Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Farkas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Attila Farkas 2014.02.18 20:44:35
Érdekes, mintha nem egy országban élnénk... Körülöttem csupa olyan ember él, aki bizakodó: majd csak lesz valahogy... (orvos, üzlettulajdonos, vállalkozó, alkalmazott, munkanélküli (!)). Amerre járok (bolt, hivatal, benzinkút, munkahely, iskola) mindenki kedves, segítőkész. Persze, lehet, hogy ebben annak is szerepe van, hogy én magam is így gondolkodom, és így viselkedek másokkal. Például, ha bemegyek a boltba, udvariasan köszönök, és finoman csukom be az ajtót, nem ordítok az eladóval az áru minősége miatt (nem tehet róla), nem hülyézem le a pénztárost a pénztárgép hibája miatt, nem anyázom a hivatali, banki ügyintézőt az előírások miatt, amit be kell tartania. Sőt, akkor sem, ha csakugyan ő hibázott. Szeretettel ajánlom mindenkinek: bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Nekem bejött (persze, nem egy nap alatt).
A rasszizmushoz még annyit szeretnék hozzáfűzni: vajon az észak-írországi terrorakciók, az ETA robbantgatások, a franciaországi roma-kitelepítések csak a Népszabadság kitalációja? Persze, nem nehéz harcolni a rasszizmus ellen olyan országban, ahol a kisebbség (nem csak a cigányokat értem alatta) aránya kb. 5% (Franciaország). Nálunk ez közel 10%. És a rasszisták nincsenek sokan, csak hangosabbak. Én jól érzem magam itt, pedig alkalmazott vagyok, iskoláztatom a gyermekeimet, és két svájci frank alapú hitelem van.
Remélem, egyszer majd politikusaink is rájönnek, hogy egy gazdag ország büdzséjéből sokkal többet lehet észrevétlenül kivenni...