Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VÜF

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Múlt-kor 10 meghiúsult merénylet 2015.03.10 15:28:07
1. XV. Lajost 1757-ben egy késsel sebesítette meg Robert-François Damiens, akit megtorlásul – Franciaországban utolsóként – lovakkal négyeltettek fel. Kivégzése igazi látványosságot jelentett. 2. 1900 novemberében Boroszlóban egy pszichés beteg házaló, Selma Schnapka egy II.…..
Na, ennek a dolognak erős szkepticizmussal álltam neki. A módszer annyira egyszerűnek tűnt, hogy muszáj volt kipróbálnom, még ha kukába is kell dobnom egy szép darab császárt. Jelentem, működik, és így baromi egyszerűen, töredék áron tudsz hozzájutni kedvenc szalonnádhoz. Nem…..
A kupa, amelyből Jézus az utolsó vacsorán ivott, és amelybe vérét a kereszten felfogták, a spanyolországi León San Isidro-bazilikájában van kiállítva – legalábbis ezt állítja két spanyol történész.   Az achátból, ónixból, aranyból készült kupát drágakövekkel…..
Kínkeservesen zajlik a második munkanap a villában. Báttya tételesen beszámol a kokirica ejtette sebeiről, mintha háborús veteránként nosztalgiázna a karcolásairól. Ettől függetlenül kemény gyerek ő, űzi, hajcsa a munkát, morzsolja a kukoricát becsülettel, mert nem akar éhen…..