Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitya7

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Diospyros kaki Hana fuyu az idén sok termést nevelt mindkét kordonon.Nem minden fajta datolyaszilva alkalmas a lekvár készítésére az állaga és az íze miatt de ez nem vonatkozik a Hana fuyura. Lekvár recept hozzávalók: 1,1/2 kg teljesen érett gyümölcs 1 citrom a vaniliás…..
Pitya7 2014.03.05 21:50:02
@Zotya papa:

Köszönöm a kimerítő választ sajnos csak most tudtam reagálni rá.

Hát bevallom nem gondoltam hogy ilyen macerás a pálinkafőzés, én azt hittem hogy a kaki sok cukrot tartalmaz és egyszerű ilyen szempontból a helyzet. Az édes fajták esetében is ugyanígy kellene eljárni szerinted? /Bár fényévekre vagyok még nemhogy a 100 de 10 liternyi cefrétől is de hát előre gondolkodom:)/

A másik kérdésem az aszalásra vonatkozna: Tudom hogy van ebben jártasságod, itt is belefutsz gondolom mint a lekvár esetében csersavasabb gyümölcsökbe. Mivel erről nem írtál feltételezem itt ez annyira nem számít. Mivel később csersavas termésem lesz bőven valahogy fel kell majd dolgozni. A családnak azt mondtam sok helyet foglalnak a fák de cserébe sok lekvárunk lesz, úgy tűnik ez nem igaz :(

Mivel édes fajtából csak jiro-m van egy Bene Lacibától származó fajtában reménykedek, a neve Hiratana. Tudsz róla valamit esetleg? Édes fajta lehet? Köszi a választ, szép estét!