Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rózsaszínes

48 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy almafa. Erről az almafáról leesett három darab alma. Ezt a három almát találta meg Ferike, majd szólt Jancsikának, a barátjának, hogy ahol ez a három alma van, ott akad még több is, csak jőjjön minél hamarabb, hogy egymás vállára állva…..
Jól van.Ez a hét is szépen indul: jó hírem van.Az ellenzék, önkritikát gyakorolva, kissé szemlesütve, amiért az egész országot belevitte egy ilyen - nevezzük :kissé szeleburdi, átgondolatlan akcióba, tegnapra végre megértette a vizitdíj és a kórházi napidíj fontosságát és…..
Bocs, eddig én is kampány-csendültem.Na de most már elég legyen:JJJJJuuuuuuppppppppppppiiiiiiiiiiiiiééééééééééééééééé!!!!!!!!!!!!!!!Megcsináltuk! Lefűrészeltetett az évi 50 milliárdos béklyó a lábunkról!Reszkess világ, most már tényleg ugrik a pannon puma!Itt a…..
Ez ám a vidámság polgártársaim!Jó kezekben van a nemzeti kincs!Amikor az épülő házamra hitelt vettem fel, úgy került rá az Államkincstár elidegenítési és terhelési tilalma az ingatlanra, hogy nekem a nappalimból sem kellett kitennem a lábam (nem is tudtam volna, persze,…..
w Egyetért-e Ön? 2008.03.02 19:42:33
Felhívott a géphang. Osztjónapot kíván, és mondja, hogy ő az Attitűd közvéleménykutató vállalat nevében közvéleményt kutat. Gondoltam, a szokásos yes-no-cancel kérdésre megy rá, de nem. Ilyet szól:- Sajtóértesülések szerint a kormány 1000 forintra fogja emelni a vizitdíj…..
rózsaszínes 2008.03.04 10:16:38
ebben a témában egy másik post a rózsaszínszemüveg blogról.

részlet:

Lassan írom, hogy biztos, hogy megértsem: (meg igazából élvezkedni is akarok még kicsit, mert annyira szép)
.
.

"Sajtóértesülések szerint a népszavazást követően a kormány 1000 forintra akarja emelni a vizítdíjat. Ön egyet ért ezzel??? Ha nem ért egyet, akkor nyomja meg a 0-s gombot, ha egyetért, akkor nyomja meg az 1-est..."

Valami noname közvéleménykutató cég nevében kérdezte ezt tőlem egy bársonyos férfihang.

Ennek a kérdésnek őszintén, önfeledten tudok örülni. Annyira jó, hogy megerősítik az önképemet. Útkereső, bizonytalan lépteimet feledve ilyenkor büszkén tudok a tükörbe nézni és elégedetten belemosolyogni a saját képembe, hogyaszondom:

Bazmeg! Nem vagyok hüje! De kibaszott jó nekem! Értem? NEM VAGYOK HÜLYE! Sőt, okos vagyok! Sajtóértesülések szerint tudok állítmányt keresni egy mellékmondatban, amivel aztán tudok egyetérteni, vagy nem, és aztán mögé tudok látni az egésznek és mosolyogni a parasztvakítók leleményén. Nem direkt sms, nem, az még nyílt sisak. Így kell ezt inkább: sunyin hátulról. Hátha beakad.

És, hogy mi erősít meg abban a hitemben, hogy nem vagyok hülyeválasztó polgár? Az, hogy rájöttem:

Ezek már nem is hozzám beszélnek. Tudják, hogy akinek agya van, ahhoz nem tudnak elérni.

Szakmai vita? Pfuj. Hazugokkal nem lehet vitázni. Különben is, mi van ha más véleménye van, mint nekem. Az azért ijjesztő...

Párbeszéd? Ahhoz kéne egy pár. Meg a beszédkészség, mint minimum követelmény - a beszéd és készség szavak külön-külön és együttesen mért összes jelentésével.

Észérvek? Ahhoz kéne ész, meg érvek. Valamint lásd fentebb a párbeszéd címszó alatt.

Szóval maradt a hecc-, bulvár-, ideológiai- kampány.

A hülyéknek. Nekik.

Szerintem mindez tök felesleges, mert ők meg már rég meg vannak. Ott csüggnek a nagy nemzetmentő csecsén. Ha a csecs szó még egyáltalán politikailag korrekt ebben a mai világban. Polgári körökben.

És nekem? Akinek agya is van? Hozzám mikor szólnak?

Kicsi félelmem, hogy soha.

Elég sok hülyeválasztó polgár van, minek a többire pazarolni a lét.

Március 9 számomra egy kérdésre fog választ adni: Hány hülyeválasztó van az országban. És ha most lennének a választások (na nem ez, hanem a másik), akkor a hülyeválasztók tényleg hülyét választanának-e.

ui.:

Vannak az okosok is. Tőlük elnézést. Komolyan. Nem akarok én bántani senkit. Ez a post nem róluk szól. Róluk majd egy másik, óvó jellegű tanítás a korpáról meg a disznóról, meg a búzáról meg az ocsúról. Utóbbi szó összes jelentésével. lásd fentebb.
Lassan írom, hogy biztos, hogy megértsem: (meg igazából élvezkedni is akarok még kicsit, mert annyira szép)"Sajtóértesülések szerint a népszavazást követően a kormány 1000 forintra akarja emelni a vizítdíjat. Ön egyet ért ezzel??? Ha nem ért egyet, akkor nyomja meg a 0-s…..
quote:Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen, mondta Orbán Viktor a szlovákiai Losoncon csütörtökön egy konferencián. A Fidesz elnöke azt mondta, "Történik valami Magyarországon, ami mindannyiunk számára…..
  (A képen szerb lányok tüntetnek Belgrádban)5 éve, üzleti úton jártam Pristinában. Mivel ismert volt, hogy cégünk tárgyalásokat folytat, ráadásul ezen tárgyalások végkimenetele az albánoknak kedvezhet, ezért a repülőtérről a szállodáig többször is autót…..
Sok szép színes szemüveg van a kurucinfo hirdetésében, de a rózsaszínű hiányzik. Sajnos, derék ősmagyarjaink a nagy nemzetféltő buzgalomban megmaradtak az örök pesszimista feketénél.Egyébként néztétek már az árpádsáv piros-fehér csíkjait messziről! (Közel menni…..
Ma tömör leszek.TGM-nek sok mindenben igaza van. Én mégis örülök neki, hogy Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét nem ő irta.Ahogy annak is örükök, hogy Orbán Viktornak sem ő a tanácsadója.De leginkább annak örülök, hogy látok némi elmozdulást: hármójuk véleménye az…..
Mai boldogságomat, a velem született optimizmus és pozitív szemlélet mellett, a rózsszínszemüveg blog eddigi látogatottságának és a vele kapcsolatos befektetett munkámnak az elemzése táplálja. Meg is osztom gyorsan veletek ezen elemzés néhány eredményét, hadd örüljetek Ti…..
Én kérek elnézést. Elsiettem.Annyira akartam már hinni benne, ...oly erősen élt bennem a hit....,hogy tényleg változott a dolog..., hogy ez a derű és töretlen optimizmus, ez nem csak álom..., hanem ténylegesen bearanyozza majd mindennapjainkat...de az orbanviktor.hu letörött engem.…..
Örömmel és áhitattal, néha elérzékenyülve hallgattam a nemzetnemlehetellenzék vezérét. Jó volt végre megbékélésről, közös jövőről, az igenek akarásának optimizmusáról hallani. Blogom, nem is titkolhatom, ebből a célból született. Hogy egyszer s mindenkorra leradírozzuk…..
Nagy a boldogság a parlamentben. 203 ember örül - 173 meg nem. Annak pedig, hogy ugyanerről a kérdésről a drága népet (belekürelne, vagy 4.5 milliárdba az is) nem kérdezik meg, ugyanez a 203 ember örül és 164 pedig nem.Hogy a Globális Boldogságra mindennek mi a kihatása? Az…..
Elővettem a vasárnap este elővehető legjobb nézésemet, belenéztem a tükröm-tükrömbe és büszkén megállapítottam:AZ ELSŐ HÁROMBA BEFÉREK!A Csányinál sokkal helyesebb vagyok, a Talmácsi gyereknél meg sokkal férfiasabb. Na jó, ez az Alföldi, meg a Fenyő kölyök elhiszem,…..
rózsaszín szemüveg Van modellem! 2008.02.08 12:01:20
Ami derűbe borítja meggyötört arcomat - már a rügyező szilfa látványán túl :van egy bajnok üzleti modellem. Neked is van?Neked hány van? Hány olyan világbajnok ötleted van, amire ha most én adnék neked 1-2-10-30 millió forintot, teljesen normális, akár államilag…..
Mindenki örüljön!Megnyugodtak az aggodalmaskodók - a Gyurcsány távozásáról szóló hír kacsa volt - stabilabb a forint. Milyen érdekes dolog ez, a pénzpiacok leszarják, hogy 300 forintot fizetünk vizitdíjként, vagy ötezret zsebbe. Őket az érdekli, hogy itt van egy tökös faszi,…..
Azt mondja az szdsz: (forrás:szdsz.hu) Ezt, meg a fidesz, mintegy összegzésként: (forrás: fidesz.hu)Összességében jó-e a nyereségérdekelt biztosítási modell? Nem, mert nem a gyógyítás lesz a központi kérdés, hanem a profit növelése, és az, hogy minél olcsóbb legyen az…..
És igen! Politikusaink hathatós támogatása mellett, tegnapi postom máris megértő füleket talált. Országunk derék masinisztái, mozdonyászai, hajtányozói vagy mittudoménkik már két napja nem dolgoznak. A Fidesz támogatja őket, az ország nagy része (gondolom, az új többség)…..
 Szonda Ipsos: a parlamentmentes időszak használt a politikusok népszerűségének.Nézzük objektíven és ennek megfelelően derűsen a tényeket!Ennek a büszke, derék, dolgos országnak a politikusai, akiket mi a Zemberek választottunk meg, (bár konkrétan csak talán egy tucatnyian…..
Ugyehogymilyenjólmegmondtam. Néhány nap alatt a szervezetem győzedelmeskedett egy haszontalan, az evolúció mellékvágányaként egyébként is kihalásra ítéltetett vírustörzs felett. Már alig van lázam, képes vagyok három szótagnál hosszabb mondatoknak is egy levegővel…..
Ha 1 toll = 1 hegyező + 1 radír2 radír = 4 hegyező + 1 toll, akkor én igenis ki tudom számítani, hogy 1 radír az hány hegyezőt ér (pontötöt)és, hogy 1 toll hány hegyezőt ér (ponthatot).Ha viszont egy országos olvasottságú portált szerkesztenék (Index, MNO, Lánchíd stb..)…..