Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angaga

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer egy Kedves Olvasó hozzászólásában említette, hogy a "madaras teszkó" sajtpultjában bizony vannak jó sajtok is, avagy nemcsak ócskaságokkal képviseltetik ott magukat az ipari sajtok. Nos, ez amúgy a legtöbb szuper- és hipermarket sajtpultjára igaz, vagyis lehet találni…..
 A világ legkülönbözőbb pontjain számtalan extrém vonzerőkkel bíró szálloda épült fel. Van, amelyik a belső luxussal, a különleges szolgáltatásokkal, de van, amely a csodás környezettel és páratlan kilátással hívja fel magára a figyelmet. A most következő hotelek is…..
Néhány fontos dolog, amit a melegházasságok hangos ellenzői nem tudnak, vagy nem tudnak felfogni - egyszerű érvek, melyeket a kritikusok nem nagyon tudnak cáfolni. *** *** *** Érdekes, hogy milyen sokan hiszik azt tévesen, hogy a melegházasságból az emberiség kihalása következne…..
Angaga 2015.06.30 12:37:27
@MEDVE1978: "Ha a gyerekemről esetleg tini korában kiderülne, hogy homokos, ezt el tudnám fogadni, azt kevésbé, hogy emiatt nem lesz unokám."

???
Az unoka születése ne miattad történjen már. Mi van ha heteró, de egyszerüen nem akar gyereket?
Persze rosszul eshet, meg fájhat stb., de hogy ne fogadd el??
Mire beért a kórházba, addigra beállt nála az agyhalál és 17 napi kóma után hunyt el édesanyám. Tisztelt Praxis!   Édesanyám lassan 1,5 éve agyvérzést kapott. Nagyon fájt a feje, hányt. Azonnal hívtuk a mentőt és elmondtuk, hogy Éppen mi történik. Vonalban voltak,…..
De kérdem én, emberrel ezt meg lehet tenni? Micsoda őrült fájdalommal járhatott ez, szegény anyukámnak? Kedves Ismerőseim, és kedves Ismeretlenek, akikhez eljut ez a néhány gondolatom! Nem szoktam saját életem gondjaival terhelni a közösséget, de most úgy érzem, meg kell osszak…..
Angaga 2015.03.31 18:33:12
@zünüke: na te sem ápoltál még idös, demens beteget...
Hálát adok a jó sorsomnak, hogy nem egy német, vagy egy olasz kórházban kellett feküdnöm. Lehet-e ezen a blogon jó véleményt mondani?  Németországban élek, és sajnos már volt alkalmam megtapasztalni az itteni kórházi körülményeket, szerencsére nem saját bőrön. …..
Angaga 2015.03.30 15:53:54
@deneskata: azért ez így nem igaz. Minden kórház maga szabályozza, hogy el lehet-e fogadni hálapénzt.
Nálunk, én egyetemi klinikán dolgozom No-ban, el lehet.
Van egy kávékassza, amibe a betegek elég bökezüen szoktak adakozni távozáskor (természetesen nem mindenki, és aki igen, azok is különbözö összegeket, 5-50 euro között a legáltalánosabb, és leginkább a magánbiztosított betegek adnak). A miénk elég nagyforgalmú osztály, jönnek-mennek a betegek, egy jobb hónapban szerintem 1000 euro körül kerül a kasszába.
Csak azért írtam le, mert elég sokszor olvasom, hogy No-ban nincs ilyen. De van.
Angaga 2015.03.30 15:41:04
@SD9: térdtükrözés esetén 5 napig??
Nekem 2009-ben mütötték a térdemet, artroszkóposan, mütét utáni napon haza mehettem. Mondjuk örültem is neki, hogy ilyen hamar kidobtak, mert katasztrófálisak voltak a körülmények. Ez Pesten volt, a Szent Jánosban...

Egyébként nem tudom melyik német kórházakban tapasztalt ilyet a posztoló. Én német kórházban dolgozom, de igen változatos az étrend, méghogy minden nap ugyanaz a kaja...
Szerző: Makai Nóra pszichológus - 2015. március 11. 16.47Sokaktól hallom, hogy nagyon izgulnak, mielőtt először látogatnak el pszichológushoz, illetőleg sokan nem is merik rászánni magukat erre, mert túlságosan tartanak ettől a szokatlan szituációtól. Ez a bizonytalanság…..
Ma, ha minden rendben ment volna, akkor most nem tudnék ilyenkor bejelentkezni, na de eljutunk majd ide is. Reggel szokásos 07:15-kor ébredtem, na nem magamtól, és először keltem arra, hogy szakad kint az eső. Azonban mire elindultam (07:32), már elállt az eső, és amíg beértem a…..
"Bonn Voyage", Bence! Bonn!!! 2014.09.30 20:03:51
Megérkeztem, épségben és egészségben. Sajnos tegnap nem volt még netem, hogy bejelentkezzek, de mára minden rendeződött. Ez egy más világ! Már az első sétám során tapasztaltam azt a nyugodtságot, amit Bonn áraszt magából. A mesés szépségű platánfák övezte út (mely…..
A Morning show vendége volt Dr. Lenkei Gábor, ahol nem csak a C-vitaminról esik szó, hanem a gyógyszeripar óriási lobbijáról is. Talán már felesleges az összeesküvésekre hagyatkozni, mert itt már több mint biztos, hogy csak a pénz... a pénz... a még több pénz, amiről szól a…..
Angaga 2014.08.10 00:43:48
@VogelZsigmond: Végre már valaki akinek nyitva van a szeme és nem csak néz, lát is vele...
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
 Többek között már a második napon eltűnt édesanyám ivóleve, a kis fülhallgatós rádiója, amit nagyon szeretett és a pénztárcájából is hiányzott 2000 forint. Tisztelt Praxis blog!   Sajnos édesanyám hosszú évek óta különféle betegségekkel küzd. Ennek…..
Angaga 2014.06.02 13:29:33
@fagyospityóka: Nem tudm ezt milyen tapasztalatból írtad, hogy egy német növérke furcsán fog nézni, ha pénzt akar adni a beteg.
Én egy németországi egyetemi klinikán dolgozok növérként, osztályon, de nálunk rengeteg beteg ad pénzt a növéreknek (vannak olyan helyek, ahol meg van tiltva az elfogadás, intézménye válogatja, nálunk nincs).
Van egy ún. nevezett Kaffeekasse (kávékassza) és ebbe teszik bele távozáskor a pénzt a betegek. Nem elöre adják, hanem távozáskor, ha elégedettek voltak. A betegek nagy része ad, az összeg változó, általában 10-20 eurót, de általában 5 eurótól 50 euróig. De volt már olyan is, hogy valaki 100 eurót tett bele, a csúcs eddig egy nyugdíjas sebész volt, aki 300 euróval ajándékozta meg a növéreket távozáskor.
Nagyon nagy a betegforgalom az osztályunkon, így elég szép összeg összegyülik.
Ebböl az összegböl szoktak karácsonyi vacsorát szervezni az osztálynak, születésnapra mindenki kap 50 eurót belöle, régebben kávé ebböl volt a növéreknek vásárolva (nem is tudom ez van-e még, mert nem kávézom, így nem foglalkozom vele) stb.
A legtöbb beteg nem egy adott ápolónönek adja a pénzt, hanem a közösbe, de volt már olyan is, mikor a beteg azt mondta, hogy tudja van egy közös kassza, de ezt nem abba, hanem önnek szeretném adni... Szóval Németországban is müködik ez.

Magához a poszthoz: nem tudom hogyan képzelte a posztoló, hogy attól, hogy jobban, többször figyelnek a növérek a betegre, egy ilyen lopás, lopások megakadályozhatók... Érdekelne milyen megoldást javasolna, ami kivitelezhetö is. Gyanítom azért váltak a növérek ellenségessé, mert felhúzták magukat azon, milyen irreális elvárásokat támasztanak velük szemben egyesek.
Címlapügyeletben lapozgatom épp a Blikket, és a 10. oldalon csodálatos szociológiai látleletet találtam a mai magyar társadalomról, pompás szegények-gazdagok törésvonallal: Cannes-ban sem enged igényeiből a Vajna házaspár: Naponta egymilliót fizetnek a luxusért Izának…..
Két napja van kint a villából, és amikor az RTL Klub ma reggeli műsorba beért, úgy szét volt csúszva, mint aki ezt a 48 órát konkrétan végigitta. Vagy anyagozta, mit lehet tudni. Kommentekben tessék szavazni: pia? drog? mindkettő?   A harmadik perctől indul a móka. ..
Te sem vagy elégedett azzal, amit a tükörben látsz? Sokan vagyunk ezzel így, és ezzel nincs is semmi baj (feltéve, hogy nem testképzavarral küzdesz). Az viszont már gond, ha nem is teszel ellene, csak keseregsz és nyafogsz, esetleg bízol egy felsőbb hatalomban, hogy majd 1. leolvasztja…..
Angaga 2014.04.22 05:24:44
@Valóraváltógép: A felfuvalkodott hólyag stílusodra legyél is büszke, úgy tünik nincs másod, max. egy elhízott segg még alattad. Beletrafáltam. :-)

Csak szólok, az ápolónöket ne nézd le ennyire, mert eljöhet még az idö, amikor örülni fogsz, hogy lesz aki tisztára mossa a s.aros seggedet...
És hogy kimossalak a boldog tudatlanságból...
A munkám nem arról szól, hogy ganajászok...
Egy németországi egyetemi Klinika Chest pain unit-jában dolgozok, itt a szakképzett ápolók nem ganajásznak... Viszont nem esik le a gyürü az ujjamról, ha adott esetben mégis meg kell tennem.
Ez pont olyan terület egyébként, leegyszerüsítve kardiológia, ahol sokszor látom az elhízás szerepét a betegségek kialakulásában.
Egyben igazad van, gimnázium után tanulhattam volna mást is, mint hogy egészségügyi föiskolára menjek és diplomás ápolónak tanuljak, de akkor azt választottam. Mikor 3 éve külföldre költöztem, nem munka miatt, akkor viszont örültem a szakmámnak (még ha Mo.-on az utolsó 8 évben már nem is abban dolgoztam), mert itt ezzel rögtön találtam állást.

Még a gyerekkérdéshez, írtad, hogy neked nem lesz... Hát az csak jó, a magad fajták ne is szaporodjanak.
Amerikai karrierről és dollármilliókról szóltak a hírek azután, hogy az Attraction árnyékszínháza megnyerte az angol Britain's Got Talent című műsorát. A csapatnak az egyik legmenőbb producer, Simon Cowell ajánlott fel Las Vegas-is szerződést, amin Szűcs Zoltánék sokat…..
Angaga 2014.04.17 14:16:21
@high up!: tipikus ÁTLAGHÜLYEMAGYAR hozzászólás. Semmit se tudsz a részletekröl, mégis megmondod mi lett volna a tuti döntés, öket teljesen hülyének nézed, hogy nem tudják eldönteni mi nekik a megfelelö...
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
Angaga 2014.03.22 22:50:07
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, így csak hozzáteszem a magamét.

@Babette_: Hiába szajkózod, ostobaság amit írsz.

Van olyan stástusz a lakcímbejelentöben, hogy "Ideiglenesen külföldön tartózkodik", és emellett megmaradhat a magyar lakcím. Tehát attól, hogy valakinek van magyar lakcíme, egyáltalán nem kell, hogy azt jelentse, hogy ott is él.

Én mikor 4 éve No-ba költöztem, ki akartam jelentkezni a lakcímemröl, de épp az okmányirodás hölgy javasolta, hogy egyelöre csak az átmeneti külföldön tartózkodást jelentsem be, amíg nem rendezödik a kinti betegbiztosításom, munkahelyem stb. Aztán azóta is így maradt, semmi gondom nem volt belöle. Illetve nem értem, hogy ha már hivatalosan be van jelentve a külföldön tartózkodás, miért nem lehet levélben szavazni, de ez más téma...

Betegbiztosítással az a helyzet, hogy folytonos kell, hogy legyen, illetve EU-n belül nem lehet 2 helyen biztosított valaki.
Tehát ha valaki nem fizeti a TB-t, igazolnia kell az OEP felé, hogy külföldön azonban biztosított. Nincs ebben semmi bonyolult.

Volt ismerösöm, aki itthon sem fizetett TB-t hónapokig, majd No-ba költözött. Ott szeretett volna német biztosítást kötni, de a német biztosító kérte, hogy igazolja le az addigi biztosítási jogviszonyát. De ugye volt pár hónap lyuk benne. Csak úgy kötötték volna meg a biztosítást, ha visszamenöleg kifizeti a hiányzó hónapok havidíját. Rendesek voltak, mert belementek, hogy ezt Mo-on tegye meg, nem mindegy hogy a kinti vagy az itthoni havidíjat kellett visszamenöleg befizetni.

Egyébként én úgy tudtam, hogy ha munkaviszonyból adódóan jön létre a biztosítási jogviszony külföldön, akkor a külföldi biztosító jelzi ezt az OEP felé, legalábbis No-ban.
Viszont ha valaki nem dolgozik, és ún. freiwillige biztosítást köt, nálm ez Volt az elején mikor kimentem, akkor nem automatikus a jelzés, nekem kellett jelezni az OEP felé.

Még egy dolog, ha valakinek nincs magyar lakcíme, nem fizethet itthon tovább TB-t. (de az kapitális baromság, hogy ha van magyar lakcím, akkor KÖTELEZÖ fizetni - a lényeg hogy VALAHOL fizetve legyen, de 2 helyen EU-n belül tilos) tehát amíg a kinti munka vagy biztosítás nincs rendezve, és EU-s betegkártyával szándékozik valaki kinn tartózkodni, már csak ezért sem érdemes kijelentkezni a magyar lakcímröl.