Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranea

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PORT Minden ami új lett... 2016.11.07 19:13:01
Sok minden újult meg az Port.hu-n, íme a legfontosabbak: Indapass belépés Mostantól egy belépéssel megtervezheted az esti programodat, beszólhatsz Sajónak a Stenken, és még blogot is indíthatsz. Az Indapass mindenre jó az új port.hu-n, az index blogjain, és szolgáltatásaiban. Beléphetsz a már…..
  Kérdezi a kolléganő a munkahelyen, egy ismeretlen kismama a buszon, a nőgyógyász a rákszűrésen és egy régi „kedves" ismerős a kávézóban. Először is: Tessék? Másodszor pedig: Márminthogy TESSÉK??? Persze először én is csak pislogok, mint hal a szatyorban, aztán amikor már nem,…..
Aranea 2016.07.17 20:09:48
@rnz: A gyerekesek utódai sem pátyolgatják szüleiket, tele az elfekvő....majd rájössz, aztán ugyan azt mondod, mint a mai öregek: miért nem csináltam inkább kis sámlit, arra legalább le tudnék ülni!
Aranea 2016.07.17 20:11:19
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Lehetne, de a tények bizony kemény dió... nyomorgó reménytelen munkanélküliek és közmunkások hada máris... számtalannak kivette a gépesítés a kezéből a kenyeret... lesz ez még rosszabb is!
Aranea 2016.07.18 11:51:15
@rnz: Vagyis ember az van, csak a társadalom sz.rik rájuk, hogy képzettséget adjon a kezükbe, amire szükség is van, nem pedig a 23. szükségtelen OKJs virágkötőit kellene kínálgatni. És itt ellent is mondtál magadnak, mert hiába kívánod növelni a mennyiséget, lesz egy rakás eltartásra váró szerencsétlen.
" Ha egyik gyerek sem "pátyolgatná" a szüleit, akkor több elfekvő lenne, mint lakótelep."
Az idősek elsöprő tömegét bizony NEM ápolják a családtagok, egyszerűen azért, mert nincs rá idejük. Anyóca és apóca ellátja magát, amíg bírja - amikor meg már komolyabb baja van, jó eséllyel pár hét kórház után úgyis elhalálozik. A többi meg elfekvő. Vajon véletlen-e, hogy kúrmányunk bevezette a szülőtartási kötelezettséget? Nem hinném...
A felnőttek és gyerekek élettempója közötti eltérés stresszhelyzetet okoz, ami konfliktust generál a párkapcsolatokban – állítják amerikai szakértők. Lehet-e mérni a boldogságot és egyáltalán van-e értelme? Meghökkentő posztot tett közzé pénteken Facebook oldalán…..
Aranea 2014.02.17 15:41:07
@is: Nem, nem viccnek írtam, viszont félreértetted. Én azokra értettem, akik eredendően NEM akarnak, és EZT - társadalmi normákkal szembemenve - fel is vállalják.
Teljesen más kategória, aki eleve AKAR.
Amit elítélek, az azon gyerekesek köre, aki valójában nem akar, de nem mer konfrontálódni stb. így gyereket vállal => nem változik a nézete => de valami "dögöljön meg a szomszéd tehene" elv alapján mégis megpróbál másokat is rábeszélni, illetve ő is ugyanazt a rózsaszínszemüveges világot közvetíti kifelé. Rengeteg ilyet ismerek, többek közt saját családomban is.
Aranea 2014.02.17 15:56:41
@csepke: és...? Te például tudod, hogyan hívták a nagymamád dédnagymamáját? Nem?
Nyugi, én sem. Azaz rájuk már csak nem is emlékszünk, csóró köbüki nagymutternek jó eséllyel lakópark virít a feje felett. Az ő szempontjából teljességgel lényegtelen, h mi megszülettünk.
És mi lett volna, ha ő nem szül? Nagyon egyszerű, akkor a mi szempontunkból is teljesen lényegtelen lenne a kérdés - mivel nem létező emberek nem szoktak érezni, véleményt mondani, stb.
És mi lesz, ha a Te ükükükunokáid(egyik se) fog szaporodni? Ne adj isten, megsemmisül a Föld (ami egyébként elég soká, de elkerülhetetlenül várható) A te szempontodból lényegtelen, mert akkor már nem leszel.
Azaz ha belegondolsz, valójában egy önnyugtató téveszme a "genetikai halhatatlanság" mítosza.

Aki valóban "halhatatlan" akar lenni, az jelentős dolgokat pakoljon az asztalra... ezek lehetnek jók (Mozart) vagy borzalmasak (Hitler) de semmiféleképpen nem a szaporodáson keresztül érhető el az, hogy az emberre a temetésén túl is emlékezzenek.
Aranea 2014.02.17 16:02:15
@csepke:
"Elegendő kaja=boldogság, szex=boldogság. Az utód léte meg csak folyománya az első kettőnek. Ez az élet rendje."
Magyarul ugyanolyan nem kívánatos "mellékhatás", mint ahogy a bőséges kajának az elhízás.
A szegények gondjait nem a minimálbér emelésével vagy a gazdagok adóztatásával lehet megoldani, hanem például jó tanárokkal.A jövedelmi egyenlőtlenségek aggasztóak, a pénz és a vagyon néhány milliárdosnál landol, a kisemberek milliói pedig egyre lejjebb csúsznak? A megoldás…..