Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tökreköt

73 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint oly sok más helyen a világon, Ukrajnában is nagyon sok kézműves vállalkozó foglalkozik kötött és horgolt termékek eladásával vagy minták tervezésével. Az orosz-ukrán háborúval az ő megélhetésük és életük is veszélybe került. A nemzetközi kötős, horgolós közösség viszont gyorsan mozgásba…..
Gréti és Lili a két cuki amigurumi virágpáros olyan jó barátnők, hogy néha megcserélik a szirmaikat! Most te is elkészítheted őket, az ingyenes PDF mintánkat itt találhatod hozzá...
Szeretnél egy gyors, egyszerű és szupercuki tavaszi amigurumi projektet? Akkor nem kell tovább keresned! Nemrég fonalelfogyasztó munkálatokba kezdtem, az apróbb mennyiségekből pedig cuki amigurumi figurákat készítek, mint például ezt a madarat. A teljes mintát elérheted a blogposztban, vagy…..
Tudom, tudom már szinte teljesen vége a sapka szezonnak, kicsit meg vagyok csúszva. De legnagyobb örömömre nemrég újból részt vehettem az 1001 Fonalbolt tavaszi fonaltesztjén, így hozzájuthattam a világ legpuhább vastag fonalához. Így hosszas töpengés után úgy döntöttem, jó idő ide vagy oda, én…..
A legutolsó, karácsonyi cikkünk írása során egy csodaszép, szuper vastag fonalból készült, tű nélkül nélkül horgolt koszorúba botlottam, aztán nem bírtam megállni, hogy ne készítsem el rögtön én is! Készült hozzá egy videó is, hogy még egyszerűbb legyen elkészíteni...
Nemrég eszméltem rá, hogy még néhány nap és beköszönt a december. Őszintén szólva, kicsit sokkolt is ez a tény, ugyanis a meleg időjárás miatt szinte el is feljtettem, hogy közeledik a Karácsony. (Még mindig bicóval járok munkába anélkül, hogy ráfagynék az ülésre, ami egészen meglepő így november…..
Nemrég szép, tömött kötésminták után nézelődtem és rátaláltam egy csodaszép és pofonegyszerű mintára, a bambusz kötésmintára. Úgy gondoltam egy rövidke cikkben és videóban megosztom veletek ezt az gyors mintát, mert engem egészen elkápráztatott a a textúrája. Ideális lehet kis szütyők, táskák…..
Eljött az ősz, nincs is jobb ilyenkor mint egy vastag fonallal bekuckózni és őszi dekorációt horgolni! Nemrég vettem két szupervastag, pihe-puha gyapjú fonalat és készítettem két dísztököt. Szuper egyszerű, gyors projekt, egy fél óra alatt elkészíthető egy este. Tökhorgolásra fel!..
Még idén nyáron volt szerencsém másfél csodás hetet Izlandon tölteni. Nagyon izgatott voltam az utazás miatt, leginkább túrázásra és a tájra készültem, arra viszont egyáltalán nem számítottam, hogy a gyönyörű természeti értékek mellett ennyi szép kötött dologra és ilyen sokszínű kötős kultúrára…..
Itt hőség, a fagyi és a strandolás ideje! Én mondjuk sajnos egy sportsérülés miatt otthon vagyok kénytelen feküdni az ágyban és nagyon irigyelek mindenkit aki épp egy parton sütteti a hasát. Mindenesetre nagy erőkkel készülök visszatérésemre a járók közé! Ezért elmerültem a könnyed, nyári minták…..
Néhány hónappal ezelőtt, a zero waste-s cikk kapcsán kezdtem el mindenféle horgolt, kötött foltokra rákeresni. Ekkor elég gyorsan bele is szerettem a lapos, horgolt badgekbe. Úgyhogy egy idő után elkezdtem mindenféle "lapos" horgolt mintát gyűjteni. Kitaláltam, hogy a nagy szerelem örömére elkezdek…..
Imádom horgolni és nézegetni a különböző csodaszép granny square-eket és a belőlük készült takarókat, párnahuatokat, vagy akár ruhákat is! Takarót még sosem bírtam készíteni belőlük, attól tartok nem vagyok hozzá elég kitartó. Viszont évek óta gyűjtögetem a különböző mintákat és most úgy dönöttem, a…..
Bevallom őszintén volt idő, amikor a világ legrondább tárgyainak gondoltam a makramézott díszeket. Aztán rájöttem, hogy a makramé is kicsit olyan alábecsült mosothagyerek, mint sokak fejében a horgolás meg a kötés. Mindenkinek csak a randa barnás 70-es évekbeli falidíszek jutnak róla eszükbe, pedig…..
Akril, viszkóz, nejlon, poliészter. Ismerősen csengnek ezek a szavak? Nyilván mind hallottuk, láttuk már ezeket az összetevőket ruháink, fonalaink címkéin. De vajon hogyan készül az akril fonal? Miből van a viszkóz? Miben különbözik a nejlon a valódi selyemtől? Jobb egy poliészter fonal, mint egy…..
tökreköt 2019.05.22 10:33:32
@Zöld Borsószem: Köszi szépen! Örülök, hogy hasznosnak találtad! :)
tökreköt 2019.05.22 10:36:32
@Zöld Borsószem: Amúgy én kötni tanultam meg először. Aztán évekkel később tanultam meg horgolni és teljesen ledöbbentem, mennyivel egyszerűbb. Azóta én is gyakrabban horgolok, mint kötök. Egyszerűen gyorsabb, meg kevesebb szenvedés. Mondjuk télen meg főleg karácsonykor mindig visszalendülök a kötésbe. :D
Már évek óta fájdalmas vágyakozással nézegeteted online az állatos horgolt mintákat? A legmenőbb barátnőd horgolt laptop tokja után vágyakozol? Akkor itt az idő, hogy megtanulj horgolni! Az alábbi bejegyzésünk lépésről lépésre, közérthető videókkal végigvezet a teljes folyamaton! Csak görgess tovább…..
Legnagyobb örömünkre a múlt hónapban az 1001 Fonalbolt jóvoltából kipróbálhattuk a Phildar csodálatos, Phil Degrade színátmenetes pamut fonalát, amiből aztán hosszas gondolkodás után egy igazi tavaszi sálat készítettünk. Most elmesélem, milyen élmény volt a fonallal dolgozni és hogy hogyan tudod te…..
Lassan közeledik május első vasárnapja, Anykák Napja. Ilyenkor mindig jól jön néhány egyszerű de nagyszerű Anyák napi ötlet, amit a gyerekekkel együtt mi magunk is könnyen el tudunk készíteni és nem utolsó sorban még szép is. Úgy döntöttem, fel is kerekedem és bejárom az internetet, hogy megtaláljam…..
Az egyre naposabb időre való tekintettel pár hete vettem magamnak  egy új napszemüveget. Sajnos a napszemüvegeimnek gyakran elég sanyarú a sorsunk, de idén úgy dönöttem, nagyon fogok vigyázni az új darabra, ezért aztán készítettem is egy horgolt napszemüvegtokot. A tok a szintén nemrég…..
Az elmúlt időszakban teljesen belebolondultam a C2C, avagy a corner to corner, vagy kicsit esetlen magyar nevén a "saroktól sarokig" horgolási technikába. Az egyik kedvenc amerikai bloggerem oldalán már nagyon régóta nézeggettem a csodás horgolt pixeles műveket és azán egyszer csak én is…..
A húsvéti készülődés során még sosem sikerült rávennem magam, hogy az összes locsolónak tojásokat horgoljak. (Már amikor épp nem menekültünk el a locsolók elől otthonról.) A tojásfestés valahogy mindig sokkal hatékonyabbnak bizonyult. Idén viszont elhatároztam, mindenkinek én horgolok tojást!…..
Most már aztán tényleg mindenhogy nagyon tavasz van! Elő a pamutfonalakkal! A tavaszi hangulatomon felbuzdulva elhatároztam, hogy készítek egy virágos tavaszi ajtódíszt. Ezért aztán horgolt virág mintákon agyaltam az elmúlt héten. Született is szerencsére néhány horogolt virág minta. Pontos…..
Épp most tanultál meg horgolni és nincs ötelted, mi legyen az első nagy műved? Vagy újrakezdenéd a horgolást valami könnyebb mintával? Akkor ezt a cikket pont neked találtuk ki! Nemrég összegyűjtöttünk néhány szuper kezdő kötés mintát, a nagy sikerre való tekintettel pedig úgy gondoltuk, ezúttal…..
Múlt héten nagy erőkkel horgolt tavaszi ajtódísz mintákat kerestem otthonra, elsősorban valami állatosat, mikor egészen véletlenül belebotlottam Jose Heroys horgolt madaraiba. Leestett az állam mennyire csodálatosan élethűek! Egy pillanatig el is gondolkodtam, mennyire nehéz lenne egy ilyet…..
Érezted már valaha úgy, hogy túl sok a szemeted és jó lenne csökkenteni? Én körülbelül három éve próbálok jobban odafigyelni a szeméttermelésemre. Bár egy évnyi hulladékom sajnos még közel sem fér bele egy befőttesüvegbe, azért próbálkozom. Az alábbi posztban összegyűjtöttem néhány szuper kreatív…..
 Emlékszem, mikor először éltemben sikerült megkötnöm körülbelül tíz sort. A nagymamámtól kaptam valami egészen elképesztően ronda kék akril fonalat és egy pár 4 mm-es kötőtűt. A sikeres tíz soron felbuzdulva rögtön el is határoztam: az összes karácsonyi ajándékomat kötni fogom! Aztán persze rá…..