Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regisztrált Felhasználó

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sértés és hazugság Tutankhamont gyengének ábrázolni – állítják egyiptomi egyiptológusok a legújabb kutatási eredményekről.   1922-ben Howard Carter rátalált a Királyok Völgyében Tutankhamon király szint érintetlen sírjára. A csodálatos gazdagságú sír…..
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
Regisztrált Felhasználó 2014.04.04 21:42:11
Regisztrált Felhasználó 2014.04.05 20:55:19
A következő rejtvény még izgalmasabb, mint az előző volt, ahhoz képest ugyanis jóval bizonytalanabb a helyzet. A legvalószínűbb kontextus ebben az esetben is Wesselényi-összeesküvés (nem kizárt, hogy az összeesküvők egyik leveléről van szó), és az 1660-as évek – de a…..
Minthogy a második kriptotörténeti rejtvényre nem érkezett érvényes megoldás, arra a következtetésre jutottam, hogy fel kell nevelni és ki kell képezni történeti kódfejtők egy teljes generációját. A következő tíz héten minden szombat este felteszek egy titkosírást a…..
Regisztrált Felhasználó 2014.03.15 21:54:00
T=O
Pár hete feltettem egy titkosírástörténeti rejtvényt, egy valódi, 17. századi rejtjelezett levél átiratát, amelynek teljes megoldását március elejére ígértem. Van még bőven időnk, de mivel mindeddig nem érkezett érvényes megfejtés (pedig a titkosírás fajtája a…..