Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hodini

168 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pont egy éve ilyenkor írtam egy cikket arról, hogy mit várunk 2015-ben a League of Legends esport világában. Visszaolvasva, 10-ből 8,5-et eltaláltam, ezért vettem a bátorságot, hogy megjósoljam, mit tartogat számunkra az idei év. 1. Kínában lesz a League of Legends világbajnokság. Mivel a kínai…..
Hodini 2016.12.27 12:54:53
@Barna Homoki: Akkora ihletet adtál, hogy írtam is egy összefoglalót erről, holnap jön ki esport1-re :D Köszi! :DDD
Szinte azonnal a vb után, november elején startol a Magyar Elit Bajnokság, a Riot Games új kezdeményezése, amelynek a célja egy színvonalas, az LCS-hez hasonló bajnokságot létrehozni itt Magyarországon. A 6 bejutott csapat másfél hónapon keresztül vív majd meg egymással nem kevesebb, mint 2 millió…..
Nemzetközi, magyar vonatkozású esport sikerekről általában csak akkor beszélünk, hogy ha valamilyen játékos vagy csapat kiemelkedő eredményt ér el. Vizicsacsi, Deadfox, a Pixel csapata, Zenborne, Horec – mind-mind játékosok. Azonban nem csak a gép előtt ülve lehet komoly nemzetközi karriert is…..
Magyar idő szerint pénteken hajnali 1 órakor kezdetét veszi az idei, szám szerint 6. League of Legends világbajnokság. A torna, ahogy már megszokhattuk, egy teljes hónapon keresztül tart majd, először a csoportkörökkel, majd a negyeddöntőkkel, elődöntőkkel és végül a döntővel október 29-én,…..
Hajnali 5 óra van, nagyjából egy órája ülök a ferihegyi repülőtéren és várom a Kölnbe tartó gépemet, amikor e sorokat írom. Amikor elindítottam ezt a blogot, álmodni se mertem volna róla, hogy egyszer az esportból fogok megélni ebben az országban. És lám, ez most a valóság! Mint azt valószínűleg…..
UPDATE: Akinek nem inge, ne vegye magára!  Bő két éve indítottam el ezt a blogot azzal a céllal, hogy a nemzetközi és a hazai League of Legends esportról - amellett, hogy beszámolok nektek - ösztönzően hassak azokra a játékosokra, akik a hazai profi közösségi arcai lehetnének, hogy képviseljék a…..
Alapjaiban változik meg a nyári szezontól az eddig ismert LCS: Észak-Amerikában Best-of-3, míg a ma kezdődő európai bajnokságban Best-of-2 formátumban játszanak a csapatok, ami azt jelenti, hogy két mérkőzésig megy a játék, így vagy 2-0, vagy 1-1 lesz a végeredmény. Ez egyébként szerintem orbitális…..
Mi itt a blognál kiemelt figyelemmel kísérjük a Unicorns of Love csapatának történéseit, nem véletlenül, hiszen itt játszik az egyetlen nemzetközileg is elismert magyar League of Legends játékos, Kiss "Vizicsacsi" Tamás (illetve persze ott van Szépvölgyi "Mumus" Márió is az orosz ligában, de az ugye…..
Hodini 2016.05.17 11:44:32
@Komojtalan: Jogos, beleírtam :)
Szerda reggel kezdetét veszi a Riot szokásos évközi mini-világbajnoksága, a League of Legends Mid-Seson Invitational, ahol a 6 legnagyobb régió (Európa, Észak-Amerika, Korea, Kína, Dél-kelet Ázsia és a szabadkártyás régió) tavaszi győztesei csapnak össze, ezúttal Shanghaiban. A torna összesen két…..
Elérkeztünk az európai LCS rájátszásához, az első párharc szombaton este lesz, ezért úgy véltem, ideje visszanézni, hogy a tavaszi alapszakasz előtti jóslatomból mi az ami bejött és mi az, amivel nagyon mellélőttem. Mert hogy van mindkettőből bőven, nyilván. Lássuk! Lottóznom kéne kategória: 5.…..
Március 12-én szombaton, Budapesten, a MoM Sportközpontban rendezik meg Magyarország eddigi legprofibb és leglátványosabb esport fesztiválját, az Esport Festet, ahol két neves alakulat, a Wonder Stag e-Sports és a WiLD Multigaming mérkőznek meg egymással egy Best-of-3 párharc keretében délelőtt 10…..
Az alcím valahol irónikus, de távol álljon tőlünk, hogy bármi ilyennek vicceljünk. Igazából az alábbi videó magáért beszél. Rendkívül szívszorító másodpercek... :( Az H2K ADC-je, Konstatinos "Forg1ven" Tzortziou ma reggel levelet kapott a görög katonaságtól, hogy márciustól kezdődően teljesítenie…..
Az már a szezon előtt borítékolható volt, hogy Bora "Yellowstar" Kimet, a világ egyik legjobb támogató játékosát nem fogja tudni egykönnyen pótolni Európa egyik legjobb LoL csapata, de arra talán senki se számított, hogy Lewis "Noxiak" Felix mindössze már a tavaszi szezon féltávja előtt távozik a…..
A tavaszi szezon harmadánál tartunk, mostanra nagyjából körvonalazódnak az erőviszonyok a legtöbb régióban. Ez az anyag Európával foglalkozik kiemelten, nézzük, mi történt az Öreg kontinensen az elmúlt 3 hétben! Eddig a legjobbak: G2, H2K Utóbbi nagyjából várható volt, Ocelote csapata viszont…..
Volt szerencsém tavaly márciusban félig újságíróként - félig szervezőként részt venni az I. Esport Festen, a szervezők pedig úgy döntöttek, hogy idén is megtartják a rendezvényt, ami - szerintem - simán közelíti a kisebb nyugati versenyek színvonalát. 20 méteres óriás kivetítő, profi hang- és…..
Arra, amire a focinak volt sokezer éve, az esportnak gyakorlatilag csak hónapjai vannak, így nem meglepő, hogy évről-évre módosul a profi liga szabályrendszer, amely így évről-évre közelít a hagyományos sportok struktúrája és működése felé. Nem vagyunk messze attól, hogy az offseasont mellé…..
Hétfőn este 3-0 arányban vereséget szenvedett a magyar Wonder Stag e-sports csapata a szinte csak ex-LCS játékosokból álló Team HUMA ellen, így nem folytathatják küzdelmeiket a tavaszi Challenger Seriesbe való bejutásért. Pedig jól indult mindhárom meccs, felkészültek a srácok az ellenfélből,…..
Kedden este a csak magyar játékosokból álló Wonder Stag e-sports csapata a görög Team in Game ötöse fölött aratott 2-1-es győzelmével bejutott az EUNE (Észak és Észak-kelet Európa) szerver döntőjébe, de ami ennél is fontosabb, hogy ezzel biztossá vált a részvételük a Challenger Series, azaz a B-liga…..
Január 2-án 23:59 órakor lezárul az európai átigazolási piac, a csapatoknak eddig a pontig kell bemutatniuk a tavaszi szezonban játszó kezdőcsapatukat. Ez igazából már meg is történt, így ha ma éjfélig nem történik valami bődületes csoda, akkor az alábbi cikk egy relatíve…..
Idén talán minden eddiginél eseménydúsabb évet zárhatunk League of Legends fronton, tele emlékezetesebbnél-emlékezetesebb pillanatokkal. Vicces, sírós, epic, wtf - ezekből szedtük össze a legjobbakat, íme. Faker bukfence - Kezdjük mindjárt a kétszeres világbajnok, egyben a…..
Az elmúlt napokban egy elég komoly téma ütötte fel a fejét a LoL profi esport világában, amin azóta is csámcsog a fél világ: történetesen, hogy hasonlóan a legtöbb hagyományos sztársportolóhoz, vajon az esportoló csapatok fizetésének is publikusnak kell-e lennie.  Az…..
A napokban közzétette a League of Legendset fejlesztő Riot Games a jövő évi LCS szezonra vonatkozó változtatásait, amire Európa esport kedvelő közösség egy emberként lökte hátra magát az asztaltól egy szolid "what the actual f*ck" kíséretében. Észak-Amerikában ugyanis a…..
Nem, nem írtam el: végre közzétette a Riot az idei League of Legends világbajnokság nézettségi adatait, amely nagyjából minden eddig nézettségi rekordot megdöntött, ezzel is jelezve, hogy az esport iránti érdeklődés továbbra is exponenciálisan nő! Na de nézzük a…..
Kőkemény gyakorlás, milliós pénzdíjak és aktív közönség – csak néhány összetevő, mely nélkül a profi esport közösség kialakítása hosszú távon eleve halálraítélt, de minimum vérverejtékes vállalkozás. A Távol-Keleten és nyugaton már bőven akadnak, akik megélnek…..
Hodini 2015.12.02 15:18:37
@Babinszki Ádám: Az a baj, hogy valahogy el kell kezdeni. Valahogy felfigyeltek azokra is, akik most ott vannak az LCS-ben és ehhez kell az, hogy a játékos/csapat egy kicsit is megpróbálja komolyan venni magát. Ez hiányzik most.
Az elmúlt évek talán legizgalmasabb világbajnoksága után nem mehetünk el amellett, hogy kiemeljük az egyéni teljesítményeket is. Igaz, hogy a League of Legends alapvetően csapatjáték és minden egyes csapattagra szükség van ahhoz, hogy egy mérkőzést meg lehessen nyerni, de az…..
Hodini 2015.11.23 09:36:09
@Komojtalan: Sokat gondolkoztam, hogy Huni ott legyen-e vagy sem. Az elődöntőben valóban gyenge volt, átment full tiltbe, viszont a Fnatic korábbi vb meccsein abszolút dominált és volt néhány egészen elképesztő megmozdulása, ezért fért be nálam a top10-be.