Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Györki

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért indulok a választáson, mert tenni akaró baloldali vagyok. Erre vágja rá az átszellemült ATV-néző, hogy ez önmagában még nem indok, hiszen van MSZP, E14, DK, összefogás meg anyámtyúkja. Úgyhogy ki kell fejtenem az előbbi választ: aktívan szeretnék részt venni a…..
Attila Györki 2014.02.12 16:06:13
Kedves Ármin!

Az írás több pontjával se értek egyet, főképp az egész alap feltevésével. Hogy nem baloldal, a baloldal, és csak ti vagyok azok. Nem tudom tanulsz-e politológiát, vagy tanultál-e, de a baloldal mint fogalom "gumi fogalom", időben és térben is változó. Különbözik a baloldal fogalma, jelentése a 19. és a 21. században, és különbözik a francia és a magyar baloldal. Alapvető jellemzőként talán a társadalmi egyenlőség igénye, illetve a magas állami szerepvállalás ami jellemzi a baloldalt. Szerintem ez igaz a mai baloldalra. Sőt, a baloldali gazdaságpolitika jellemző még Orbánékra is. (manapság elég erős állami szerepvállalásról beszélhetünk)
A tandíj bevezetésének gondolatával támadni őket, vagy dilettantizmus, vagy hangulatkeltés. Remélem inkább az elsőről van csak szó. Az általuk tervezett tandíj a második tanévtől kezdődően havi 9 ezer forint lett volna. Aminek az 50%-át köteles lett volna ösztöndíjakba forgatni az egyetem, a másik felét pedig fejlesztésekbe, tehát felsőoktatásban maradt volna az összeg, ami valljuk be, nem ártana a magyar felsőoktatásnak. (emellett pedig azzal támadod őket, hogy pénzt vontak ki a felsőoktatásból?)
A baloldal vezette be a 13. havi nyugdíjat , ami szerintem eléggé baloldali jellemző.

Lényeg, a lényeg.. Azért mert elhatárolódik a marihuána legalizációjától, még a mai baloldal is lehet baloldal.
Remélem, innen azért nem fogtok kitiltani, próbáltam konstruktív kritikát megfogalmazni. Bár mindig moderálás lett a vége a konstruktív kritikáknak is.