Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hauweibp

63 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Délután csörög a telefon, egy ismerősöm üvöltve újságolja, hogy Simicskát otthagyta legtöbb embere. Na, nyugi-nyugi, mi történt? Azt hiszem kommunikáció (fiaskó) szempontból a mai nap felért egy 2001. szeptember 11-ei terrortámadással, de lehet, hogy még egy Apollo 13-at is…..
Valahogy, amikor bekapcsolom a Spotifyt és elkezdem hallgatni a kedvenc dalaimat, beindul a fantáziám. Most épp a The Carbonfools - Opened Doors c. dalát hallgattam. Most egy kicsit más megközelítést adnék neki... Kicsit elgondolkodtam ma, hogy nagyon sokan sírnak, hogy ez nem jött…..
Hajnali fél 12 van, mellettem a meleg tea és hallgatom Morcheeba dalát. Próbálom elhinni, hogy a "Wonder never cease" című dalnak van bárminemű valóságalapja.  Eredetileg ma úgy indultam, hogy a time managementről írok egy cikket, ami nagyon sok embernek még 40-50 éves korára is…..
Branding blog Folytatjuk 2015.01.25 10:48:20
Jó ideje már, hogy nem jelentkeztem friss bejegyzéssel. Őszintén szólva el is gondolkodtam, hogy folytassam e a blogolást, vagy hagyjam abba. Három hónap telt el, hogy nem írtam semmit. Ezalatt a három hónap alatt 38 levél érdekezett hozzám különböző csatornákon keresztül, hogy…..
Reggel van, valamikor hét óra körül lehet. Épp a Soroksári úton vagyok. Dugó van kifelé  a városból, az okát nem tudom. Autót letámasztom az OBI parkolóban. Miközben égtek lelkemben kis rőzse-dalok, várom a hévet és elkövettem egy hibát, körbenéztem.  Nagyon érdekes…..
A mai napom finoman szólva is zaklatott volt. Mikor reggel felkeltem, valahogy nem gondoltam rá, hogy egy olyan találkozásra kerül sor, amit azt gondolom nagyon sokáig nem fogok tudni elfelejteni.  Minden ugyanúgy indult, mint minden nap. Tele a naptár, alig látok előre két percet.…..
A válasz röviden az, hogy sehogy, hiszen el sem indultam a versenyben. Tekintve, hogy nincs jó énekhangom, nem vagyok egy tipikus sztárfazon, nem is nagyon fogok elindulni, de véleményem szerint bárkit (talán még a majmot is) fel lehet készíteni arra, hogy bekerüljön a top…..
hauweibp 2014.10.31 09:39:30
@Mark Bolt: Láttunk már olyat, hogy kiesett a legjobb hangú énekes egy gyenge mezőnyből... Nem minden az énekhang.
Renyhe módon átlendültünk egy választáson. Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy a három héttel a választások után kommentálni tudjam az eseményeket. A baloldal munkáját kommunikációs, stratégiai szempontból egy mondattal tudnám összefoglalni: siralmas Gyakran szoktam…..
Branding blog GoldenBlog jelölés 2014.10.29 17:43:25
A GoldenBlog verseny meghirdetésének napján kaptam egy hívást, hogy bekerültünk a legjobb blogok kalapjába. Számomra megtisztelő és egyben kitüntető érzés, hogy a Branding benevezésre került. Köszönöm mindenkinek, aki olvassa a blogot! Ahhoz, hogy a blog a jelölésen túl…..
Ma beesett egy levél a mailboxomba egy linkkel. Mire is mutatott a link? TV2-Frizbi, Gáspár Győzővel készített interjú.  Ugye emlékszünk arra a bulvár botrányra, amely kitűnő indokot szolgált a TV2 csoport számára, hogy a Gáspár családdal szerződést bontson... Épp várok és…..
Másfél hónappal korábban fogtam bele ennek a bejegyzésnek az írásába. Ha jól emlékszem, épp reggel volt, a Haraszthy-Vallejoban szürcsöltem a reggeli kávémat, amikor elgondolkodtam azon, hogy mi is az, ami visszaveti az embereket attól, hogy nagy dolgokat vigyenek véghez. Ha…..
Májusban, közel egy éves munka után megírtam a blogomban, hogy elkezdünk nyíltan beszélni a SharingCarról. Május óta nagyon sok víz lefolyt már a Dunán, emberek jöttek, mentek, de most jutottunk el odáig, hogy kikristályosodott a teljes összkép. Szeretnék kicsit visszamenni az…..
Idén is megrendezésre kerül Magyarország legrangosabb konferenciája, a Csermely Ákos nevével fémjelzett Internet Hungary. A mai napon eldőlt, a konferencia egyik előadója én leszek. Csütörtökön vezetés közben kaptam egy e-mailt, feladó: Internet Hungary. Az autó nem írta ki a…..
Mindig is azt vallottam, hogy a hosszú távú üzleti kapcsolat alapja a partnerek közti jó viszony. Nem kell, hogy ez felhőtlen legyen, de össze veszni sem feltétlenül szükséges. Az agyam tegnap dobta le az ékszíjat.  Napi szinten rengeteg különböző emberrel találkozok, akik…..
Tegnap ebéd után sétáltam a Deák térre a Jókai tér felől. Amit láttam az egyszerűen hihetetlen volt. Valóban ennyire vége lenne az Andrássy útnak? Tegnap elég laza napom volt és két megbeszélés között volt több, mint egy órám, ezért úgy döntöttem szétnézek az…..
Lassan a vesszőparipám lesz az alulmotiváltság, de ezt akkor is el kell mesélnem... Szombat délután 14 óra, két órán belül kezdődik a FIVOSZ kertipartyja. Kifogytam a névjegyekből, mit lehet csinálni? Hívom a jól bejáratott nyomdát, ők szombaton nincsenek bent az üzemben. Ezt…..
Branding blog Nyalják a széket 2014.07.01 09:08:08
Általában minden reggel úgy kelek ki az ágyból, hogy percre pontosan megtervezem a napomat. Elképzelem hova fogok menni, mit fogok intézni. Megvan a terv, ami mentén el lehet indulni. Sokak napja egészen máshogy indul.  Tegnap egy barátom hívott, hogy azonnal találkozni akar, hogy…..
Egyszerűen annyira hihetetlen, hogy Magyarországon mennyi alul motivált emberrel találkozok. Hihetetlen azt látni, hogy az emberek mennyire nem érzik magukénak a saját munkájukat... Nem mondom azt, hogy a probléma nem világ méretű, de az biztos, hogy hazánkban sajnos ez a helyzet.…..
Sajtóból, barátoktól, ismerősöktől annyiszor hallottam, hogy milyen trendi a streetfood, hogy úgy gondoltam másodmagammal elmegyek, kipróbálom én is. Elég jól sikerült. Körülbelül egy hónappal korábban fogant meg a gondolat, hogy el kellene már menni egy jó streetfoodot…..
Körülbelül fél évvel ezelőtt történt, hogy felemeltem a telefont, mert megláttam az üzletet. Gyakran megesik ez, hogyha van egy jó ötletem, akkor azt a hozzám legközelebb álló barátommal meg is osztok. Ezen a déli napon ebéd közben vetődött fel a budapesti car sharing…..
hauweibp 2014.06.10 23:52:11
@Tiszteltetem Brüsszelet: Érdemben reagálni a bejelentés után fogok tudni. Mindenki saját maga kell meghozza a döntést, hogy az adott termékre/szolgáltatásra szüksége van e, vagy éppen nincs.
hauweibp 2014.06.11 07:42:50
@midnight coder: @Behajtó70: @Istóczy úr:
@Istóczy úr:
@midnight coder:
Mivel a bejegyzésedből láthatóan még nem használtál car sharing szolgáltatást, várhatóan a szolgáltatás coming outja után racionálisabb döntést fogsz tudni hozni az ügyben, ne siesd el.
"Nem tiszta nekem az átadás-átvétel sem. Ha jön a telefon, hogy meg volt húzva a kocsi, mit mondok? Hogy becsszóra nem? Vagy videózzam le, mielőtt beleülök?

Tankolás, mosás még megoldható, elviszi a sofőr valami prémiumért. De ki fogja rendszeresen átnézni, jók-e a gumik, égnek-e a lámpák, hogy áll az olajszint? Én azt várnám el, hogy ha beleülök, akkor jó legyen minden, és erre garancia is legyen."

Nem kell levideózni, nincs más dolgod, mint beleülni és használni. Részleteket nem árulhatok el, de csak abban az esetben kapsz telefont, hogy meghúztad az autót, ha azt bizonyítani lehet, de technikai részletekbe tényleg nem mehetek bele. Hamarosan minden ki fog derülni.

Az utóbbi fél év során, ahogy a cikkben is le volt írva, kipróbáltuk az összes, a világon fellelhető car sharing szolgáltatást, hogy a legjobbat tudjuk itthon nyújtani.
Azt javaslom mindenképpen vegyetek részt az egy hetes teszt időszakon. Feltett szándékunk egy olyan megoldás létrehozása, melyben az ügyfélnek két dolga van: Regisztrálni (feltölteni az egyenlegét) és vezetni, minden mást pedig mi intézünk. Reménykedünk benne, hogy egy maximálisan használható és felhasználóbarát rendszert sikerül létrehoznunk, amely beváltja a hozzá fűzött reményeinket.
hauweibp 2014.06.11 13:44:24
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: Csak ugyanazt tudom válaszolni, mint egyel korábban.
Branding blog Szexelj, adj el! 2014.06.07 19:41:33
Nagyon érdekes dologra hívnám fel a figyelmet. Elsősorban azoknak lesz ez a bejegyzés érdekes, akik 40, 50, vagy éppen 60 éves korukban olyan terméket akarnak eladni, amivel a mostani fiatal generációt lehet megcélozni. Jellemzően a 16-25 éves korosztályt. . Tömören, röviden…..
Dühös vagyok... Finoman szólva is nagyon dühös. Mielőtt a konkrét történetet leírnám, egy önvallomással indítanék. Több, mint egy éve tréningezek értékesítőket, üzletkötőket (sajátjaimat, partnereimét), de még soha nem volt alkalmam ennyire mocskos emberrel találkozni,…..
hauweibp 2014.05.24 16:24:24
@prolee: Alapvetően én ott látom a problémát, hogy az idős emberek szeretnének bízni az emberekben, hiszen még abban a világban nőttek fel, amikor a falnak is füle volt, de alapvetően bízhattak abban, akiről úgy gondolták...
Természetesen én meg tudom érteni az álláspontot, de nem tudom átérezni. Én mindig úgy gondolkodok, hogy a kedves külső mögött szervkereskedő banditaszervezet tagjai lapulhatnak. Sajnos velük ezt nehéz megértetni, de hibáztatni emiatt nem szabad az időseket.
hauweibp 2014.05.24 16:25:19
@prolee: :)
hauweibp 2014.05.24 16:45:44
@Bambano: Persze, de jelen esetben szerződés, sem ÁSZF sem volt.
Minap sétáltam az Árkádban. A történethez hozzá tartozik, hogy szórakoztató elektronika szempontjából abszolút Panasonic párti vagyok, így Sony márkaboltba csak szökő évente egyszer tévedek be. Most megtörtént. Sétálok haza az Árkád 2-ből, egyszer csak meghallottam Avicii…..
Branding blog A reklámok trendjei 2014.05.07 10:13:18
Annyira érdekes, szinte minden nappal egyre betegebb, szerencsétlen, alpári reklámokkal találkozhatunk (nem csak a televízióban). Hol a határ? Meddig lehet folytatni? Hol van az alpáriság határa? Ha Ádámtól és Évától akarom kezdeni, akkor első körbe tisztázni kellene, hogy mi…..
Branding blog Napi poén 2014.05.05 09:34:53
Reggel a mailboxomba érkezett egy vicc. Bár nem teljesen valósághű, reggeli órákban "sírvaröhögős": Volt egyszer egy pásztor, aki egy magányos helyen a juhait legeltette.Egyik nap megáll mellette egy metálszürke Audi. A vezetője egy Armani öltönyös, magabiztos…..