Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enge

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt év egyik leghangulatosabb beszélgetését élvezhette az a 160 érdeklődő, aki kiváncsi volt az André Goodfrienddel folytatott december 18-i beszélgetésre. Bajnai Gordon 2012. januárjában elsőként elkapott coming outja (280 fő) óta most voltak a legtöbben (még a galéria…..
                                                             Mihály, engem kitiltottak Amerikából.            Tikiltották, kedves Ildikó, a Marikából?            Antal!  Most hallottam, hogy totikilták az Ildikót, a Karimából.      …..
enge 2014.11.06 16:05:53
@jotunder: :)
...így gondoltam, csak azért jobb a bé..., bal az a ...
(majd elmesélem, milyen volt dramatizálva :D )
enge 2014.11.07 02:29:01
@jotunder: azt hiszem, sajnos végül nem készült el a tervezett videó :( ...el voltam foglalva a "szereposztással", az átélés (no meg a pontos szövegmondás ;) ) elősegítésével, és nem hozzáértő kézben nem indult el a felvégel... egyelőre ez az egyetlen kép tanúskodik az előadásról:
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10375911_976191689063996_8705016562853908313_n.jpg?oh=7d7884d89bafa939b3bde331bbcbc480&oe=54EE29AF&__gda__=1423739942_c15dad2496d782033fb502a3e20c22b4
Örülünk, Vincent? Orbán a Jani 2014.04.30 21:32:39
      Egy Orbán Viktor nevű szotyolaköpködő sudribunkó levelet írt a kilencvenegy éves Dávid Katalinnak, a magyar művészettörténet doyenjének, és elemezte neki egy kicsit a megszállási emlékművet.  Elmagyarázta neki, hogy mi az emlékmű egyetlen lehetséges értelmezési…..
enge 2014.05.03 00:53:48
@vakapad: A történelemben nincs "mi lett volna, ha". Azt senki nem tudhatja, hogyan alakult volna a 20-as évektől fokozatosan egyre alantasabb helyzetbe hozott magyar zsidóság sorsa... azaz ha nincs megszállás, akkor vagy nincs magyar holokauszt, vagy van magyar holokauszt...

Ami tény ugyanakkor, hogy az állam (és a lakosság egy nem elhanyagolható része is) a német bevonulás (mert megszállás az 1919-ben volt, amikor az ellenséges román hadsereg érkezett Magyarországra, és ez aligha azonos minőség a március 19-iki eseményekkel) buzgón túlteljesítve támogatta a 46 fős Eichmann-kommandó tevékenységét. Nélkülük nem következhetett volna be az iszony.

...és még valami: a "németek" (így általában) nem lehettek felelősek. A bűnben még a Wehrmacht sem részes: a német katonaság nem vett részt a deportálásokban - a Wehrmachtnak a berlini hadseregfőparancsnokság, az Eichmann-kommandónak meg az RSHA (birodalmi biztonsági főhivatal) parancsolt. Annál inkább besározódtak a magyar csendőrök, szolgabírák, jegyzők...

Amúgy nagyon igaz, amit 'Kettes' mond: nem kizárólag (vagy egyáltalán nem?) intellektuális meggyőzésre, a megszállással kapcsolatos igazság elfogadtatására van szükség - egyébként ez amúgy is meglehetősen kétes sikerrel kecsegtető vállalkozás, mert 1. OV és csapata jellemzően nem győzhető meg és 2. a lakosság döntő hányada abban hisz (HISZ!), hogy a magyar holokausztért a németeké a felelősség...
...sokkal inkább a tett lehet hatásos - legyen az kilátástalannak tetsző kordonbontás, polgári ellen"ülés": ezek ellen ugyanis (látszik!) kevés a figyelmen kívül hagyás, sőt hatásukat még fokozza is a kivezényelt készenléti rendőrök sokasága
A poszt szerzője jelen volt a Szabadság téri emlékmű elleni tiltakozáson éppúgy, mint a Kishantos "einstandolása" elleni összesen. Most is tiltakozik.    Emlékszünk még erre a kampányvideóra?       Amikor a kormányváltó szövetség kampányban felhelyezte…..
enge 2014.04.14 12:57:44
@bölcsbagoly: Pályázat, oh!
Épp, mint a trafik (honnan jutott eszembe ez a hasonlat?:)
(Régi bérlő->kuka; kijelölt pályázati győztesek; semmi sem "érdekes", csak a megcélzott dolog megszerzése)

...a másik válaszhoz: a "bizonyíték" a rendkívül szigorú BioSuisse-minősítés: mi kellene még?

Lejárt a bérlet? Le.
De van úgy, hogy valakik (jelen esetben az általam nem ismert, de elismert "Ácsék") bíznak abban, hogy amit létrehoztak, az több, mint gazdasági vállalkozás, más "minőség", akár nemzeti értéknek is tekinthető, elismerésre, megőrzésre, továbbadásra méltó eredmény? Ha hisznek abban, hogy évtizedes erőfeszítéseik megérdemlik a gondos bánásmódot?
"Pofátlankodás" az, ha nem nyugszanak bele, amikor veszni látják az előző 21 évet, egyben annak lehetőségét, hogy legalább valahol éljen egy ilyen kísérlet? Ha mindent megpróbálnak ennek érdekében?

(Nem kéne ez a görögdinnyézés!)
enge 2014.04.14 13:53:39
@bölcsbagoly: A "pályázatok"olyanok - az einstandok meg ilyenek...

Sajnos, bármilyen bölcs, a bagoly nem jut el oda, hogy a vegyszermentes gazdálkodás nem csavargyártás, és kár, hogyha a mezőgazdaságban amúgy magát élenjárónak tekintő Magyarország ebből a lehetőségből kizárja magát.

(Nem értem az igeragozást :( ->vegyeTEK, béreljeTEK, elvtársaTOK - nem volt se bio, se hagyományos termőföldem, egyelőre nem is készülök vásárolni - - - mire fel a többes szám második személy?)

(offtopic TV: akkor még ellenzékként kettőt, aztán immár kormányon szereztek négyet, létesítettek egyet(de az nem számít, mert csak retró), majd lett/lesz még egy... minden ajánlást ennyire túl kell teljesíteni? :D )

Ami a zöldségrokonakkal (uborka, cukkini, tök) rendelkező, de gyümölcsként szeretett görögdinnyét illeti, többnyire igaz.
Kivéve: mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/110000/110337_dinnye05.jpg
Üzenőfüzet Diagram 2014.04.03 09:00:00
Készítettünk egy diagramot arról, hogy az elfogulatlan MTI hányszor adott hírt Simon Gábor volt MSZP elnökhelyettes, illetve Rogán Antal Fidesz frakcióvezető körüli botrányokról. Mert ugye az ügyek nagyon hasonlítanak egymásra, hiszen mindketten hamis adatot adtak meg…..
enge 2014.04.04 09:22:32
Tények:
(amit 1-jén az index még nem tudhatott, ám 3-án az uzenofuzet esetleg utánanézhetett volna)

1-jén este kicsit árnyalta (?) a képet a hírügynökség: hatkor Rogán nyilatkozát közölte, hogy "az lenne furcsa, ha nem támadnának", majd fél nyolckor a baloldali összefogás követelését arról, hogy "Rogán Antal adjon választ, miből telik neki "a fényűzésre", ugyanis számításaik szerint a Fidesz frakcióvezetőjének bőven több a kiadása, mint a bevétele...", és megismételte az előző Rogán-nyilatkozatot.

A későbbiekben (2-án, 3-án) halvány utalások történtek más sajtótájékoztatókon ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre, főként a hír kezelésével és a Simon-üggyel történő összehasonlíthatatlansággal kapcsolatban. A konkrét számok, négyzetméterekről semmi - azóta sem.

Semmi olyan nem jelent meg, amit egy médium nem ellenőrzött, nem hivatalos forrásból - vagy akár hivatalos, szabadon elérhető forrásból - megtudni vélt/előkeresett... Simon-ügyben előfordult ilyen hivatkozás sajtóban megjelent (azóta esetenként megkérdőjeleződni látszó) hírre.

A Simon-ügyet életben tartó, az MSZP érintettségét firtató Fidesz-nyilatkozatok azóta is rendre megjelennek; a Rogánt érintő ellenzéki kérdések azóta sem érik el az ingerküszöböt.

Az, hogy a hivatalos (ügyészség, NAV) lépések, nyilatkozatok történnek-e és milyenek - nem (csak) az erről hírt adók felelőssége; és egy másik (kapcsolódó) történet, hogy ezek hogyan kerülnek/kerülhetnek nyilvánosságra és/vagy hivatkoznak rájuk alaptalanul...