Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nelek

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ságváris voltam. Vagyok. Maradok. Nincs 32 álnevem. Cukrászdába nem pisztollyal járok. Se előnyt, se hátrányt nem kovácsoltam soha származásomból. Amikor Ságvári Ágnes a gimnáziumunkban járt, akkor Szabó Magdolna írt egy riportot a Délmagyarországba. A téma az volt:…..
nelek 2015.02.22 23:02:46
@annamanna: Én is olvastam a levelet és minden sorát értettem. Lehet, hogy velem van a baj?
A ma esti tüntetéssel úgy gondoltam, hogy érdemes összevetni a 2006-os zavarásokat a mostani, 2014-es tüntetéssorozattal, mert az élet lassan egyre nagyobb pofonokat osztogat a bugyuta Fideszhíveknek, akik 2006-ról mindenféle mitikus baromságokat hisznek. Ideje rendet rakni a fejükben.…..
nelek 2014.11.18 21:36:05
@Brendel Mátyás:

Én nem mondanám szerencsés országnak azt, ahol egy veterán fegyvertelen tankot a zsúfolt városi utcán szarrá bombáznak.
nelek 2014.11.18 22:42:19
@Brendel Mátyás: "az is tény, hogy a 2006-os erőszakot bármely demokratikus országban rendőrattack követte volna."

Tény nem lehet egy lehetőség, de mindegy...

Amikor a TV székház feldúlása történt, szerintem mindenki elfogadta volna a rendőrség kemény válaszát. Ehelyett órákig hagyták az egészet, akár még szalonnát is süthettek volna a felgyújtott autók tüzénél, a kivezényelt vidéki körzeti megbízottak még kenyérért is elszaladtak volna nekik.

Aztán a második menetben tudjuk mi történt...
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Az EMPAMO rendszeres időközönként előáll valamilyen nagyszabású javaslatcsomaggal, hogy az utcákon megvédje a különféle közlekedő csoportok okozta fenyegető veszélytől az autósokat. A szervezet megint akcióba lépett, és az Autósok Szövetségével javaslatokat adott be a…..
nelek 2012.06.20 14:56:54
@Stock: A holland és német éghajlat, a sok esővel biztosan kedvezőbb.

Vagy csak azért bicikliznek ott olyan sokan, mert csórók.

Az autó meg, mivel sok helyet foglal parkoláskor és szennyezi a levegőt, nyilván a városba való.
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
nelek 2012.02.17 14:50:12
@lesifotos_szh: 2 év letöltendő? Nem viccelsz véletlenül?
nelek 2012.02.17 15:45:46
@tükörfúró: pont a "szarni is autóval megyünk" és a "nehogymáfenntarcsonbennünketvalaki--demifenntarthatunkmásokat" mentalitás miatt döglődik Európa.
nelek 2012.02.17 15:48:13
@turulpina: nyilván azt, hogy már a megállóban le kellett volna ütni a buszost egy fej felett pörgetett kukával.
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
nelek 2011.06.07 11:38:18
@Macropus Rufus: na azért nem pontosan úgy, de erről valószínűleg vannak statisztikai adatok. Én azért inkább egy bicikli elé állnék ki, ha muszáj lenne, nem egy autó elé.
nelek 2011.06.07 11:41:05
@jah-man: a konyhakésre sincs ráírva, hogy élő emberbe ne szúrd, mert büntetik és fegyvertartási sem kell hozzá. Viszony ha megteszed, nem hiszem hogy elfogadná valaki azt, hogy honnan kellett volna tudnom...
Ha imádja a nagy feltűnést, és szeretné megélni egyszer az életben, hogy a pesti belváros főutcáin felé forduljon minden tekintet, a járókelők megálljanak néhány pillanatra, és az autóvezetők miatta fogassák a fejüket, akkor ne érdemes Porsche cabrióra spórolni. Üljön fel…..
Kósza törvényjavaslatok röpködnek az Egyesült Államok keleti partján: New Jersey-ben épp visszavonták a kerékpárok kötelező regisztrációját előíró javaslatot, amikor New Yorkban újabb változatban bukkant fel az ötlet. Egy queens-i tanácstag, Eric Ulrich komolyan – bár…..
  Mi a közös a családját kiirtóban, az ittasan balesetet okozóban, meg abban, aki elkártyázza a családi birtokot? Nem tudnak veszíteni. Vélemények az azonos című írásunkról...
nelek 2009.10.07 12:50:04
@Mk412: Valójában nem tudod, hogy az előtted lévő miért annyival megy amennyivel, nem biztos, hogy azért mert balfasz.

Pár éve volt húsvétkor volt egy olyan fokozott ellenőrzés, ahol minden rendőrt kivezényeltek az utakra akit csak lehetett. Végigautóztam az országot akkor, mindenki nyugodtan (90-100km/h) ment, és azon a 3 napon nem halt meg senki az országban közlekedési balesetben. Pedig tele volt hétvégi autóssal az ország.

Engem is idegesít ha valaki fenntartja a forgalmat látszólag indokolatlanul, de az jobban zavar ha az autópályán egymástól 20m-re lévő kamionokat előzök 135-tel mondjuk, és mögöttem 1 cm-re dudál és villog valaki. Nyilván szerinte be kéne menni valahogy a 2 kamion közé.
A fenti kép mutatta be egy angliai ingatlan adottságait a lakáshirdetésben, a helyszínen pedig az alábbi látvány fogadta a látogatókat:   Igen, Hölgyeim és Uraim ez egy atomerőmű. Nem minthogyha bármilyen más ipari létesítmény…..
Kiásták a csatabárdot a biciklisek ellen két autószimpatizáns szervezetnél. A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és az Emberibb Parkolásért Mozgalom besokallt a „Critkáll Mass” stílusa miatt, és közleményben kérik a főpolgármester-helyettest valamint a…..
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
Belsőség Barom, kamionnal 2009.03.05 12:16:00
Alapjában véve nincs bajunk a kamionsofőrökkel, sőt, vannak köztük mega jó arcok, mint pl. az örökifjú Géza és persze vannak hőzöngők is, akik magyaráznak. De biztosak vagyunk benne, hogy nincs az a fuvarozó, aki ezt a barmot védelmébe venné. Romániában már felkavarta a…..
nelek 2009.03.06 17:25:40
Amit New Yorkban kerestem, azt meglepetésemre Londonban találtam meg. A biciklis futárkodás őshazájában, a városi biciklizés divatteremtő fővárosában ugyanis rengeteg, de nem annyira menő biciklist láttam. Londonról viszont kiderült, hogy csendben szofisztikált és magas szintű…..
Belsőség Agresszív Audi attak 2009.02.12 13:00:00
Ismét egy zseniális Super Bowl reklám. Rövid, velős, mosolyfakasztó. A Szállító 3 film és az Audi A6 promója. Bár nem tartozom az Audi feltétlen hívei közé, a tény, hogy a 3 literes V6-ost egy jópofa, szíjhajtású mechanikus kompresszorral (Roots) töltik fel, melengeti autóbuzi…..
nelek 2009.02.13 08:36:46
@Shadowbull: számoljuk ki! A szeszcsempészek nyilván jobban tudják, de ha egy gumiabroncs térfogata mondjuk 20 liter (4*20=80L) akkor ahhoz, hogy egy tonnás kocsit felemeljunk (nem számolom bele az alkatrészek saját térfogatát és az arra ható felhajtóerőt, inkább könnyebbnek veszem a kocsit) kb. 1 köbméter levegő kell. A 10 méter mély a tó (+1 bar) több mint 20 bar nyomás kellene a kerekekbe.
Mi még csak akkor ébredtünk az irdatlan fejfájásra, hogy azután kínok közt visszaaludjunk, de egyesek már dél előtt fent voltak január elsején. Csaba például a Tv2-t nézte és pár pillanatig azt hitte, hogy Sólyom László szerepet kapott egy 1997-es filmben. Vagy csak az…..