Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolan

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Roger egy igen nyomasztó dilemmával áll szemben, és nagy horderejű döntést kell hoznia, ezért fordul a blog közösségéhez. A kérdés, hogy menjen vagy maradjon, de nem Magyarországról, hanem az Egyesült Államokból Angliába. Talán elsőre nem tűnik olyan nagyon nehéz kérdésnek,…..
Leghosszabb várakozás A Shenzhen és Hongkong közötti határellenőrzés hongkongi oldala. Elképesztő mennyiségű ember, terelőkapuk közé szorítva, legalább 1-1.5 órás sorban állással.  Legjobb kaja Krabi neve rákot jelent, ennek megfelelve remek választék is áll…..
Nem merném állítani, hogy Tajvan egyike lenne a leggyakoribb célországoknak, úgyhogy a mai poszt különleges lesz. Írója, Blanka, egy ösztöndíjnak köszönhetően több mint két éve került ki oda, most pedig írt egy nagyon élvezetes és alapos beszámolót, amihez képeket is…..
Bolan 2014.02.18 18:03:21
Kedves Kommentelok!

Koszonom szepen a pozitiv fogadtatast. Bar igyekeztem ovatosan fogalmazni, igy is lett egy-ket felreertes, megjegyzes, ezekre igyekszem reagalni:

Max: Valoban leegyszerusitettem Tajvan es Kina viszonyat, de nem akartam politikai szinezettel inditani a posztot. De nagyon jol megfogalmaztad a lenyeget. Koszoonom a zaszlos infot.

Babette: ahogy tobb kommentelo is irta, az utolso opciot nem fejtettem ki, a kepzeloerore biztam. Azonban biztosithatlak: tea- es levesfozo kepessegeim paratlanok.

Nezzazegfele: Jol kiszurtad, az valoban az en labam. Sajnos igazabol nem vagyok tul jo fotos. Hataratkelonek koszonhetem,hogy megis igy tunik, O a vele megosztott tonnanyi kepeimbol kivalasztotta azt a parat, ami felvallalhato nagykozonseg elott... Anno volt egy blogom, d sajnos a lustasagom miatt abbamaradt, pedig szeretek irni. Ha van ra igeny, ide is szivesen irok meg.

Kovermadar:Azert tartottam tisztazni Tajvan mibenletet, mert nagyon sok tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek azt sem tudjak, hogy eszik-e vagy isszak Tajvant. Eletkortol es iskolai vegzettsegtol fuggetlenul. Gondoltam, aki tudja, az atsiklik a dolog felett, aki pedig nem, az orul a tisztazasnak. Ugyanilyen alapon irtam az elektrotechnikai dolgozokat, mivel ok a munkajuk soran nagyobb valoszinuleggel talalkoztak mar a Taiwan nevvel. Persze nem hiszem, h minden ezen iparban dolgozo belovi a vakterkepen, illetve hogz ezen iparag dolgozoin kivul soha senki nem hallott a helyrol...

Tilmir, Hayelotthinta: tudom h a vita elsosorban nem a posztrol szol, de azt fontosnak tartom tisztazni, hogy a az emlitett minimalber egy kenyelmes megelhetest biztosit. Nem fog minden nap partizni es otcsillagos etteremben enni, de az alap eletvitelre eleg.

Zoldeket beszelek: Igazabol ket osztondijrol beszelunk, csak nem akartam felvagosnak tunni: az elsot Huayu Enrichment programnak nevezik es egy eves intenziv kinai kurzust jelent. A masodik a nagyon fantaziadus nevu Taiwan scholarship, amit egyetemi kepzesreadnak meg, en jelenleg ennek kereteben vagyok Technologia es innovacio menedzsment mester szakon (de furan nez ki igy magyarul leirva). A szigeteles hianyat en sem ertem, de ugy hallom a szarazfoldi Kina olyan reszein is hanyagoljak, ahol erosen ö fele tendal a homerseklet....

Blackhair Lady: Az, hogy hogyan lett meg az osztondij egy kulon tortenet. Repulovel jottem, nem feregjaraton :D

Remelem sikerult minden eszrevetelre, kerdesre reagalnom. Meg egyszer koszonom a pozitiv fogadtatast.

Az kimaradt, de Magyarorszaghoz kepest itt 7 oraval korabban van, szoval:
Jo ejszakat!
Bolan 2014.02.19 07:39:29
@cougarcat: Ilyen "anyos beleszol a gyereknevelesbe is" sztorit en is hallottam, sajnos itt eleg magas a valasok aranya... A furdoruhat valszeg azer orizte meg Kanadaban is, mivel szamukra a feher bor a szep, emiatt sokan kerulnek mindenfele kontaktust a nappal,ennek egyik eszkoze a sokat takaro furdoruha. Oh, en is szivesen olvasnek Kanadarol. Sok pozitiv sztereotipia van (kedvesek, mindenert bocsanatot kernek, mindenhez juharfaszirupot adnak, stb), en kivancsi lennek mennyire igaz ez, Ha nem akarod, nem kell belevonni a maganeleted, h bemutass egy orszagot. Meg most kaptal egy tonnanyi kerdest az erdeklodoktol amugyis :)

@QUERCUS: Megmondom nekik, pedig itt is vannak szep erdok, bar teny, hogy emberek mindenutt vannak. A rizst en sem szerettem otthon, de itt mas az alapanyag es a keszites modja is, megszerettem vegul... bar annyira meg mindig nem vagyok elvetemult, h magaban egyem. A szigeteles hianyanak pedig tortenelmi eredete van, egyszeruen itt olyan az epitkezesi kultura. Korabban nem is voltak ennyire hidegek a telek, de hat a globalis felmelegedes ugye... Itt is lehet futeni, mint emlitettem vannak kis elektromos futoberendezesek. Viszont ezeket egy evben ket honapig hasznalod, ellenben a legkondival amit egy evben olyan 9-10 honapig. Az minden hazba be van epitve. Akarmilyen szegeny is. Ennyi erovel azt is kerdezhetnem, h otthon miert nincs minden lakasban legkondi a nyari hoguta ellenere? Mert ott van a ventillator. Ettol nem leszunk sem rosszabbak sem jobbak senkinel.

@zöldeketbeszélek: Inkabb uzleti kepzes, ami hangsulyt fektet arra, hogy mi az egyes iparagak specialis jellemzoi, az ott dolgozo mernokok problemai.

@blackhair-lady: En szivesen bemutatom a programot, bar ahogy olvasom a lanyod meg fiatal ehhez, de vannak kifejezetten kozepiskolasoknak szolo csereprogramok is. Mindenesetre anyukak szamara olyan szempontbol hasznos ez az orszag, h nagyon biztonsagos, igy legalabb a testi epsegeert nem kell aggodni a gyereknek :)

@nezzazegfele: koszonom, bar ugy erzem, a kommentozon nem az en erdemem, inkabb a felreertes adta komikumnak (no meg nemi makacssagnak, h nem akartak ejteni a temat). En annak orulok, h Kovermadaron kivul senki nem talalt negativat a posztban, es hogy meg Digger driver is elismeroen szolt rola.( Nem tudom miert pont az o (meg Maxval) velemenye miatt aggodtam, de igy volt... Talan mert az o nevuk ugrik be a kritikus hozzaszolasok kapcsan )
Bolan 2014.02.19 16:11:44
@blackhair-lady: Én szívesen megírom, inkább Határátkelőn múlik, h igényt tart e a dologra.