Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palotai Pali

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatódik közösségi oknyomozásunk a Posta körüli jelenségek feltárására. Mai megfejtőnk egy volt alkalmazott, aki szerint számos oka lehet annak, ha valahova nem jut el a kézbesítő, de leginkább az, hogy túl vannak terhelve, a felhasználók pedig hülyék: Régi olvasója…..
Palotai Pali 2014.02.22 17:14:45
@MCTY: Te ritka nagy paraszt vagy barátom....
Palotai Pali 2014.02.22 17:42:32
A jatthoz:Valóban nem kötelező adni.
Viszont,ha minden az előírások szerint zajlana,az emberek 70%.a nem kapná meg a küldeményét.Én nem leveles vagyok,ahhoz nem értek.de azt tudom,hogy én a járatom úgy állítom be,hogy a céges küldemények délelőtt kerülnek kézbesítésre,a privát csomagokat igyekszem a délutáni órákban leadni.Nem adhatnám le igazolvány,meghatalmazás nélkül,pedig rengeteg eset fordul elő,hogy a telefonban arra kérnek,hogy a szomszédnak adjam át.De még így is megkapom,hogy a néni otthon ült egész délelőtt..Én ezt honnan tudjam?
Panaszok:Tavaly 40 panasz volt rám.Kettő volt jogos.Kivizsgálják,kimennek a helyszínre.Mindamellet:PDA-val dolgozunk,amiben GPS van.Namármost.Megállok a kapu előtt,(látják).A csomagra ráírom a kapucsengő számát.Tehát ott vagyok,látom. Mindehhez hozzájön az,hogy most már darabbérben fizet a posta.Szóval teljesen életszerű,hogy odamegyek,megnézem a kapucsengőt,visszaülök a kocsiba,és megírom az értesítőt ingyen.Logikus.
Két fegyelmit azért kaptam,mert túlléptem a 12 óra munkaidőt.
És egy kis adalék az ügyfelekhez.
Háznál megállok,csengetek,sehol senki.Értesítőt hagyok,hogy holnap újra megkísérlem a kézbesítést.
Délután négykor hívnak,telefonált az ügyfél,otthon volt,de nem jó a csengője,azonnal menjek vissza.Visszamentem a kerület másik feléből,két házzal arréb megálltam,odasétáltam,becsöngettem,és láss csodát..Kijöttek.Ez kb 30 percembe került,ami 5 csomag kézbesítési ideje.
Szóval nem a postás a főgyökér,szerintem az,hogy egyáltalán még működik,nekik köszönhető.Mert akik a szabályokat írják,azok arra nem gondolnak,hogy kézbesíteni is kellene..És az ember felvállalja azt inkább hogy fentről se..be rugdossák,hogy dolgozni tudjon.
A továbbtanulós habzószájú úriembernek meg üzenném,hogy lehet épp az ő újgazdag,vagy pártaktivista apukája vásárolta ki a helyet az egyetemen elölem az überintelligens kisfiának.
Legvégül maradjunk annyiban,a futárcégek sem különbek..Tudom.