a megoldási javaslatok, azokat mindenesetre hiányoltam.

Egyébként az írás tetszik, a problémákat rendszerben kezeli és értelmezi, nem egymástól különálló gondok összességeként, és a legtöbb megállapítása szerintem valós.

Azonban, ahogy a szerző is említi, nincsenek rá adatok. Az én környezetemben pont hogy javul a helyzet, de döntően pesti és Pest környéki fiatal értelmiségiekről van szó, szóval ha van torz minta, akkor ez az.

Az egyik legalapvetőbb gond szerintem abból származik, amire a szerző is utal, hogy a kutyának emberi személyiségjegyeket tulajdonítunk. Szerintem ezek bizonyos esetekben lehetnek helytállók, de egyetértek azzal, hogy leginkább téves következtetés. Ez ellen a háziállatok szükségleteit, jellemzőit mélységében és összefüggéseiben is értelmező iskolai oktatásra lenne szükség, és ezt szándékosan nem sarkítom ki kutya-macska témára. Arról pl. semmit nem tudunk, hány hörcsög/tengerimalac/nyúl/papagáj vagy bármi egyéb kerül ki a családokból, amikor megunták. Igenis meg kell tanítani az embereknek, hogy ezeknek az élőlényeknek milyen szükségletei vannak, és ami ennél is fontosabb: mi a természet örzői és nem urai vagyunk (nem azért, mert technikailag nen tudjuk uralni, hiszen sok szempontból tudjuk), hanem morális okokból. A házunkba fogadott állat pedig nem tárgy, érző lény. Szóval igen, az oktatás lenne az egyik lépcső.

Kolléganőm kisfia kutyát szeretne. Kolléganőm beiratta az egyik alapítványhoz kutyás nyári táborba, ahol megismerkedtek a kutyákkal, azok igényeivel, gondozásával, stb. Valami ilyet lehetne nagyban is.

Másik oldalról pedig komoly törvényi szigorításra, és komolyabb ellenőrzésre lenne szükség, pl. a cikkben is említett kutyagyárakkal szemben.
A filmes világ sztárjai visszaélnek az esetlegesen megérdemelt ismertségükkel, és a bámészkodók bedőlnek ennek a trükknek. Azért, mert valakit ismerünk valamely művészeti ág képviselőjeként, még nem emeli pulpitusra egy másik alkotói folyamatban. A képernyőn szerzett respect nem váltható át sem…..
Csató Gábor 2018.05.17 11:51:58
Mivel a bejegyzés alapján művelt, magadat választékosan kifejező személy benyomását kelted, biztosan viccnek szántad, hogy rosszul írtad Sir Anthony Hopkins nevét, de ez humornak elég sovány. Nem kell, hogy tiszteld a munkásságát vagy őt magát személyesen, de a nevét rosszul írni gáz.

A személyes véleményem pedig az, hogy a művészet megítélése egy összetett és szubjektív dolog sok tekintetben, ezért, habár ecsetkezelésről meg egyéb, szerinted egymással kvázi számszerűsített skálán összehasonlítható szempontokat említesz, szerintem egy alkotás több, mint az ilyen részletek egésze. Az pedig megint nem mérhető, hogy egy kép milyen érzelmeket, gondolatokat vált ki belőlem. Én pl. úgy vagyok a posztmodern pacák, vászonra fröcsögtetett festékfoltok és két meg három színnel, és egyszerű geometriai formákkal dolgozó festőkkel, mint Dris az Életrevalókban... ettől függetlenül nem fáj, hogy sokaknak ez tetszik.

És egyébként, ha már ott tartunk, hogy ki miben jó, érdekes módon én még nem találkoztam olyan kritikussal, aki sikeresebb lett volna az adott területen azoknál, akikről a kritikát írja. Egy filmet sem láttam, amit filmkritikus rendezett, vagy játszott benne, egy jó ételt sem ettem, amit éttermi kritikus főzött.

Egy szó, mint száz, senki ne akarja rám erőltetni, mit gondoljak dolgokról. Adott esetben szabadidejükben festegető színészek képeiről sem.
Csató Gábor 2018.05.17 12:30:07
@Fátrai: ez így korrekt.
A közelmúltban napvilágot látott „Tarlós-csomag” igencsak felkorbácsolta az indulatokat. Az elképzelésre a bringások reagáltak leghamarabb, hiszen a beharangozott lépések esetleges megvalósulása leginkább őket érinti (sújtja?), mára azonban alig találni olyan, a kérdéskörhöz tartozó írást a neten,…..
A Huffington Post terjedelmes cikkben számol be a brit Tesco újdonságáról: a szigetország szupermarketei közül elsőként az üzletláncban kerül bevezetésre egy olyan új alkalmazás, amely értesíti az adott áruházak közelében lévő segélyszervezeteket, hogy az adott napon milyen…..
A génmódosított élelmiszerekről az átlagosnál többet hallani az utóbbi időben, vélhetően a folyamatban lévő amerikai - európai szabadkereskedelmi egyezménnyel (TTIP) kapcsolatos tárgyalások eredményeképpen. Az öreg kontinensen ugyanis sokan attól tartanak, hogy az amerikai…..
Egy árva petákot sem tettem volna arra, hogy valaha egy általam szerkesztett blog első bejegyzését Sztálin-idézettel kezdem, de az élet mindig tud meglepetéseket okozni. „Egy ember halála tragédia, milliók halála statisztika” - hangzott az egykori Szovjetunió nagy alakjának ars…..
Csató Gábor 2014.10.31 18:11:30
@Zsuzsikám (the 4th): Gondolom, ez az írásnak köszönhető, aminek örülök. Ugye Ön is elolvasta? :)
Csató Gábor 2014.10.31 18:31:31
@monddazigazatmar: Az éhezéssel kapcsolatban két külön definíciót alkalmaznak. Az egyik az alultápláltság, ami kifejezetten arra utal, hogy a létfenntartáshoz és a szervezet egészséges működéséhez szükséges kalóriabevitel hiányzik, ami, különösen gyermekek esetében maradandó fejlődési rendellenességhez vezethet. Itthon is vannak alultápláltak, a számuk azonban a világ más területeihez képest viszonylag alacsony. Ami viszont nálunk kifejezetten magasra nőtt az elmúlt években, az a minőségi éhezés, amikor is a bevitt kalóriamennyiség többé-kevésbé elegendő, de az elfogyasztott élelmiszer nem fedezi a tápanyag- és ásványi anyag igényt, ami szintén szervi elváltozásokhoz, egészségkárosodáshoz vezethet.
Csató Gábor 2014.10.31 18:38:57
@Zsuzsikám (the 4th): Azt gondolom, az éhezés ellen sokat és sokféleképpen tehetünk. Én a blogomat azért hoztam létre, mert szeretném felhívni a figyelmet a kérdésre, és friss adatokat, híreket közölni a téma iránt érdeklődők részére. Az adakozásnak pedig véleményem szerint akkor van értelme, ha önzetlen, éppen ezért nem rakom ki a kirakatba sem Önnek, se másnak.
A zöld mozgalmak közel fél évszázada küzdenek a szociális igazságosság megteremtéséért, melyben megkerülhetetlen kérdés a nők társadalmi helyzetének javítása, végső soron pedig a nemek közötti egyenlőség elérése. Március 8-a a nők nemzetközi ünnepe, melynek…..
  A hazai köztudatban a magyar zöldpárt(ok)ra különböző címkéket aggatnak, vélt vagy valós indokokkal. Ezek közül az egyik leggyakoribb, amivel személyesen találkozom, hogy az LMP egy néhány éve eltűnt, de a magyar politikai életben közel két évtizeden át meghatározó…..