Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kreig

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Taknyos Varjú Vendégfogadóról kevesen tudják, pontosan merre is található, mégis sokan megfordulnak itt. Talán épp akkor érkezel meg, amikor a legkevésbé sem várnád. Egyszer csak itt vagy. A Varnyúban szívesen látunk, a vörös sör és a fekete kenyér, a friss kecskesajt és a…..
Kreig 2014.02.19 13:22:54
Végre egy emberfajzat ebben a csőcselékben. Hát te meg mi a redves isteneknyilát keresel itt, mi? Nem kéne neked éppen Rowonban osztanod az észt?

Na mindegy, a Próféta bizonnyal boldogul nélküled is. Ezek a zöldfülűek mindenütt arról faggatnak, hogy mi is történt velem tavalyelőtt. Vannak dolgok amikről jobb volna hallgatni, de Nyúl úr is megmondta, egyszer el kell mesélnem valakinek, vagy különben meg fogok kergülni tőle. Ez itt éppen megfelelő hallgatóságnak látszik, nem hányok a pofázmányuk látásától hupililát. Kivéve azt a sandát ott hátul.

Na hallgassatok ide, pupákok, mert ilyet még nem pipáltatok! Aztán igyekezzetek hordani a sert szaporán, mert józan fejjel nem jó ezekről a dolgokról szólni!

Nem is olyan régen történt, hogy egy tanítványom, meg egy fehér ork barom társaságában Ifinbe evett engem a fene, és ott is marasztott egy darabig.
Szakadt az eső, homály kúszott a szűk utcákon, és valami átható borzadály ülte meg komoran a várost. Nem, nem az a sápadt bundás bestia okozta, bár tény ami tény, olykor irgalmatlan szellentésekkel örvendeztetett meg minket! Kutya egy idő volt; nyirkos, nyálkás, szárazföldre szakadt halféléknek való, így ha éppen nem dolgunk után jártunk, akkor egy nagyobbacska fogadóban múlattuk az időt. Többnyire italok, kockák és rosszféle nők társaságában. A fogadó egy gorviki família kezén volt, és bár bizonnyal nem sokszor hallotok ilyet a Kospofájúval cimborálókról, de Darton áldotta egy jópofa fickó volt. Az öreg Serchio olyan adomákkal állt elő napra-nap, hogy a fél kocsma fetrengett a röhögéstől. Mármint azok, akik nem igyekeztek sörbe fojtani a sóhajukat a vén kalóz három csodaszép lánya után. Ejj hát, igen szép, tüzes, fekete szemű menyecskék voltak. Jól felvágták a nyelvüket, annyi bizonyos. És a hátsóik, hát szép ecséim, azok olyanok voltak, akár a hamvas sempyeri barackok.
Node, elég az hozzá, hogy jól elvoltunk magunknak, míg az egyik sötét szemű szépséget, a legfiatalabbat, Anettát, meg nem találták feltrancsírozva az egyik szomszédos istállóban...
Kreig 2014.03.10 14:18:22
Nohát, végre van itt némi ital is. Bár a pálinkátok még igen gyenge. Nyúl a megmondhatója, ittunk már erősebbet.

Mondjam tovább az ifini dolgokat? Jólvan. Elég az hozzá...

Mi? Ja, hogy ő! Hát, Nyúl uraság amolyan társféle, a lovaknál hagytam, aztán bizonyosan elkolbászolt valamerre. Igazából mikor megismertem, hogy olyan kóbor Tharr papféle, tudjátok, olyan khótorr, vagy mi a kórság. Mert olyan lelógó fülek vannak a kalpagján. Tockost is kapott volna, de aztán kiderült, hogy semmi köze a toroniak szörnyistenéhez. Egyszerű piás. Kicsi, egyszálbél figura, nem fogyaszt sokat. Szépséges kapafogai is vannak a fülessapka mellé, ezért elkereszteltem Nyúlnak. Egy szalmaszálat nem tesz keresztbe, de szövegelni azt nagyon tud. Hagytam hát, hogy velem tartson, mert szórakoztat, utóbb párszor kihúzott a csávából is.

A kocsmákba valamiért ritkán jár be velem, meg olyan magának való fickó, nemigen beszélget senkivel. Biztosan valami nagy bánat nyomja a lelkét, bennem meg bizalmasra talált. Rossebb tudja, bírom a botor fejét, meg a Darton áldotta humorát.

Majd egyszer behozom, osztán megrötyögtet titeket is!

Node, hol is tartottam. Szóval az istálló. Hát az rút látvány volt. Szegény párát szó szerint kifordították a bőréből. Kampókra aggatták fel, akár egy ponyvát, és a saját inait használták hozzá tartózsinegnek. De nem ez volt a legrosszabb.

Életben volt. Barátaim, én még ilyen ocsmány, ordas istentelenséget nem láttam. Szerencsétlen lánynak kampókon lógtak belei, a szíve egy ínfonaton átfűzve dobogott, amit a szegycsonjára szegeztek, és élt ... Némán sikoltozott, a szemében üvöltő iszonyat híven mutatta, pontosan tudja, mit tettek vele. Ordas, istentelen mágia. Sem meghalni, sem megőrülni nem engedte szegényt...

Hát ... igen ... menjetek csak ki és rókázzatok nyugodtan. Én is azt tettem.