Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrsppiton

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Utolsó előtti lépéshez érkeztünk: leleplezzük a szerzőket. Így aztán, amíg mi ellenőrizzük a számításainkat és bannereket gyártunk az íróknak, ti rácsodálkozhattok a szerzőkre, választ adhattok-kaphattok a kritikákra, és még izgatottabban várhatjátok a…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: Nem fordíthatsz hátat a családnakCsapat: BűvészKulcs: RezervátumJogok: Minden jog J.K. Rowling anyánkat illeti, nekem semmi hasznom nincs belőle, csupán kölcsönvettem a szereplőit.Műfaj: AkcióFigyelmeztetések:…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: BakancslistaCSAPAT: Mágus csapatKULCS: rezervátumJOGOK: Természetesen J.K. Rowling a jogok tulajdonosa, én csak kicsit eljátszadoztam az általa teremtett szereplőkkel.MŰFAJ: romantikus, humoros drarryFIGYELMEZTETÉS(EK):…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: TintakönnyekCsapat: BűvészKulcs: tintaJogok: Minden jog Rowlingot és a Warner Brotherst illeti, én csak elszórakoztam a szereplőkkel.Műfaj: angstFigyelmeztetés: AU, slash, szereplő halálaKorhatár: 14Tartalom: Scorpius…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Malfoyjal a manókértCSAPAT: MágusKULCS: tintaJOGOK: Minden jog a mi anyukánkat, J. K. Rowlingot illeti. Én csak szeretem és kölcsönvettem a szereplőit, hogy egy kicsit csűrve-csavarva, de egy alternatív történetet…..
mrsppiton 2014.02.25 20:46:08
Kedves Író!

Kellett párat aludnom erre a történetre, mert egyrészt nagyon szeretem a Dramione történeteket, másrészt viszont ez a történet összeszedetlenre és logikátlanra sikerült.
Nagyon hamar "belecsaptál" a közepébe, az egyik bekezdésben még csak elkezdte a munkát, találkozott Hermionéval, a következőben már eltelt pár hét, utána meg már hipp-hopp eljött az utazás napja. Én értem, hogy kötött volt a szószám és azt is, hogy szerettél volna hamar a romantikus vonalhoz érni, de pont ezzel a sietséggel lehet elkövetni az egyik legnagyobb hibát, mert ha nem bontakoznak ki lassan az érzéseik, sajnos nem hiteles a Dramione-szál sem. Nagyon hamar lett köztük valami, és fel volt ugyan tüntetve az OOC jelzés, de ez nem kibúvó az érzéseik, gondolataik hiteles és részletes ismertetése alól. Ennek hiányában nem lett a karaktereknek "lelkük", pedig ez legalább olyan fontos, mint végigvezetni a cselekményt.
A csapatodnak megfeleltél, viszont a kulcsot egyáltalán nem érzékeltem a történetben, pedig többször is visszaolvastam, hogy nem-e én siklottam el valami felett, így erre nem tudok a minimálisnál több pontot adni.
Nagyon sok volt a szóismétlés, ami néha bezavart. :( Ezt könnyű kiküszöbölni többszöri átolvasással, illetve a szinonimaszótár használatával, ami szókincsfejlődés szempontjából is hasznos. Én a helyedben mindenképpen átnézetném egy jó bétával, ha befejeződik a kihívás.
A szándék láthatóan megvolt, de valahogy a történet nem lett egy kerek egész. Lehet, hogy ez a szószámkorlátozáson is múlt, ennyi mindent ilyen ellentmondásosan besűríteni egy ilyen terjedelmű történetbe nem túl szerencsés.
Amire nagyon oda kellett volna figyelni: helyesírás, cselekmény alapos megtervezése, logikai bukkanók kiküszöbölése, karakterek "élőbbé", igazibbá tétele, és persze a lassítás. A további meglátásaimat úgy látom, már más is észrevette és felsorolta, így ezt nem ismételném meg.
Sajnálom, ha a pontozásom nem a leghízelgőbbre sikerült, nem akarom elvenni a kedved az írástól, mert ha ezt a pár tanácsot megfogadod, sokkal jobb történetek kerülhetnek ki a kezeid alól a jövőben, és ehhez drukkolok. :)

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert és magas pontokat kívánok!

mrsppiton, Kritika Klub (megtalálsz minket a Merengő fórumán)

Csapat: Igen
Kulcs: 1 pont
Karakter: 2 pont
Cselekmény: 2 pont
Tetszés: 2
Malfoy Kihívás Mágusok RECEPTre 2014.02.16 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: MegzavarodvaCSAPAT: MágusKULCS: ReceptJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AUKORHATÁR: 14TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal…..
mrsppiton 2014.02.23 23:08:10
Kedves Író!

Csapat: Nem
Sajnálom, de erre nem tudok igent adni, szinte semmit nem tudunk meg Draco vállalkozásáról, itt jobban bele kellett volna menni a részletekbe.

Kulcs: 3 pont
A recept sokszor megjelent a történetben, de úgy éreztem, egyik sem volt eléggé hangsúlyos, pedig a kulcsnak az volna a lényege, hogy kiemelkedő szerepe legyen a cselekmény szempontjából.

Karakterek: 2 pont
Kint volt az OOC jelzés, így ezzel nem is lett volna különösebb baj, Draco nagyjából rendben volt, viszont Hermione nyomokban sem hasonlított könyvbéli önmagára, így lehetett volna bárki más is, szinte csak a nevét kölcsönözted neki, ami az ő esetében zavaróbb volt, mint Dracónál. Emellett nagyon keveset tudtunk meg róluk, így pedig nehéz pozitívan értékelni.

Cselekmény: 3 pont
Iszonyatosan rohantál, és ez nem vált a történet javára. :(
Pedig az alapötlet jó, ennél sokkal jobban ki kellett volna bontani, beleértve a munkát (főleg!), a karaktereket és a történéseket. Emellett nagyon sok volt a párbeszéd, és ehhez képest kevés a leíró rész. Tudom, hogy sokan nem szeretnek a leírásokkal pepecselni, és nem is szükséges részletekbe menően leírni mindent, viszont a párbeszédek között érdemes beékelni néhány ilyet, mert sok hézagot kitölthet.

Tetszés: 3 pont
Csapongó volt a történet, a cselekmény, a szereplők, minden... :( Voltak szórakoztató momentumok, például Draco gondolatai az elején, de a munka kifejtésének hiánya és az, hogy nem bontakoztak ki eléggé a szereplők, sajnos sokat rontott az élvezeti értékén. Összességében közepes benyomást keltett bennem.
Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert és magas pontokat kívánok!

mrsppiton, Kritika Klub (megtalálsz minket a Merengő fórumán)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Szerelem receptreCSAPAT: BűvészKULCS: receptJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Bonthatatlan börtönCSAPAT: MágusKULCS: TükörJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam, kedvemre dobáltam az általa megalkotott karaktereket.MŰFAJ: AU, Dráma, Angst,…..
mrsppiton 2014.02.23 22:17:49
Kedves Író!

Íme a pontjaim:

Csapat: Nem
Sajnálom, de ez a történet kisebb arányban szólt a munkáról, mint kellett volna, én inkább egy mozaikdarabnak éreztem a munkáját az igazi cselekményhez képest.

Kulcs: 4 pont

Ötletes megoldás, és végig nagyon sejtelmes maradtál, viszont talán már túlzottan is, kár, hogy ennyire a végén derült ki. Ezt a kérdést jobban körbe kellett volna járni, bővebb magyarázattal szolgálni.

Karakterek: 5 pont
Szeretem, ha egy fanficben Dracónak ezt az oldalát mutatják be, pláne, ha ennyire átérezhetően, viszont a törés-zúzás kicsit már sok volt nekem, a kúriában voltak olyan mondatai, amiket kevésbé éreztem "dracósnak". Narcissa halála valahol várható, tragikus végkifejlet volt. Lucius pedig Draco gondolatain, emlékein át nagyon karakterhű lett, öröm volt olvasni. :) Charlie esetében könnyebb dolgod volt, hiszen nem ismerjük túlzottan. Én nagyjából így képzelem el, ez a mondat pedig telitalálat: "Apa mindig ezt mondogatta. Nincs olyan baj, amit ne lehetne egy teával helyre billenteni". :)

Történet: 4 pont

Örültem volna, ha a Regulusos részt jobban kibontod, de nyilván a kötött szószám is akadályozhatott ebben. Az egyértelmű számomra, hogy nem ma kezdted az írást, a történet gyönyörűen megfogalmazott, logikailag, cselekmény szempontjából egy nagyon összeszedett mű lett. :) Ezek után nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, nagyon tetszett, egyedül a munka háttérbe szorulását sajnálom.

Tetszés: 4 pont

Tetszetős történet volt, a munka az, amit hiányoltam belőle, ezért nem tudok ide maximális pontot adni, hiszen mégiscsak ez volt a kihívás fő témája. Viszont, ha "letakarjuk" ezt a kritériumot, akkor egy összeszedett, jól felépített novellát kapunk, gyönyörű megfogalmazásban. :)
Öröm volt olvasni, gratulálok, sok sikert és magas pontokat kívánok! :)

mrsppiton, Kritika Klub (a Merengő fórumán megtalálsz minket)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ecce homoCSAPAT: MágusKULCS: MenetrendJOGOK: J. K. RowlingMŰFAJ: dráma, sötét, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): kínzás, slash, nemi erőszak, káromkodás, szereplő halálaKORHATÁR: 18TARTALOM: Scorpius csak nevében Malfoy,…..
mrsppiton 2014.02.18 20:19:07
Kedves Író!

Mellbevágó a történeted, de ezt biztosan te is nagyon jól tudod. Bátor dolog egy kihívásra ilyesmit írni, de általában úgy vettem észre, hogy be szokott válni, ha jó a megfogalmazás és a felépítés, itt pedig kétségtelenül az volt. Scorpiusról eddig nem nagyon olvastam, a Malfoyok közül ő áll tőlem a legtávolabb, így az mindenképpen közelebb vitt az általad elképzelt jelleméhez, hogy E/1-ben olvashattam róla. De a többit inkább a pontokban részletezném:

Csapat: IGEN

Kulcs: 5 pont
Gyönyörűen beépítetted a történetbe, erre a megközelítésre nem számítottam, tetszett.

Karakterek: 5 pont
Gyakorlatilag könnyű dolgod volt, mert úgy formálhattad a főszereplőt, ahogy akartad, viszont a cselekmény miatt duplán megszenvedhettél vele/velük írás közben. Maximálisan világossá tetted, mennyire sérült lélek Scorpius, Lauren pedig kamatostul megfizetett a bűneiért, szinte fizikailag fájt olvasni azokat a részeket, de kétségtelenül megoldottad.

Cselekmény: 5 pont
Hamar lejött, mik a terveid Scorpiusszal, a cselekmény kerek volt és egész, rendes bevezetéssel, tárgyalással, befejezéssel - mindegyikből éppen annyit, amennyit kellett. Minden brutalitása ellenére jó volt egy ilyen logikusan felépített történetet olvasni, jár a max pont.

Tetszés: 5 pont
Nem olvastam még Scorpiusról, ami nyilván azért van, mert nem igazán érdekelt soha a karaktere, ez a történet azonban úgy, ahogy van, magával ragadott. Szeretem ezt a fajta írói stílust, gyönyörűen fogalmazol, teljesen "átjött" minden érzés, esemény, és mivel ezt a történetet csak most tudtam elolvasni, teljesen lesokkolt. Nem hittem volna, hogy Malfoyéknál bekövetkezhet egy ekkora "defekt", ami tudom, csúnya szó egy emberre, de most körülbelül ennyire tudom összeszedni a gondolataimat. Annak ellenére, hogy a lehető legtávolabb áll tőlem ennek a történetnek a cselekménye, és magamtól biztos nem nyitottam volna meg soha, a stílusod nagyszerű, nem bántam meg, és minden elismerésem ezért a történetért.
Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert és magas pontokat kívánok! :)

mrsppiton, Kritika Klub (a Merengő fórumán megtalálsz minket)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
mrsppiton 2014.02.18 18:59:43
Kedves Író!

Igazán szépen fogalmazol, a történet pedig szívet melengető lett számomra, így annak ellenére, hogy elég semlegesen viszonyulok a slash műfajhoz, szép perceket okoztál, amit köszönök. :)

Csapat: IGEN
Egyértelműen megfelelt minden kritériumnak, ezt nem is ragoznám.

Kulcs: 3 pont
Egészen másra számítottam, főleg Draco munkájából kiindulva, de természetesen nem ezért adok alacsonyabb pontot, hanem azért, mert erőltetettnek éreztem ezt a fajta megközelítést. Igaz, nem a legkönnyebben felhasználható kulcsot kaptad, de meg lehetett volna oldani jobban is.

Karakterek: 5 pont
Én mindenkivel elégedett voltam, a helyzethez képest úgy viselkedtek, ahogy "kell". Narcissa érthető okokból nem mondott igazat Harrynek, habár nem nagyon szeretem az ilyen "gátló" szereplőket, mert túlságosan sokat bonyolítanak a helyzeten. Draco a körülményei ellenére teljesen rokonszenves volt, Harry pedig itt vitte nálam a pálmát, a szeretete, a gondoskodása, az aggodalma gyönyörű volt.

Cselekmény: 4 pont
Nagyon sok esemény volt benne, izgalmasak voltak a fordulatok, kedves a lezárás. A hazatéréses részt egy picit elsietettnek éreztem.

Tetszés: 5 pont
Tetszett a történet, érdekesek voltak a jelenetek, aranyos a befejezés, és a kulcs felhasználásán kívül nem igen lehet okom panaszra.
Néhány helyen lehagytál betűket a szavak végéről; ez összességében nem rontott az élvezeti értékén, de ha vége a kihívásnak és lesz időd, azért nézd át, ha javasolhatom. :)
Szép munka volt, köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert és magas pontokat kívánok. :)

mrsppiton, Kritika Klub (a Merengő fórumán megtalálsz minket)
Malfoy Kihívás Mágusok PORTRÉi 2014.02.08 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A portréCSAPAT: MágusKULCS: portréJOGOK: Minden jog JK.Rowling tulajdona.MŰFAJ: akció-kalandFIGYELMEZTETÉS: enyhe OOCKORHATÁR: 12TARTALOM: Egy Malfoy, egy Potter és némi sötét varázslat.Kattintsatok ide, és…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Gyógyuló sebekCSAPAT: BűvészKULCS: PortréJOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illet, én csak játszottam a szereplőivel JMŰFAJ: Kaland, DrámaKORHATÁR: 14TARTALOM: Mintha az, hogy három évre muglik közé száműzték, nem…..
mrsppiton 2014.02.18 18:12:16
Kedves Író!

Csapat: IGEN
Itt nehéz volt a döntés, mert Draco nem illeszkedett be annyira, mint ahogy az elvárható lett volna, viszont azért adtam mégis egy igent, mert ez így illett a karakteréhez.

Kulcs: 5 pont
Nagyon reméltem a kulcsokat látva, hogy valaki majd egy beszélő portrét fog szerepeltetni, és lám, teljesül az álmom! :) Abigail néni ráadásul vérbeli Malfoy lett, nekem kicsit Hetty néni jutott eszembe róla a Váratlan utazásból, akit imádtam, de nyilván ez nem idevágó téma, csak megjegyeztem. :) Maximális pontot érdemel ez a rész. :)

Karakterek: 4 pont
Ez bizony Draco miatt lett egy ponttal kevesebb, nagyon nem tetszett a viselkedése, ennyi idősen már nem ezt a szintet vártam volna tőle. Abigail néni viszont telitalálat lett, ahogy Percy is, bár őt sosem kedveltem túlzottan, de nálad igazán érdekessé vált. :)

Cselekmény: 4 pont
Főleg a vége miatt nem tudtam maximális pontot adni, nagyon "elvágva" éreztem az alapvetően jó ficet. Biztos közrejátszott ebben a szószámkorlátozás is, ezt aláírom, nagyon nehéz így alkotni, pláne, ha sok az ötlet, viszont ezzel a befejezéssel elvettél a történetből valamit, ami nagyon hiányzott volna a végére.

Tetszés: 4 pont
A legutóbbi mondatom ellenére tényleg tetszett a történet, remek felüdülés volt, és nem győzöm elégszer ismételgetni, hogy főleg Abigail néni miatt. :)
Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert és magas pontokat kívánok Neked!

mrsppiton
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! CÍM: A kerítésen túlCSAPAT: MágusKULCS: kerítésJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
mrsppiton 2014.02.18 17:49:49
Kedves Író!

Csapat: IGEN

Kulcs: 5 pont
Klisés vagy nem, nekem tetszett így, szeretem az ilyen típusú történeteket. :) A kritériumoknak teljesen megfelelt, Lunához pedig illett ez a fajta hebehurgyaság.

Karakterek: 3 pont
Az elején tetszett a pennás rész, és tudom, hogy előre jelezted, hogy OOC-k a karakterek, így ebbe nem kötök bele, viszont Draco esetében ez már kicsit sok volt nekem, ezért nem tudok több pontot adni. Charlie nekem kidolgozatlan volt, rá is fektethettél volna legalább akkora hangsúlyt, hiszen ő volt a másik főszereplő. Ezt máskor meg kell próbálni egyensúlyba hozni. Én nem is gondolom, hogy baj lenne, ha valaki OOC karakterekkel dolgozik, viszont úgy hiszem, van egy kivétel, aki OOC-ként abszolút nem működik, ő pedig nem más, mint Luna. Annyira összetett, feltérképezhetetlen személyiség, hogy pont ebben rejlik az ő lényege, anélkül a viselkedés nélkül már csak egy "akárki" lesz, akit nevezhetsz éppen Lunának, de akár Katie-nek, Angelinának vagy bárki másnak.

Cselekmény: 3 pont
Valahogy nem éreztem összhangban az elejét, a közepét és a lezárást, nem voltak meg az arányok, és ezt főként a végén éreztem, valamint a kapcsolatuk kibontakozásában. Túlságosan elsietett volt, és ez esetben nagyon zavaróvá vált Draco OOC karaktere.

Tetszés: 3 pont
Jobban kidolgozva egy sokkal jobban értékelhetőbb történetet kaptunk volna, és itt leginkább a karakterekre gondolok, valamint arra, hogy még inkább össze kellene hangolni a szereplőket a cselekménnyel. Egy részletes történetterv például sokat segíthet. :)

Számomra ez egy közepes történet volt, viszont látszik, hogy az egyes hibák ellenére sokat dolgoztál rajta, ami elismerésre méltó. Ennél a ficnél is úgy éreztem, mintha a vége felé időhiánnyal küzdöttél volna, szóval, ha esetleg tervezed, hogy jobban kidolgozod a kihívás után, akkor sok sikert kívánok hozzá! :)

Köszönöm, hogy olvashattam, magas pontokat kívánok!

mrsppiton
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! Cím: KörbezárvaCsapat: BűvészKulcs: kerítésJogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a…..
mrsppiton 2014.02.18 17:23:44
Kedves Író!

A kulcs, a cím és a leírás alapján már az elején azt éreztem, hogy ismét sikerült egy nagyszerű történetbe "belefutnom", és hála Merlinnek, nem is tévedtem. ;) Pedig még csak nem is rajongok különösebben a slashért, jó azonban néha ilyen gyöngyszemekre bukkanni, főleg, ha Drarryről van szó. :) Nem is szaporítom tovább a szót, a pontozásnál kifejtek mindent.

Csapat: IGEN
Ahogy fent is írtam, minden passzolt, mint a puzzle. :)

Kulcs: 5 pont
Eddig minden történet közül ez a kulcsmegoldás tetszett legjobban! Annyira odaillő volt, tökéletesen beleépítetted, imádtam! :)

Karakterek: 5 pont
Dracót maximálisan jól írtad meg, nem számítottam ekkora jellemfejlődésre a végén, de örültem neki. :) Nagyon tetszett, hogy ezzel a száműzetéssel megnyílt számára a világ, végre nem kellett szégyenkeznie, mert a nagy mugli világban ő csak egy volt a sok közül, mégis sokkal nagyobb szabadsággal bírt, mint a varázslók között. Jó volt egy ilyen, lehetőségeit kihasználó Malfoyról olvasni, nem pedig olyanról, aki folyton a sebeit nyalogatja és nyöszörög, amiért muglik közé került. Nem titkolom, a kedvenc részem a leírás volt arról, hogyan szokta meg az új életét.
Harry is tetszett, pedig őt ritkán tudom kedvelni a ficekben, viszont a kerítés "hisztivel" megmutattad azt az oldalát is, ami nagyon szerethető.

Cselekmény: 5 pont
Láttam az elején, hogy majd jobban ki akarod dolgozni a történetet. Ezt nagyon pártolom, viszont én így is elég logikusnak, összetettnek és élvezetesnek tartottam, főleg a kulcs beleépítésének módja miatt.

Tetszés: 5 pont
Adnék ötvenet is, ha lehetne, tényleg nem hittem volna, amikor pár napja benéztem ide, hogy egy slash történet lesz az, ami az egyik kedvencemmé válik ezen a kihíváson. :D Imádtam, ahogy vibrál köztük a levegő, és az egész történet nagyon életszagú volt, pláne, amikor kiderült, hogy a felbonthatatlannak hitt Arany Trió már egyáltalán nem az, ami egykor volt.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert, magas pontokat kívánok! :)

mrsppiton
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ami a legfontosabbCSAPAT: MágusKULCS: köpenyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, nekem anyagi hasznom nem származik belőle.MŰFAJ: novellaFIGYELMEZTETÉS: nincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Az Azkaban mindenkit megváltoztat.…..
mrsppiton 2014.02.18 16:53:45
Kedves Író!

Ezzel a történettel kicsit bajban voltam. Nem csak azért, mert a kulcspárja igencsak jól sikerült, ezt pedig mindig nehéz ellensúlyozni, hanem azért is, mert elsietettnek és néhol nagyon karakteridegennek éreztem a szereplőket.

Csapat: NEM
Nem éreztem, hogy igazán a munkán lett volna a hangsúly, pláne nem Lucius munkáján.

Kulcs: 2
Alig érzékeltem a jelenlétét, pedig épp ez lett volna a lényege. A végén ugyan volt valamennyi szerepe, de lehetett volna több is.

Karakterek: 3
Lucius számomra túlságosan karakteridegen volt, Narcissa gondolatai hozzá illők voltak, Hermione is nagyon kifordult magából, illetve a problémám az, hogy nem nagyon sikerült konkrét személyiségeket megismertetned velünk, inkább csak szereplőket.

Cselekmény: 4 pont
Ha jobban kidolgoztad volna a szereplőket és magát a történetet is, akkor remek novella sikeredett volna belőle. Így sem lett rossz, de a fent említett észrevételek miatt nem tudok maximális pontot adni. Javaslom, hogy ha vége a kihívásnak és van kedved, akkor bontsd ki ezt egy kicsit jobban, mert az ötlet jó. :)

Tetszés: 3 pont
Az mindenképpen tetszett, ahogy Narcissa gondolatait ábrázoltad, hiszen az eszméletlenül fekvő betegeknek is lehetnek érzései és benyomásai a külvilággal kapcsolatosan.
Szépen fogalmazol, és kíváncsi lennék egy olyan történetedre, amit nem időre írtál, viszont ebben az esetben összességében kifejtetlennek éreztem a cselekményt, iszonyúan siettél, mintha az utolsó pillanatban írtad volna meg, és ez sajnos nem vált a szereplők személyiségének javára. Remélem, nem haragszol, de ezeket a pontokat tudtam adni, és tényleg szívesen olvasnám újra, jobban kidolgozva! :)
További sok sikert kívánok és magas pontokat!

mrsppiton
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk az első történethez: CÍM: A sors fintoraCSAPAT: BűvészKULCS: KöpenyJOGOK: RowlingéMŰFAJ: dráma (vagy valami ilyesmi)FIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOCKORHATÁR: 16TARTALOM: Mihez kezd egy varázsló, ha mindent elveszít? Mihez kezd, ha ő Lucius…..
mrsppiton 2014.02.18 16:30:00
Kedves Író!

Már napokkal ezelőtt elolvastam itt az addig fellelhető történeteket, és már akkor is azt gondoltam, mint most: egy igazán erős, jó történettel indult ez a kihívás. :) Furcsa számomra épp Lucius Malfoyt így "látni", túlságosan idegen a karakterétől a kukázás, az ilyen szintű nyomorultság... A hasonló történeteket általában kerülöm is, mert nem túl szimpatikus számomra a mugli világba került varázsló/boszorkány vonal, de megint rá kellett jönnöm, hogy ez egy buta előítélet, hiszen a ficed igazán olvasmányos volt. :) Lássuk a pontokat:

Csapat: IGEN.
Maximálisan megfeleltél minden kritériumnak.

Kulcs: 4 pont
Kicsit későn derült ki, hogy a köpenynek mi a szerepe, talán lehetett volna egy kicsit fokozatosabban beleépíteni, de nem volt rossz.

Karakterek: 5 pont
Walter Berg karakterét valamiért annyira közel éreztem magamhoz, mintha én beszélgetnék vele, nem pedig Lucius. Olyan személyiség, akinek az eljövetelére mind vágynánk, ha bajba kerülnénk, bölcs, kedves, segítőkész. Olyan szimpatikus, hogy én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy egyszer jobban kibontsd az alakját valami sajátban. Kár lenne veszni hagyni. ;) Lucius az elején - mint már írtam - furcsa volt számomra, nyilvánvalóan a helyzet miatt, amibe keveredett, viszont nagyon elégedett voltam vele végig.

Cselekmény: 5 pont
Gördülékeny, élvezetes novella volt, logikusan felépítetted a történéseket, nem volt hiányérzetem, amikor a végére értem, ez így volt kerek. :)

Tetszés: 5 pont
Teljes mértékben elnyerte a tetszésemet a történet, látszik, hogy tényleg sokat dolgoztál vele, és ezért meg is érdemled a maximális pontszámot ehhez a részhez. :) Kíváncsi vagyok, ki lehetsz, és biztos, hogy még előveszem majd ezt a történetet, érdemes újraolvasni, kezdésnek pedig tökéletes volt.
És ez a mondat különösen tetszett, mert igazán "luciusos" volt: "Inkább lenyeli a méltóságát és lesz a muglik közt senki, mint a saját világában."
Köszönöm, hogy olvashattam, további szép pontokat kívánok! :)

mrsppiton