Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cancer

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különösen röhejes 2013-ban, amikor már 15 éve rég lehetne mindenhol fillérekért ujjlenyomatos azonosítás az életveszélyesen megbízhatatlan jelszavak helyett, az ING képes egy törzsvendége aláírásán szívózni: Tisztelt ING! Mint személyesen és családom összes tagja…..
cancer 2013.07.11 13:18:36
@peter3374:
pontosan ezt mondom én is, akkor meg az lenne a baja.

Egyébként pedig: igen van amit egy aláírással el tud intézni az ügyfél, és nem kell se személyi stb, ......,
Akár számlanyitást, átszerződést, banki átutalást ............. ha az ALÁRÍRÁSA MEGEGYEZIK A BANKNÁL LEADOTT ALÁÍRÁSSAL.
cancer 2013.07.11 14:19:32
@hüpike:
Az aláírásnak legalább jellegében EGYEZNIE KELL! ennyi. Ez ellen lehet háborogni, de ha nem vagy jelen, akkor ez az EGYETLEN mód, amivel azonosítanak. Amennyiben bármi kétely merül fel, adategyeztetésre, új aláírás felvételére kell megkérni az ügyfelet. És ez bármily meglepő: az Ő ÉRDEKE!!!!
Nem egyszer küldtem már én is vissza átutalást teljesítés nélkül, vagy adtam vissza egy kifizetési csekket a rossz aláírás miatt. Az értelmesebbje megérti, sőt volt aki meg is köszönte, hogy figyelmesek voltunk ( kapkodott és nem figyelt az aláírásnál). Bármilyen hihetetlen sokkal több macera van azzal ha gond van az aláírással, mert így levelet kell írni, vagy telefonon megpróbálni utolérni, stb. mintha kifizetném, átutalnám, átszerződtetném. Tehát nem azért nem fogadják el, mert "bunkóskodni" akarnak. Ez így 3x annyi munka.
cancer 2013.07.12 07:12:19
@anr96:
Mindegyik bankfiókból általában legalább egy ember részt vesz egy grafológiai alap képzésen.
És vannak olyan hamis vagy akár valóban a tényleges ügyféltől lévő aláírások amikhez bőven elég ha van két szemed, látod hogy nem egyezik meg a leadott aláírás mintával.
Mivel Bank/Biztosító esetében is a pénzről van szó, ha az ügyintézőben a legkisebb kétely is felmerül, vagy ha tudod hogy az adott ügyfél írta is alá, de eltér a rögzítettől, MEG KELL TAGADNI a tranzakciót. Utólag beleköthet, hogy mégsem Ő írta alá, stb. , .... hallottam már ilyet nem egyet, ..... aztán jönnek a vizsgálatok ELLENED, hogy kellően alapos és körültekintő voltál el, az adott aláírás alkalmas volt e a megtévesztésre, stb Nekem ez nem hiányzik.