Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Proctoline Klinika

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A szervezeted szerelmes a testzsírodba..." "inzulin akkor melózik, amikor ..." "a glukagon kiszabadítja a beragadt zsírsejteket, és nem is kell neki sok a győzelemhez, csak némi támogatás, méghozzá fehérje formájában..."És így tovább, és így tovább.A bloggerek és szakértők mindentudó cikkeiben még…..
Blogunk sorozatszerűen dolgozza fel az egyes speciális rizikófaktorokat. Egyik ilyen az erősportokat végző sportolók életmódja. Fontos tudni, hogy a kismedence egy zárt rendszer. Erőlködés hatására a hasüregben keletkező nyomás a gyengébb pontok felé irányul. A body builderek, a súlyemelők tudják…..
- Azonnali vizsgálatot szeretnék… - Mióta vannak panaszai?   - Már hosszú évek óta… - ??? (az értetlenség csendje) Mostanában megszaporodtak az ehhez hasonló telefonhívások. Nem értjük, hogy miért nem jelentkezik be időben az, akinek jellegzetes és fájdalmas, kellemetlen panaszai vannak. Miért…..
Az aranyér és a székrekedés ördögi köréről egy édesanya írt nagyon fiatal, 28 éves fiával kapcsolatban.  A levél lényege az, hogy a súlyos aranyeres panaszokkal szenvedő fiatalember halogatja a székletürítést, mivel fájdalom kíséri és követi. A kemény széklet pedig tovább kínozza a nyálkahártyát,…..
Dr.Willner Péter sebész főorvost, a Magyar Sebész Társaság Coloproctológiai Szekciójának a vezetőségi tagját, néhány hete a Magyar Sebész Társaság Vezetőségébe is beválasztották. A döntés szakmai oldalról is annak az elismertségnek a megerősítése, amit több évtizedes pályafutása alatt főorvosunk a…..
Az aranyér kezelésének legfelületesebb módja a különféle kenőcsök, kúpok alkalmazása. Az internet, a média teli van a legkülönfélébb szerek hirdetésével, csodatévők és csodaszerek ígéreteivel. Minden felelős proktológus (aranyér sebész) erőteljesen ellenzi ezek orvosi vizsgálat NÉLKÜL vagy HELYETT…..
Gyakran teszik fel nekünk a kérdést, hogy miért nem javasoljuk az aranyér lézerrel történő eltávolítását? Sajnos az aranyér betegségtől és annak kezelésétől való szorongás gyakran olyan erős a páciensekben, hogy előnyben részesítik a jól hangzó, ígéretes megoldásokat, szemben a statisztikai adatok…..
Aranyér krízis - aki meghallja a kifejezést, megrémülhet. Érdemes tisztázni, hogy mit jelent Mi az aranyeres krízis? Az aranyér betegség a végbél belső és külső részén található visszerek megvastagodása, kitüremkedése, előesése,  és gyulladása.  A vénás tágulatok előrehaladott stádiumban…..
Mi az ülőfürdő szerepe az aranyér kezelésében? Ha a diagnózis enyhe fokú aranyér, akkor az orvos nem ellenzi a gyógynövényes ülőfürdőt. A viszketést jólesően enyhíti a langyos vizes ülőfürdő, amiben elvegyíthetünk erős kamillateát és 10-15 percet ücsörgünk benne. A kamillatea gyulladás csökkentő…..
Szeptember 1. Iskolakezdés. Öröm, várakozás, izgalom, szorongás. Új környezet, új szokások. Tegnap még játékszoba, ma pedig tanterem.  Tegnap még óvónéni, dajkanéni, ma pedig tanítónő.  Tegnap még gondozás, ma pedig magárahagyottság.  Változás. A nagydologban is! Annyi mindenben történik…..
A K vitaminban gazdag káposztafélék fogyasztása a véralvadást segítik elő. Vérző aranyér esetén fogyasszunk K vitaminban gazdag ételeket! A mandula és a mogyoró magas cink tartalma miatt elősegíti a sejt regenerálódást, így az aranyeres betegség javulását is Melyek azok az élelmiszerek, amelyek…..
Murphy él és teszi a dolgát. Neki nyáron sincs kevés. Gondoskodnia kell például nyaralásunk tönkretételéről. Mert Murphy örök törvénye az, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Van, hogy a hátsónknál kezdődik a nyaralás hangulatának romlása. Mikor jöjjön ki az aranyér, ha nem az indulás előtt? Vagy…..
Miért van az, hogy nagyon sokan épp a nyaralásuk idején robbannak le és töltik szabad idejüket betegeskedéssel? Ismerni kell egy kicsit a stressz természetét. A stressz inspirál. Teljesítményre sarkall, eredményre vezet, védelmez.  Emlékezzünk csak az ősemberre! Vadászgatott, jött a tigris,…..
Hideg vizet? Meleg vizet? Milyen vizet szeret az aranyerünk? Vízpart. Nyaralás. Igen ám, de hova vigyük? Érzékeny popónk melyik vizet kedveli, melyiket nem? Wellness? Az aranyér nem más, mint kitágult visszér. Az amúgy is tágult visszér meleg hatására még nagyobb vérbőséget kap, könnyedén…..
Kísérletezz! Szerezd meg az utolsó szó jogát! Így! Tölts egy napot azzal, hogy csökkented a stresszt - akár otthon, a családodban.  Próbáld ki vita helyett a kedves humort vagy a másik véleményének az őszinte megértését, elfogadását! Figyeld meg, hogy oldódik tőle a feszültség, hogyan segít a…..
A közösségi oldalakon megjelent posztjaink egyikére ezt a kommentet kaptuk: „Az aranyér is, mint szinte minden más betegség megfelelő életmóddal megelőzhető, ha már kialakult gyógyítható. Én lucernát szedtem és évek óta tünetmentes vagyok.” Elgondolkodtató. Felvet néhány kérdést ez a kis…..
Házilagos nedves törlőkendő Gyakran hangsúlyozzuk, hogy a száraz papírral való törlés a legcsekélyebb panaszokkal rendelkezők számára nem ajánlatos. Helyette az ürítést követő langyon vizes mosást javasoljuk - szerencsések bidével könnyen megoldhatják. Ám a nedves törlőkendő is jó megoldás. Ennek…..
Erőtől duzzadó karok, pólóból kidagadó mellizmok, elképesztő vádlik…  fémes kattanások, felszakadó szisszenések, sajátos illat, vezényszavak. Edzőterem. Itt készülnek nagyüzemileg a kigyúrt fiúk, az izomemberek. Kemények, erősek, férfiasak... Kinek jutna eszébe, hogy éppen ők azok, akik rendre arra…..
Amikor belép a rendelőbe és megkérdezzük, hogy mi a panasza, akkor azt mondja, hogy neki aranyere van. És mi a panasza? – kérdezzük ismét, ő pedig értetlenkedve néz... Jött a tipikus kérdés emailen: „Végbél repedésem volt a szülés után kb. 6 héttel. Most újra szülni fogok és szeretném tudni, hogy…..
Fél fenékkel kényszeredetten ücsörögni a meredek emelkedő végén a jól megérdemelt pihenőn, amikor mindenki megkönnyebbülten nevetgél – mi pedig azt sem tudjuk, hova tegyük megviselt hátsónkat, cseverészni meg aztán végképp semmi kedvünk! Tavasz van, gyönyörű! Kétkerekűről még gyönyörűbb! Motorosok,…..
Papír, bidé, papír… Volt néhány év, amikor az újonnan épült házakba automatikusan bekerültek a bidék. Még kabarétréfák is születtek akkoriban arról, hogy a tapasztalatlan magyar mit is kezd a bidével, ha nem látott még olyat és fogalma sincs mire jó… Hamar megtanultuk. És hamar elfelejtettük. Máig…..
"A záróizom és a felette lévő 1-2 cm érzékeny, de attól mélyebbre, a nyálkahártya nem tartalmaz idegvégződéseket. Bármennyire hihetetlen, de ezen a területen úgy végezhetünk kisebb beavatkozásokat, hogy a páciens nem érzi. És ami még ennél is fontosabb – a gyógyulás során sincs fájdalom. így az…..
Francia? Nagyi? Tanga? String? - Milyen bugyit viseljen a nő? – kérdeztük a proktológust. - A nő szép bugyit viseljen – válaszolja. - Tangát? - Nem, az biztosan nem a legpraktikusabb annak, akinek gond van a végbélnyílásával. Az a keskeny szövetcsík, ami közvetlenül érintkezik a végbélnyílás…..
Ma nagyon rossz dolog történt. Felfedeztünk egy visszafordíthatatlant. És ha rajtunk múlna, minden média minden órájában elhangozna a figyelmeztetés: Az orvos célja soha nem az ijesztgetés és a félelemkeltés. Amikor unos untalan arról beszél, hogy időben… és megelőzni…, akkor az a pillanat jut…..
Kommunikációnk 65%-a gesztusainkon, mozdulatainkon alapul. A testbeszéd tanulmányozása külön tudománnyá nőtte ki magát. Különböző testrészeinkkel, mozdulatainkkal szándékainkat, viszonyunkat, lelkiállapotunkat tükrözzük. A hátsónk is része ennek a sajátos nyelvezetnek… Mit üzenünk popsinkkal? A…..