Regisztráció Blogot indítok
Adatok
op tomi

133 bejegyzést írt és 247 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyzés: ez most nem panaszkodás lesz, és nem is "a mi időnkben még minden jobb volt" siránkozás, egyszerűen csak megpróbálok leírni egy jelenséget - alvás helyett, éjjel háromkor. Majd meglátjuk, mennyire sikerül. Biztos más is érezte már, hogy régi kedvenc filmjeink (legalábbis megfelelően…..
Három éve jártam először a berlini Classic Remise-ben, és úgy hozta a sors, hogy idén megint ellátogattam oda, csak úgy a klassz/érdekes/szép dolgok látásának örömére. Ez az 1916-os Ford T nem kimondottan szép, inkább csak érdekes, de autótörténetileg rosszabb képpel is indíthattam volna a…..
op tomi 2018.10.24 19:43:48
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott.  Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy "Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban…..
op tomi 2018.01.14 12:14:46
@Énmégújvagyok: Nagyon igaz!
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
HamPLÓ Tízes Nohab itt+ott 2017.05.27 07:00:00
Az utóbbi hetek cseh/szlovák túlsúlya után most valami magyar következik... már úgy értve, hogy svéd ;) Bár egy ideje két "új" Nohab is van, amelyik eleve csak tehervonatozni szokott, nekem még mindig szokatlan, ha nem személykocsikkal látok ilyen mozdonyt. A fentebbi szerelvény a Nohab-GM…..
A sok hajós meg vasutas bejegyzés után jöjjön valami más - na persze nem túlságosan más! Sőt, igazság szerint ezek a képek is vasutas vonatkozásúak, hiszen a kassai fűtőháznál készültek - viszont gumikerekű járműveket ábrázolnak: Annak idején a suliban megoszlottak a vélemények arról, hogy ez a…..
Talán a harmincas, negyvenes éveiket taposó generációnak nincs is olyan tagja hazánkban, aki nem látta volna ezt a kult-klasszikus sorozatot vagy ne hallott volna a Roger Moore és Tony Curtis nevével fémjelzett részekről. Bevallom nekem is mindig kedves és kellemes emlék maradt még…..
2016. december 30-án a vasútmániások országon belüli területi eloszlása teljesen felborult: aki csak tudott, a Budapest - Tapolca vonal mentén sorakozott fel. Az ok egy különvonat volt, melynek élén nyolc Nohab dübörgött. Egy évvel korábban volt egy hasonló menet, amire sajnos nem tudtam elmenni;…..
Pali bácsi magába szívott egy nagyot a nyári levegőből egy szomorú sóhajhoz, majd SZTK keretes szemüvege meg-megmozdult, amint fogai közt a fogpiszkáló lassacskán a szája egyik sarkából a másikba vándorolt. Tudta, hogy eljön majd ez a nap is, de azt azért nem gondolta volna, hogy meg fogja érni.…..
Azok a filmek szerepelnek a válogatásomban ,amik számomra feledhetetlenné váltak, így  meghatározó élményt is jelentettek és jelentenek még manapság is. A két csaló 1967 Nagy kedvencem.....Móra Ferenc írásából készült ez a rövidke film, kedvenceim, Elisztratov Szergej és Pécsi Sándor…..
Egy villamos és vasút nélküli nap szépséges vége, csak hogy ne szokásosan induljon a hét. Tényleg jó volt a családi séta a finom ebéd után - és itt végre köd se volt. Ja, és az első kép jobb felső sarkában nem a monitorod koszos: ne is próbáld törölgetni, azok madarak ;)..
op tomi 2015.12.15 06:56:13
Múlt vasárnap azon töprengtem, hogy honnan rendeljünk gyorsan valami kaját, és az a - teljesen kifacsart - dolog jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lett volna gyerekkoromban a Netpincéren választani, hiszen alig ismertünk más konyhát a sajátunkon kívül :) Pedig nem volt az olyan nagyon régen,…..
Amerikai Plán Tomboló terror 2015.11.26 23:16:34
Sokak szerint Chuck Norris karrierjének csimborasszóját jelenti ez az 1985-ös, kifejezetten a műfaj ínyenceihez szóló akciókülönlegesség, és bevallom derekasan, nem tudnék vitába szállni ezzel az állásponttal. A Tomboló terror ugyanis virtigli bűnös élvezet - egy valódi,…..
HamPLÓ Egy kis Nohab reggelire 2015.10.11 07:00:00
Még nyáron egy reggel úgy hozta a sors, hogy a Délinél voltam, és Kelenföldön lett volna dolgom. Mivel épp indult az immár szokásosnak mondható hétvégi Nohabos vonat, úgy döntöttem, S-Bahnként fogom használni az alapvetően nem erre kitalált gyorsvonatot: Persze a…..
A nyári uborkaszezon nagyszerűen alkalmas arra, hogy felidézzünk néhány régi, ám szívünknek kedves történetet. A Queen, akkortájt a világ egyik legfelkapottabb zenekara, 1986 hasonlóan forró nyarán Budapesten koncertezett. Az esemény nemcsak rockzene-történeti jelentőségű…..
op tomi 2015.08.14 15:21:44
@lékek és ellensúlyok: azért volt hasonló, Paul McCartney 2003-ban fél napig tanulta és gyakorolta a magyar összekötőszöveget, 2010-ben Gene Simmons az "Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék" c. nótát danolta el mindannyiunk örömére... ennyi jutott eszembe, mert ezeken a koncerteken én is ott voltam, ha nem láttad, keress rá, élmény volt :)
op tomi 2015.08.14 21:05:35
A minap mutattam pár ABBA demót, most mutatnék kettőt a Queentől. Csak remélni tudom, hogy még nem voltak :) A Sail away, sweet sister egy édesbús dalocska Brian Maytől, aki nem csak megírta, de fel is énekelte azt.  Érdekes, hogy ebben a kezdeti változatban mintha vidámabb lenne az összhatás;…..
op tomi 2015.08.14 16:02:10
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
op tomi 2015.05.07 11:19:05
@sehonnay: és ez a totális igazság! :)
HamPLÓ Vár utca, Diósgyőr 2015.04.29 07:00:00
Még februárban lelkesedtem egy sort a díszkivilágított diósgyőri várról, de el kell mondjam, hogy az oda vezető utca is irtó jól nézett ki az éjszakában! Mivel kicsit se értek a fákhoz, csak olvasmányélmény alapján tudhatom, hogy ezek itt vadgesztenyék - az egész fasor…..
op tomi 2015.04.29 21:06:29
Láttunk már hétszázvalahány éven át épülő székesegyházat, római sportpálya helyén álló templomot, régi, vagy annak tűnő házakat - most pedig pár deklaráltan modern épületet szeretnék mutatni (természetesen nem művészettörténeti értelemben, mert azok a közízlés…..
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
op tomi 2015.03.15 14:05:45
@Frederick Zoller: Há Bóna Márta a pontosság kedvéért :)
A leggyorsabb vonatért vívott harc a vasúti közlekedés megindulásától fontos szerepet kapott a világ országai között zajló versenyben, mindig újabb és újabb sebességrekordokat megdöntve. Olaszországban 1907-ben kezdődött az első nagysebességű vasútvonal megépítése,…..
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
A vége felé tart már a Sztárban sztár, és mintha kezdenének kifáradni mind a versenyzők, mind a szerkesztők. Szerencsére a zsűrinek sikerült mentenie a menthető és Vastag Tamásról kiderült, hogy születetett Apostol-imposztor. A kiesés végül Sipos Péter és Hevesi Tamás…..
A villamosos beszámoló elején írtam, hogy azért volt jó a vasútállomásról gyalog menni a belvárosig, mert közben olyan dolgokat is láttunk, amiket egyébként kihagytunk volna. Ezek kihagyása persze nem feltétlenül lett volna tragdia, de azért nem baj, hogy láttam például a…..