Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clarey Quinn

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Íróink, kedves Olvasóink! Újra elérkeztünk egy kihívás végére, az utolsó bejegyzéshez, amikor kiosztjuk a díjakat és még egyszer megköszönjük mindenkinek a részvételt.Nem kérdés, hogy pontok és vélemények tekintetében a IV. Malfoy Kihívás volt a legsikeresebb:…..
Malfoy Kihívás Vége - de mégsem 2014.02.21 19:00:00
Kedves Olvasók! Tegnap felkerült a kihívás utolsó története is. Minden tiszteletünk azoké, akik bírták az ütemet, és minden nap elolvastak majd véleményeztek nálunk egy malfoyos történetet. Akiknek viszont kimaradt egy-egy nap, azok se bánkódjanak: még egy hétig lehet…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Bonthatatlan börtönCSAPAT: MágusKULCS: TükörJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam, kedvemre dobáltam az általa megalkotott karaktereket.MŰFAJ: AU, Dráma, Angst,…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
Clarey Quinn 2014.02.28 03:30:01
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen, meg.
– Nagyon jó volt, hogy Draco modell szakmát kapott, ez igazán passzol hozzá.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Igen, és nem csak a fizikális megjelenései miatt, hanem volt benne egy plusz, mögöttes tartalom. Volt egy kis „Taxisofőr” érzésem, de azért inkább Felton, mint DeNiro... :D :D

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/4 pont
– Draco a dialógusokban nagyon jó önmaga volt, viszont az E/1 szemszög egy kicsit elvett a karakterből, érződik rajta, hogy „lány” ült a billentyűzetnél, ettől függetlenül a végére szükséges és érthető volt a kifordulása, hiszen felerősítették a kemikáliák bizonyos tulajdonságait. Más a te Dracód, mint a canon, mégis viseli önmaga vonásait. A saját szereplőid viszont igazán jól passzoltak a világba, amit hoztál, mindenki a helyén volt, és sztereotípia ide vagy oda, ők kellettek hozzá, hogy a cselekmény alakulhasson.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/4 pont
– Nem mondom, hogy különösebb meglepetéseket okoztál, mert hoztad azt a vonalat, amit az ilyen sztoriktól elvár az ember... Kellő helyen volt a fordulópont, és minden értelemszerűen következett egymásból. Ha valaki 2-3 ilyen filmet lát (most a Rekviem egy álomért, a Candy és a Kosaras naplója ugrott be), akkor hamar ráérez a lényegükre, ami jóval több, mint a féktelen bulizás és drogozás. Ez a novella is ilyen volt, mint ezek a filmek. :)
(Furcsa, hogy így eltér a véleményem a többiekétől, pedig általában összhangban volt, de itt teljes ellentéte. Talán mert nekem ezek a filmek a kedvenceim.)

5. Mennyire tetszett a történet? 5/5 pont
– Tudod, én ezt nagyon szerettem. Imádom a drogfüggőségről szóló filmeket (drámákat, nem a „vicces füves” komédiákat), könyveket, és a dolog pszichológiájának (farmakológiájának, élettani hatásainak) is utánaolvastam már korábban, és ezen ismeretek fényében merem állítani, hogy ez a történet nagyon a helyén volt, és hitelesen ábrázoltad.
Bátorságra vall ehhez a témához nyúlni, és örültem, hogy meg tudtál maradni a drámai vonalon, nem lett elcsépelt. Gratulálok hozzá, igényesen felépített novella lett. Nagyon szépen fogalmazol, olvasatta magát a novella – néhány kis hiba maradt benne, azt utólag javíts. Esetleg utólag bővíts rajta, hogy dupla ennyi legyen a szószám, és akkor könnyebben érthető úgy is, hogy valaki nem rajong betegesen ezért a témáért. :D :D

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
Clarey Quinn 2014.02.28 02:55:56
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Meg
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/3 pont
– Van a kevés kulcsfelhasználás, van a hangsúlyos kulcsfelhasználás... És van a szájbarágó kulcsfelhasználás, te az utóbbit választottad. Lényegi eleme nem volt a történetnek, mégis igyekeztél kiemelni, és ez zavaróvá tette. Ha nem lett volna kulcsod, valószínűleg bele sem írtad volna.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/4 pont
– Sajnálom, hogy nem lehet félpontokat adni, de itt adok négyet, a cselekménynél pedig majd eggyel kevesebbet, mert mindkettő 3,5 lenne szívem szerint. Malfoy kihívásról van szó, erre te fogod a címszereplőt, és egy amnéziával elvágod a jellemét. Hűha, ez bátor húzás, és engem nem nyertél meg vele. Narcissa viszont nagyon tetszett, őt igazán jól hoztad, pont ilyen törődő és anyatigris szerű, mint ahogy vázoltad. Harry és Piton esetében nem voltam teljesen elégedett, Jesse pedig szürke és átlagos volt, talán észre sem venném, ha mellettem állna, és megijednék, ha megszólal.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/3 pont
– Nos, volt benne jó néhány fandomhűtlen, logikátlan megszólalás, de alapvetően a cselekmény jó ötleten nyugszik. Kicsit megtörik félúton, és onnan eléggé kapkodóvá válik, de az eleje szépen ki van dolgozva. Szerintem kicsit dolgozd át a második felét, hogy passzoljon a kezdéshez, és figyelj az apróságokra, amik potteressé teszik az egészet.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/4 pont
– Igazándiból erre is 3,5-t adnék, de a kulcsnál szigorúbb voltam, úgyhogy egyezzünk ki ebben a négyesben, és bízom benned látatlanban, hogy kibővíted a végét, hogy tényleg megállja a helyét a pontszám. Bájos a történet, kikapcsolt és szórakoztatott, és itt-ott csodálatosak a leíró részeid.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ecce homoCSAPAT: MágusKULCS: MenetrendJOGOK: J. K. RowlingMŰFAJ: dráma, sötét, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): kínzás, slash, nemi erőszak, káromkodás, szereplő halálaKORHATÁR: 18TARTALOM: Scorpius csak nevében Malfoy,…..
Clarey Quinn 2014.02.28 02:55:14
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Igen, tökéletesen, és ez egy nagyszerű megoldás volt, én imádtam.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/5 pont
– Szinte csak „saját” karakterekkel dolgoztál, őket viszont igazán jól megformáltad, és bátorságra vallott, hogy be merted vállalni a kínos témákat, amik kétélű fegyverek, könnyedén rosszul sülhetnek el. De itt nem ezt éreztem. :) Mélységük volt a karaktereknek, helyén voltak az okok és az indokok, nem üres szereplőket toltál elénk. Együtt lehetett velük érezni, de ehhez hozzájárult az is, hogy kiválóan fogalmaztál, passzolt a stílus.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/5 pont
– Teljesen logikus és indokolt volt minden, tökéletes szerkezeti felépítéssel. Tényleg csak így érdemes sötét témához nyúlni, és nagyon remélem, hogy van még ilyen a tarsolyodban, és megörvendeztetsz vele. (Ha nem, akkor zaklatni foglak érte.)

5. Mennyire tetszett a történet? 5/5 pont
– Azt hiszem, sejtem, ki vagy, és nagyon jól áll a kezedben az ilyen hangulatú mű, ha nem tévedek persze. Azt hiszem, kell az embernek a megbotránkozás, hogy kirángassa a hétköznapok szürkeségéből. Hetek óta hajszolok egy olyan horrort, ami végre megráz, erre (ismét) egy fanfic az, ami bekúszik a lelkem mélyére, és fészket rak. Sokszor elő fogom még venni, ha elvonási tüneteim vannak – bár nem tudom, lesz-e másodszorra is ilyen hatása. (Persze, hogy lesz... Zseniális.) Gratulálok hozzá, és örülök, hogy nem vált hatásvadásszá a téma.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Malfoy Kihívás Mágusok PORTRÉi 2014.02.08 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A portréCSAPAT: MágusKULCS: portréJOGOK: Minden jog JK.Rowling tulajdona.MŰFAJ: akció-kalandFIGYELMEZTETÉS: enyhe OOCKORHATÁR: 12TARTALOM: Egy Malfoy, egy Potter és némi sötét varázslat.Kattintsatok ide, és…..
Clarey Quinn 2014.02.28 02:26:17
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? De meg ám, mint a sicc!
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Keveslem ezt az öt pontot, vagy nem is tudom, végigmennék az eddig pontozottakon, és levonnék egyet-egyet a pontszámokból, mert zseniális volt a kulcsfelhasználásod. Nem elég, hogy hangsúlyosan szerepelt, de még új dolgokat is behoztál vele az fandomba, ami teljesen hihető is volt.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/5 pont
– Ooc? Jól átvertél! :D Igazán a helyükön voltak a fő- és a mellékszereplőid is, kiválóan hoztad a jellemüket és a kapcsolataikat, ezenfelül hitelesen és indokoltan alakítottad őket. Tetszett, hogy tényleg az oc és a kevés szerepet kapó karakterek is a helyükön voltak.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/5 pont
– Minden a legnagyobb rendben volt. Sem logikai bukkanót, sem hiányosságot nem találtam benne, a történet végig izgalmas maradt, nem laposodott el sehol, szépen vezetted a szálakat, és nagyon jó stílusban írtad meg az egészet, passzolt hozzá.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/5 pont
– Nem mondom, hogy nem elvárásokkal álltam neki a történetednek, mert már eljutottak hozzám kósza információk, hogy ez bizony nem semmi, hanem kifejezetten egy valami. Féltem, hogy túl nagy körülötte a hype, és majd jól pofára esek... De megugrottad az elvárásaimat, és minden betűjét imádtam, egytől egyig. Profi munka, érződik rajta, hogy nem az első munkád. Hálás vagyok érte, hogy ezt megírtad, mert nagyon jó kikapcsolódás volt. Csak gratulálni tudok hozzá, és előmelegíteni neki egy helyet a kedvenceim között.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Gyógyuló sebekCSAPAT: BűvészKULCS: PortréJOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illet, én csak játszottam a szereplőivel JMŰFAJ: Kaland, DrámaKORHATÁR: 14TARTALOM: Mintha az, hogy három évre muglik közé száműzték, nem…..
Clarey Quinn 2014.02.28 02:25:19
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
– Gondolkoztam ezen, hogy mit mondjak, de végül az igen felé dőlt a mérleg, mert nagyon malfoyos a műkincskereskedés, el tudom képzelni, hogy a mágusvilágban is hasonló a profiljuk. Lucius egy aukción... Hmhmhm... :3 Elkalandoztam.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Jaj, a néni! Igazi Malfoyt teremtettél, nagyon jókat derültem rajta, gratulálok hozzá!

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/4 pont
– Percy (nahát, de örültem neki, ilyan ritkán kerül reflektorfénybe, nagyon hanyagolják az írók szegényt!) és Hermione igazán klassz lett, megmaradtak önmaguknak, és belevittél egy kis pluszt is, szerettem őket.
Abigail néni egyszerűen fergeteges, jól megteremtett karakter.
Draco viszont kibillent magából, ráadásul nem is éreztem azt, hogy indokolta volna a viselkedését a kora. Kicsit érettebben, komolyabban kellett volna őt ábrázolnod ebben a szerepben.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/3 pont
– Úgy tűnik, kevés volt a szószám a rengeteg (de nagyon jó!) ötletedhez, ehhez mindenképp egy nagyobb lélegzetvételű dolog kellene, hogy a szükséges mértékben ki tudj mindent fejteni. Szerintem a kihívás után mindenképp vedd elő újra, és bővítsd a szálakat, és akkor lesz igazán a helyén minden. Kicsit lassíts a tempón, hogy ne legyen ennyire csapongó. A lezárást pedig ne hagyd így, mert olyan, mintha elszakadt volna egy tekercs.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/ 4pont
– Szórakoztató, fantáziadús, kreatív, de egy kicsit zsúfolt történet volt, amire ráfér egy kis toldás-foldás, hogy megérdemelje a neki járó karakterszámot. Nagyon jó az alapötlet, szóval szerintem ne fogd majd vissza magad, ha van lehetőséged bővíteni. Gratulálok hozzá! :)

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! Cím: KörbezárvaCsapat: BűvészKulcs: kerítésJogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a…..
Clarey Quinn 2014.02.28 01:43:49
Bűvész/kerítés
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Hell, yes! Ezt így kell, kérem szépen! :3
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Esetleg 10 pont? Az nem játszik? Fizikailag és átvitt értelemben is tökéletesen beleépítetted a kulcsot, és még csak nem is lett szájbarágós. Pedig általában a kritikusok vagy azért szólnak, hogy túl kevés, vagy azért, hogy túl sok... :D Itt viszont ügyesen átsétáltál a szikrázva fénylő, arany középúton. ;)

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/5 pont
– Na, én ezt szeretem – amikor megmaradnak a szereplők önmaguknak, de mégis kapnak egy kis extrát, egy kis pikantériát az íróktól. Nem szeretem a slash-ben, hogy gyakran teljesen kiforgatják önmagukból a jellemeket, de itt szó sem volt erről.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/5 pont
– Annak ellenére, hogy szeretnéd bővíteni, én ezt is kereknek és egésznek éreztem, szépen fel volt építve az egész cselekmény, nem találtam benne logikátlanságot. Ettől függetlenül bővítsd, csak bővítsd! Nagyon szívesen olvasom még, még, még, még, méééég...

5. Mennyire tetszett a történet? 5/5 pont
– Valahogy a pozitív kritikák mindig rövidebbek lesznek, mint a kevésbé pozitívak. Már az elején belopta magát a szívembe, és akár ezt, akár a bővítettet, de nyugodt szívvel teszem a kedvenceim közé. (Azért itt-ott ügyelj jobban a mondatok szerkezetére, mert néha picurit furcsa volt egy-egy, de elenyésző.) Gratulálok hozzá, kiváló, kihívásra tökéletes novellával álltál elő, és nagyon örülök, hogy szerencsém volt hozzá.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! CÍM: A kerítésen túlCSAPAT: MágusKULCS: kerítésJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Clarey Quinn 2014.02.28 01:43:13
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/3 pont
– Szerepelt benne a kulcsod, ráadásul hangsúlyos szerepet is kapott, viszont egy kicsit úgy éreztem, hogy sablonos megoldáshoz nyúltál, mintha biztonsági játszmára mentél volna rá, és valljuk be, ebben nem sok kihívás van.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/2 pont
– Jelezted, hogy számíthatunk ooc-re, de ezt egy kicsit erős kilengésnek éreztem a canon jellemektől. Hűha, Draco inkább volt tinilány a szememben, mint férfi, és a kihívás lényege veszett el belőle, a malfoyság. Luna inkább volt egy saját szereplő, akinek ezt a nevet adtad, mint a könyvekből megismert, álmodozó boszorka.
És Charlie... A jellem, amit adtál neki nem volt kidolgozott vagy következetes, mintha nem gondoltad volna végig a szereplőt, akit szerettél volna megteremteni. Ezenfelül én annyira nem éreztem őt Weaslesynek sem, de ez legyen az én saram, mert eléggé szemellenzős vagyok velük kapcsolatban. :)

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/3 pont
– Nagyon furcsa volt az egész, azt hiszem, ahogy haladtál előre a történetben, egyre gyorsabban fogyott a lelkesed (vagy az időd?), és ez meg is látszik rajta. Az elején még odafigyeltél, aztán elkezdenek felgyorsulni az események, a vége pedig egyenesen oda lett vágva, mintha úgy álltál volna hozzá, hogy „legyek már túl rajta”. Sajnos emiatt én is így éreztem olvasás közben. Illetve, ha egy mód van rá, akkor kérlek, hogy a szexjelentet fogalmazd át, mert ez így nagyon nem passzol novellába.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/3 pont
– Ha tartottad volna az elején meghatározott színvonalat, és kicsit jobban ügyeltél volna a karakterekre, akkor nyugodt szívvel adtam volna négyest a történetre, de így csak közepeset tudok. Ha úgy érzed, hogy van kedved feljavítani, akkor mindenképp javaslom, hogy vedd még elő, de ha tényleg nem az időhiány, hanem az elfogyott lelkesedés miatt lett feszítettebb a vége, akkor nem biztos, hogy megéri rágörcsölni.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ami a legfontosabbCSAPAT: MágusKULCS: köpenyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, nekem anyagi hasznom nem származik belőle.MŰFAJ: novellaFIGYELMEZTETÉS: nincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Az Azkaban mindenkit megváltoztat.…..
Clarey Quinn 2014.02.28 00:58:13
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
– Sajnos erre nemet kell mondanom, mert úgy éreztem, hogy Lucius munkája eltörpül minden más esemény mellett, amit felsorakoztattál, mondhatni kimaradt a lényeg.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/3 pont
– Annak ellenére, hogy szerepelt benne, én nem éreztem azt, hogy hangsúlyos, lényegi eleme lenne a történetnek, és fontos a cselekmény szempontjából. Jobban kellett volna koncentrálnod a kulcsra írás közben, kiemelkedőbb szerepe is lehetett volna.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/3 pont
– Csapongtak a karaktereid, nem éreztem azt, hogy következetesen írtad volna a jellemüket – pedig van nekik egy sajátjuk is, amit meg lehetett volna tartani. Ezenfelül nem éreztem hitelesnek a karakterek motivációit, inkább csak mondvacsinált indokokkal tevékenykedtek. Kicsit üresek voltak számomra, mintha egy kisebb költségvetésű filmet néztem volna: ott vannak a színészek, eljátsszák a szerepüket, de nem az igazi.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/3 pont
– Kettős érzésem van, mert voltak benne nagyszerű gondolatok, és teljesen feleslegesnek ható jelenetek is, emellett sok helyen bővítésre szorulna a cselekmény, hogy kerekké és egésszé álljon össze. Ettől függetlenül logikai bukkanót én nem éreztem benne, helyesen vezetted a szálakat. Én javasolnám Neked, hogy ezt mindenképp vedd még elő a kihívás után, és szánj rá időt, bővítsd ki, mert van benne potenciál – csak az idő- és a szószámhatár lehet nincs rád motiváló hatással. ;)

5. Mennyire tetszett a történet? 5/3 pont
– Ezt is közepesre értékelem, mert magam is így voltam vele. Látom, hogy van benne egy csomó lehetőség, de nem használtad ki őket, és emiatt kicsit morcos vagyok. Egy bővített verziót viszont szívesen olvasnék belőle. Nagyon jó alapnak tartom egy hosszabb hangvételű valamihez, de így, ebben a formájában engem nem fogott meg különösebben.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk az első történethez: CÍM: A sors fintoraCSAPAT: BűvészKULCS: KöpenyJOGOK: RowlingéMŰFAJ: dráma (vagy valami ilyesmi)FIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOCKORHATÁR: 16TARTALOM: Mihez kezd egy varázsló, ha mindent elveszít? Mihez kezd, ha ő Lucius…..
Clarey Quinn 2014.02.28 00:56:21
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen, megfelelően oldottad meg a kapott feladatot.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/4 pont
– Benne volt ugyan a köpeny, kicsit nagyobb hangsúlyt is kaphatott volna, viszont azért volt egy szimbolikus jelentősége is. Szerintem jól felhasználtad a kulcsot.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/4 pont
– Azt hiszem, Walterért érdemelnél valami különdíjat, mert nagyszerűen megformált karakter lett, szépen felépítetted a jellemét, csak gratulálni tudok hozzá. Lucius esetében éreztem egy kis kilengést, hiszen ő már roxfortosként Voldemorthoz volt hű, de ettől függetlenül hiteles tudott maradni ő is a kezeid alatt.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/5 pont
– Na, itt emelem a kalapom, az ilyen történetek miatt szeretek kihívást olvasni. Logikus volt, szépen fel volt építve a cselekmény íve, nem maradtak kérdőjelek, és végig fenntartottad az izgalmat, nem untam el magam olvasás közben.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/5 pont
– Lekötött és fenntartotta az érdeklődésem, a cselekmény felépítése pedig teljesen levett a lábamról. Igazán meggyőztél engem ezzel a történettel, nem is nagyon tudom/akarom tovább ragozni, csak szeretném megköszönni az élményt, amit szereztél nekem. Szívből gratulálok hozzá, nagyon kíváncsi vagyok a kilétedre, és ennek vitathatatlanul helye lesz a kedvenceim között.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Szerelem receptreCSAPAT: BűvészKULCS: receptJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Clarey Quinn 2014.02.25 03:05:53
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen, tökéletesen.
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Nagyon jól beleépítetted a receptet, nem volt szájbarágós, mégis jelképpé vált, és egy mögöttes tartalmat is kapott, a végén pedig jól igazodtál vele a címhez.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/5 pont
– Jelezted, hogy ooc szereplők fordulhatnak elő, ettől függetlenül én helyénvalónak éreztem őket, el tudom képzelni ezt a jellemfejlődést, ráadásul megfelelőek voltak a motivációk és a reakciók is. Igazán szerethetőek lettek a karaktereid.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/4 pont
– Letisztult volt, mondhatni steril, hogy igazodjak a miliőhöz is. Nem volt benne váratlan fordulat, kiszámítható volt, de talán ez az egyszerűsége volt a bája is, kikapcsolt olvasás közben, és kicsit kirángatott a mindennapokból.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/4 pont
– Szórakoztató volt, tetszett, látszik, hogy nem az első írásod, és a drarry is jól áll a kezedben, ügyesen hoztad össze a két karaktert, tetszettek az okok és indoklások. Az egész stílusodat átszövi egy enyhe szarkazmus, amin nagyon jókat mosolyogtam. Maradt benne néhány helyesírási és vesszőhiba is, ezeket majd utólag korrigáld, hogy tökéletes legyen. Gratulálok hozzá, kerek, egész történetet írtál, megfelelő mennyiségben volt fluff, és szépen építetted fel a kapcsolat kialakulását.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Malfoy Kihívás Mágusok RECEPTre 2014.02.16 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: MegzavarodvaCSAPAT: MágusKULCS: ReceptJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AUKORHATÁR: 14TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal…..
Clarey Quinn 2014.02.25 01:45:22
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? NEM
– Hol volt itt a munka és a hivatás? Mégis mi a Malfoy vállalat, van valami profilja? Egyáltalán nem történt benne munkavégzés, ráadásul a körítés is elég kaotikus volt, de ezt kifejtem alant.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/2 pont
– Volt benne egy recept, amit a főzős álomban használtál, így jár a pont, de nem éreztem túl hangsúlyosnak és lényegi elemnek.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/2 pont
– Ooc volt mindenki, méghozzá nem is kis mértékben, ráadásul nem is igazán értettem a motivációkat, a reakciók sem voltak túl hitelesek, az egész zűrzavarban senkire nem tudtam azt mondani, hogy na, őt már olvastam egy könyvben, aminek Harry Potter a címe. Vegyük sorba a legkiemelkedőbb problémákat: Narcissa otthagyja a fiát, és Balira költözik, miután Voldemort szemébe is belehazudott Draco érdekében, Hermione nem talál munkát a varázsvilágban, ezért Draco Malfoy ajánl neki egyet, aki nem mellesleg főzőműsort akar vezetni – annak ellenére, hogy korábban konyhát sem látott valószínűleg, de ez eltörpül a tény mellett, hogy Harry bájitalokat gyárt. Ooc és ooc között is van különbség, ez pedig a nem „jó” fajtából került elő.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/2 pont
– Nem igazán találtam cselekményt, több logikai problémám is volt vele. Miért pont Hermione mentené meg Charlie-t, aki egy sárkányrezervátumban dolgozik, ahol szakképzett idomárok és gondozók vannak körülötte, de ezen felül még ott a Mungó is, mint lehetőség. Ezek után miért az ő könyvtárába jár Charlie, amikor egy felszerelt, szakosodott, elismert rezervátum képzett dolgozója. Hermione ruhájának a leírása – a varázslók talárt hordanak. Ron merre jár közben? Piton nem Draco keresztapja, ez egy tévhit, ráadásul teljesen céltalan is volt feltámasztani a profot. Az álmok és a valóság kaotikusan és zavaróan keveredett, a valahányadik álom leírása pedig olyan volt, mint egy rossz, közönséges pornóé.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/2 pont
– Az első oldalon az egyik döbbenetből estem a másikba, hogy mik az alapfelvetések a kiinduláshoz, majd jött az éles váltás, minden felvezetés nélkül, és egy főzőműsor közepébe csöppentem, ahonnan nagyon kellett koncentrálnom, hogy éppen mi történik, és hogyan kapcsolódik az előző bekezdéshez, végül pedig vártam a konfliktust... De kiderült, hogy az az utolsó mondat. O.o Se füle, se farka nem volt, az események lógtak a levegőben, és nem is voltak hitelesek vagy fandomhűek, szükséges lenne az álmokat valahogy máshogy jelölni, és a párbeszédformázásra is ügyelj!
A cím tökéletes volt, passzolt a novellához és az olvasó hangulatához is, miután befejezte.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: TintakönnyekCsapat: BűvészKulcs: tintaJogok: Minden jog Rowlingot és a Warner Brotherst illeti, én csak elszórakoztam a szereplőkkel.Műfaj: angstFigyelmeztetés: AU, slash, szereplő halálaKorhatár: 14Tartalom: Scorpius…..
Clarey Quinn 2014.02.25 00:19:31
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Nem. :)
– Erre sajnos nemet kell mondanom, mert annak ellenére, hogy Scorpius egy mugli kórházban dolgozott, előszeretettel alkalmazta a varázstárgyakat, bájitalokat, és az autóbaleset sem segített ezen a felálláson. (Milyen érdekes lett volna, ha James hal meg a balesetben, hiszen az egy szép párhuzam lehetett volna idősebb JP Petunia által hazudott halálával.)

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– 6! Hűha, hát ez aztán fantáziadús és egyedi kulcsfelhasználás volt, örülök, hogy nem szájbarágósan szerepelt a tinta benne, szívesen olvastam volna még a felhasználásáról, hátteréről, de a stílushoz, amiben írtad, kétségtelenül a sejtelmesség és a balladai homály illett.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/4 pont
– Next gennel dolgozni az én szememben mindig egy menekülőút, hiszen könnyebb új karaktert teremteni, viszont mindenki egyéniség volt. Albus pont olyan, amilyennek én is elképzelem őt, főleg a szekrény tetején való ücsörgés, az nagyon tetszett. Jamesben hoztad azt, ami elvárható tőle, és Scorpius is kellően malfoyos volt, Draco talán kicsit ridegebb lett, mint canonban, de hát neki is megárthatnak az évek.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/5 pont
– Annak ellenére, hogy szinte csak egy sóhajtásnak tűnt az egész, a végére mindenre választ kaptunk, pedig csak fellebbentetted a függönyt egy pillanatra mindenről. Villanásokat kaptunk az egymást kergető cselekményszálakból, szépen összefésülted a különböző idősíkokat, és ez nem egyszerű. Bevallom, az elejétől sejtettem, hogy Albus szellem, de olyan jól simultak a „dőlt” dialógusok a cselekménybe, hogy teljesen el is felejtettem, ezt az apró kiszámíthatóságot. Több van ebben a novellában, mint ami elsőre lejön belőle. Belegondolok egy-egy elemébe, és máris több dolog indoklást kap – például az, hogy miért nem akar Scorpius visszamenni a szülői házba. Érdekes az átok felvetése is, egyszer kifejthetnéd bővebben is, hogy mi ez, akár egy másik, kiegészítő novellában.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/4 pont
– Én! Ezt! Imádtam! Groteszk, és ez a műfaj lényege, gyönyörűen kicsavartad a megrázó témát a játékos tálalással. Olyan volt, mintha egy drabble-t olvastam volna, csak úgy faltam a sorokat.
Ami miatt levonok pontot, az a sok szóismétlés és a néhány helyesírási hiba, ami benne maradt, ezeket majd javítsd utólag. :) Gratulálok hozzá, nagyszerű lett!

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Malfoyjal a manókértCSAPAT: MágusKULCS: tintaJOGOK: Minden jog a mi anyukánkat, J. K. Rowlingot illeti. Én csak szeretem és kölcsönvettem a szereplőit, hogy egy kicsit csűrve-csavarva, de egy alternatív történetet…..
Clarey Quinn 2014.02.24 23:33:40
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/1 pont (pedig értékelhetetlen)
– Nem lehet nullát, ezért adok egyet, de ugye tudod, hogy a tinta szó nem is szerepelt a művedben... Talán nem ártana felhasználni a kapott kulcsot legközelebb.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/3 pont
– Karakterek voltak, de különösebben kidolgozva nem. Semmi megindokolt motivációjuk nem volt, a cselekedeteiknek és az érzelmeiknek semmi alapja nem volt. Draco úgy viselkedett, mint a szerelmes tinilány, nem úgy, mint egy felnőtt férfi – ha egyáltalán felnőtt volt, mert nem nagyon lehetett rájönni, hogy mikor játszódik a novella.
Minden logikát mellőzött az, ahogy viselkedtek, legalábbis a rowlingi jellemek alapján. Draco beleszeretett Hermionébe, de mikor?? Hermione a főnöke, de azért lefekszik vele, pedig előtte nem is beszélgettek, Draco csak aktákat tologatott, aztán szerelmes is lesz belé, arra rá a következő jelenetben meg Draco már megint halálfaló. Nem is tudom, hogy ez a cselekményhez tartozik-e vagy ide, de Hermione nyugodtan harcolgat a manójogokért, amikor Voldemor még a rémuralmán van?? Ráadásul Lucius is munkát keresni küldi a fiát ahelyett, hogy gyűlésekre járnának? Érdemes lenne jobban támaszkodni az eredeti könyvre, mert így egy nagy zűrzavar az egész.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/2 pont
– Hűha, itt rengeteg dolgot jegyzeteltem magamnak, hogy nem átgondolt eleme a történetnek, felsorolom őket, hogy később át tudd dolgozni, ha megfogadod a kritikákat.
Család: a Malfoyoknak a család a legfontosabb, ezért Lucius nem magát vásárolja ki, hanem a Malfoy nevet, ugyanúgy a fiára is vonatkoznak az adományok.
Manótestek a falon: ez nagyon emlékeztet Blackék zsugorított fejeire.
Munkakeresés: ehhez tisztázd, hol járunk időben, Voldemort hatalmon van-e vagy boldog békeidők vannak.
Öltöny: „nem kötelező az öltöny” vagy valami ilyesmi szerepelt: hát nem is, a varázslók talárt hordanak.
Kézzel másol: Varázsló!! Ráadásul a mágus csapatban voltál, szóval ez teljesen helytelen megoldás
Dracót viszi magával: akit utált az iskolában, és egy hónapja, irodai adminisztratív munkát végez az osztályon – azért te is érzed, hogy ez sántít.

„Mindig ugratta Hermione-t, már az iskolában is, de sose kapta fel rajta a vizet.” – A lesárvérűzés nem éppen ugratás, és a pofon eléggé „vízfelkapás” szerintem.

Sok a felesleges leírás, a semmimondó töltelékmondat, nyilvánvaló, hogy Draco szokott fürdeni, de ezt valamiért szükségesnek érezted, hogy rengetegszer leírd – azonban a vendégházban levetkőzik és befekszik az ágyba rögtön. Kicsit legyél következetesebb!

Párizs egy része, mint kicsiny település? Még a külvárosi részek is urbanizáltabbak, mint Budapest. Miért nem mentek rögtön Párizsba, egy rendes hotelbe? Semmi logika nem volt ebben a kitérőben, ráadásul felesleges is volt, rendben, hogy Draco megmentette Hermionét, de ennek a tettnek sem volt alapja, mert egyáltalán nem volt alátámasztva, mikor fordult ki Draco önmagából.

Rendetlenség van, mert nincs házimanó: nekem sincs, mégis rendben tartom a lakást.
Mindenki beszél angolul Párizsban vagy ők beszéltek franciául? Ezt nem ártott volna tisztázni.
Együtt alszanak, de csak kollégák? Ezt sem tartom túl valószínűnek, ha már túllépünk azon, hogy miért pont Dracót vitte magával.

„Régen voltak ablakok, de nagyon sok itt dolgozó nézelődött kifelé és nem végezték a munkájukat. Így az akkori vezetőség megszüntette a kilátást a városra.” – kicsit orwelli feltételezés. O.O

A halálfalós szálat egyáltalán nem kellett volna belekeverni, ráadásul ez, hogy Draco akarja megölni Voldemortot... Harry az utolsó horcrux, ha jól emlékszem.

Az epilógus pedig fájdalmasan fluff lett, ezt sokkal kevésbé kellett volna pinkre írni.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/2 pont
– Nem igazán győzött meg, tele volt logikai hibával, ráadásul hiányoztak a figyelmeztetések az elejéről: au, dramione, ooc, fluff.

Vesszőhibák, helytelen párbeszédformázások, elírások, idegen szavak/nevek helytelen toldalékolása, egybe- és különírási hibák, értelmetlen mondatok is maradtak benne, nem ártana helyesírásilag és értelmileg is átnézetni egy bétával.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: Nem fordíthatsz hátat a családnakCsapat: BűvészKulcs: RezervátumJogok: Minden jog J.K. Rowling anyánkat illeti, nekem semmi hasznom nincs belőle, csupán kölcsönvettem a szereplőit.Műfaj: AkcióFigyelmeztetések:…..
Clarey Quinn 2014.02.24 21:57:17
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
– Azt mondom, hogy IGEN, de ezt tekintsd egy nagyon jóindulatú döntésnek, mert nehezemre esett ezt a választ adni rá, azonban a mugli világban játszódott a történet, még ha az nem is volt valóságos, hiteles vagy releváns. Célszerűbb lenne sokkal jobban utánanézned a háttértörténetnek és a különböző információknak, mert így meglehetősen kaotikus hatást kelt az egész, mintha magad sem tudnád, mit írsz. Ügyelj jobban a részletekre, mert ez nagyon sokat ront az összhatáson, törekedj a hitelességre, még akkor is, ha ez 2-3 óra pluszt jelent az írási folyamatban, használd a Google-t, ha valamiben nem vagy biztos, és támaszd alá a saját állításaid tényekkel, legalább magadnak, hogy tudd, mi a terved a karakterekkel.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/3 pont
– Szerepelt benne a rezervátum, de nem túl hangsúlyosan, nem tudtunk meg információkat róla, Scorpius szempontjából ráadásul nem is volt túl lényeges szempontja, központibb szerepet kellett volna neki szánnod, hogy maximális lehessen a pontszám.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/3 pont
– Scorpiusszal és LiLuval könnyű dolgod volt, hiszen tulajdonképpen saját szereplőket alkothattál, de nem igazán éreztem a mélységüket. Scorpius esetében volt egy hibád: „a szemeim viszont szürkék lettek” – Draco szeme is szürke. Jó ötlet volt, hogy a Hugrabugba kerül, de a család fogadtatását nem igazán értettem, Lucius biztos tajtékzott volna, és ennél Draco is büszkébb teremtés. Lily Lunán jót mosolyogtam, amikor kiemelted a vörös haját, majd bemutatkozott Abbadon álnéven: csak nem is kis Supernatural??

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/2 pont
– Az alapötletben volt azért némi baki, nem hiszem, hogy Scorpius ne tudott volna a családjuk múltjáról, ez eléggé mesei feltételezés, nem volt jó az indításhoz ez az ok és indok. A cselekmény levezetése gyors, nem térsz ki a részletekre, pedig majdnem dupla ennyi szószámod lett még volna, nyugodtan kihasználhattad volna. Voltak benne apró logikai buktatók is, például a bájital megfőzésének időtartama. A százfűlé főzetet hónapokig főzték, mire kész lett ez pedig egy sokkal komolyabb bájitalnak tűnik. Mellesleg, hogy Neville erre tette fel az életét, egy veszettül jó ötlet, és megérné foglalkozni vele bővebben! A másik, amin jót mosolyogtam, az ez: „ha taxival jöttem volna, még mindig ott csücsülnék a dugóban. Úgyhogy felszálltam egy buszra” – a busz nem áll a dugóban? :) A Baker Street utalás aranyos volt, de 221-es szobát már soknak éreztem hozzá, nem kellett volna ennyi fandomot belekeverned.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/3 pont
– Az alapötlete tetszett, hogy Scorpius hátat fordít a családjának a múltjuk miatt, és a muglivilágba áll, ráadásul a kettős ügynök LiLu szerepe is igazán jól passzolt hozzá, szeretem ezt a shipet, azonban a kivitelezés nagyon sokat rontott az egészen, szánj rá több időt, fejtsd ki a gondolataidat, mert az olvasó nem tudja, hogy te mit láttál bele egy-egy sorba. Adj tartalmat a cselekménynek, színesítsd érzésekkel, leírásokkal, hogy jobban magával ragadhasson.

Nincs helyesírás pont, ezért ide gyűjtöttem a hibákat (a vesszőktől eltekintettem, de célszerű lenne ráereszteni egy bétát, mert gyakran hiányoznak): hasznoítani, végülis, Mungoban, éppenhogy, hooszú, nyílván, mostmár, valőszínűleg, „Timit csináltatok volna” (ez azért kicsit megmosolyogtató elírás), varázsge, középkoban, gyógyítő, ledöbbenétek, rétein, szóva, roszul, itt egy egész mondat, ilyet azért ne engedj meg magadnak kihíváson: „Gyakorlatlag az első npja volt rendess emberi testtel.”, rosz, mássikon, de hát, fris, elinzéztem, panazkodni, szálítottuk, corpius, Abszol Úon, recepjét, em, feletébb, gyenngéden, visza, képeségei, volak, zinóron, pácámat, ajón, moolyodott, mágiatörtéjetből, kiiköpte, viszatérünk, viszaútra, a Mr. És Ms. Után nem használsz szóközt, pedig ez szükséges, előrremegyünk, cak, még egyszer, háttéből...

Stilisztikailag és érdemes lenne újra átfutni, sok a magyartalan mondat, a hibás szórend, kicsit kapkodónak tűnt az egész. Nem tudom, látta-e béta, de javaslom, hogy újra nézze át valaki más is, mert így eléggé élvezhetetlen lesz a történet a hibák miatt.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: BakancslistaCSAPAT: Mágus csapatKULCS: rezervátumJOGOK: Természetesen J.K. Rowling a jogok tulajdonosa, én csak kicsit eljátszadoztam az általa teremtett szereplőkkel.MŰFAJ: romantikus, humoros drarryFIGYELMEZTETÉS(EK):…..
Clarey Quinn 2014.02.24 20:35:58
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen – ezen nincs mit ragozni.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/4 pont
– A rezervátumban játszódott, ettől függetlenül nem sokat tudtunk meg róla, nem éreztem különösebben hangsúlyosnak, főleg, hogy Draco szó nélkül ott is hagyta, annak ellenére, hogy ott kutatott, biztosították a feltételeket a munkájához – nem túl elhivatott.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/3 pont
– Minden karakter ooc volt, kivéve Dumbledore, de ő elég keveset szerepelt (nem is nagyon értettem, miért kellett őt is feltámasztani. Jelölve volt az AU, de nem különösebben volt indokolt a személye.) Az, hogy Piton Draco keresztapja, egy fanfiction körökben elterjedt tévedés (a magyar Wikipedián téves ez az állítás), nincs köztük ilyen kapcsolat, sőt, még jóban sincs a Malfoyokkal, pláne Luciusszal, nem kedvelték egymást. Harry és Draco pedig inkább viselkedtek tinikként, mint érett férfiakként. Nem nagyon volt mélysége a karaktereknek, inkább a saját szavaidat és stílusodat adtad a szájukba, de erről majd írok még lejjebb is.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/3 pont
– Különösebben extra cselekményt nem éreztem, minden nagyon flottul ment, Draco nem tépelődött, hiányzott a bonyodalom, vagy legalább egy kis izgalom, mert így eléggé kiszámítható volt a történet.
Logikai hibaként megjegyezném a baziliszkuszt, akikkel felszabadultan társalognak és dolgoznak, ettől függetlenül, aki ránéz erre a lényre, az a mitológia szerint nyomban meghal, emiatt kicsit sántít ez a baziliszkusz-nevelde.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/3 pont
– Ezek után nem lesz meglepő, hogy annyira nem lopta magát a szívembe a novella, inkább éreztem egy párperces limonádénak, amit csak úgy szórakozásból, ujjgyakorlatból megír az ember, mint egy kihívásra született műnek. Sajnos nincs helyesírás szempont, emiatt kénytelen vagyok itt jelezni, hogy a rengeteg tőmondat nagyon kizökkentő olvasás közben, ezeket célszerűbb lenne összevonni. A stílusáról: nekem nem annyira tetszett ez a személyes hangnem, amit a leíró részekben használtál („Lehetett a volt griffendéles hős, meg minden” // „ Jó, tudta, hogy sosem”...stb.), ez inkább élőszavas beszélgetésbe való, mint egy novellába. És elég gyakran átcsúszott ez a hangnem a dialógusokba is, pedig egyik karakter beszédstílusához sem passzol különösebben. Akadt néhány vesszőhiba, de ez elenyésző volt, és szerintem az „ideglágyulás” szó nem a megfelelő abban a jelentésben, amiben használtad.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!