Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidéki Zsolti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A természet és az ember egyik alap élelmiszerének tekinthetjük. A fő fehérje forrásunk, így felmerül a kérdés, hogy diéta alatt lehet-e fogyasztani és, ha igen, akkor milyen mértékben? Ha natúr sült vagy főtt húsról beszélünk, akkor gyakorlatilag bármennyit ehetünk, úgyse…..
Tyúkudvar Tyúkok szabadtartásban 2014.02.11 06:15:51
Még régebben találtam egy nagyon jó írást, amiben valaki személyes tapasztalatait osztotta meg a tyúkjai szabadtartásáról. Azok a tyúkocskák teljes ridegtartásban éltek. Japán keverékek voltak, vagyis valamivel kisebbek, mint egy kettős hasznú tyúk, jó repülők és jó…..
Vidéki Zsolti 2014.02.11 19:27:52
Sziasztok, 100 tojással indultunk saját keltetéssel. Szabadon, nagy területen tartva nem híznak meg, ahogy Zeller írta, inasak,vékonyak maradnak. Nagy területen vannak nálunk is csirke villanypásztor mögött. Ragadozó nem bántja őket így, róka próbálkozott, de a villanypásztor meg a kutyák sok volt neki. Viszont a ragadozó madarak 20-at elvittek a kikelt 60-ból. Az első 3 hétben indító tápot kaptak, ezzel nem érdemes játszani mert iszonyú menyiségben hullanak el nélküle. Innentől folyamatosan költöztettük a területen őket, családonként ládákban, laknak amit éjszakára bezárunk rájuk. Csak vegyes darát kaptak, takarmányként, őszre híztak fel 3kg-ra. A húsuk kb. mint a fácáné és sütésnél nem esik össze, észrevehetően nem veszít a súlyából. Farm kettős hasznút tartunk a fentiek leírtak szerint. Abszolút gazdaságtalan, de ha vállalod, a tojás szuper, egész más íze van és ez nem kamu, illetve legalább tudod mit eszel. Rokonunk 20 éve allergiás a csirke húsra, ettől semmi baja nem volt.
Ha bábolnai takarmányt használsz 8-9 hét. 3 hét indító, 3 hét nevelő, 2-3 hét lezáró. Ez után 3 kg amikor levágod. Ha csak a lezárót kihagyod, elsőre veszít a súlyából és kb a 6. hét után még 3 hónap mire 3kg lesz! Anyagilag tehát ugyanott vagy.
Kis területen érdemes tartani, de napon, darán, kenyéren, maradék rizsen, amikor lekoptatják arrébb rakni őket. Szárnyát ha levágod nem lép le.
Sok sikert!