Regisztráció Blogot indítok
Adatok
winelover Mr.White

12 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levadásztak minket! Megfigyeltek, lekövettek és szimplán csapdába csaltak. Szerencsére csak arról van szó, hogy valakinek szemet szúrt (nem pedig szúrta a szemét...) a munkásságunk és úgy gondolta, hogy hasznára lehetnénk egymásnak. Ő bort készít, mi meg fogyasztjuk, és ha jó…..
Wine Shack Quickie - 2014.05.14. 2014.05.25 19:43:21
A játékszabály a régi, ha viszont mégsem emlékeznél akkor itt olvashatod. Jásdi – Szürkebarát 2013 Szeretem ezt a kicsit testesebb, fűszeresebb még a nevében is igen mókás fajtát. Sokszor jobban esik, mint az ellágyított, alapvetően könnyű borok, hiszen ennek van egy szép…..
winelover Mr.White 2014.05.28 09:42:48
@Mr. Red: Értem én, hogy ez (wineshack.blog.hu/2014/04/27/egy_tokeletes_feher_centurio_borhaz_harslevelu) egy jó cikk a témában, de én lemaradtam a kóstolásról. Az, hogy jó nem jelenti azt, hogy lépten-nyomon lehet kapni a városban, amikor megszomjazol....szerencsére nálunk igen.
Nekünk természetesen nincs értelme a nagyok háza táján sertepertélni, egyrészt mert a filozófiánkba sem illik bele (kevésbé ismert pincészetek minőségi borai jó áron, ha még nem jött volna le), másrészt mert őket bárhol megkapod. Úgyhogy inkább a másod- (Szemes József,…..
winelover Mr.White 2014.05.23 23:38:21
@Mr. Red: Őszintén! Nem az? Egyébként meg nem tiltotta senki, csak megjegyzés volt. Ha ezen múlik a hiteles beszámoló, akkor legyen.
Szerencsétlenségetekre (vagy szerencsétekre?) a misztikumról még nem hull le a lepel. A cím ugyanis annyira találó volt, hogy engem is inspirált. Nekem egy másik oldalról is kitűnt a kétarcúság, de hát ilyen egy jó Janus. A korábban kifejtett gondolatokat számtalanszor átrágtuk…..
Mr. Red megírta a bevezetőt ehhez a témához (emlékeztek ugye?), így ezúttal én nem eresztem hosszúra a felvezetést. Egyébként is megkaptuk, hogy nem tudunk röviden írni. Szenvedélyesen rajongunk a borért, ezért nehéz útját állni a kitörő szavaknak. Ha beszélnünk kellene…..
Wine Shack Quickie - 2014.05.06. 2014.05.08 11:03:23
Palackokról van szó mindig, de ezúttal csak a kitöltött pohár számít (hol kevesebb, hol több). Szakítok szokásos önmagammal és a tömörségre törekszem. Nincs hangulat (csak kevés), nincs körítés, nincs kép, nincs magyarázat. Csak a bor és a pillanat hatása van.…..
Kezd megjönni a jó idő és ez automatikusan hozza magával a várva várt fröccs szakaszt. Olyan ez, mint az ember életében a kamaszkor. Azt csináljuk, amit nem lenne szabad, mert jó. Ugyanakkor már értékeljük a korrekt dolgokat és csak azt fogyasztjuk, ami magában is okés. Én…..
A húsvéti időjárás nem kényeztet el jó idővel. Ilyenkor kimozdulni is alig van kedvem, nemhogy mindenféle elfoglaltságot szervezni. Még szerencse, hogy a szükséges „adag” borért nem kell menni sehova. (Az ünnepekre való tekintettel ’Trainspotting’ és ’Rekviem egy…..
Pont egy héttel ezelőtt tartottuk a Sauvignon Blanc kóstolót. (Akinek kimaradt a cikk, az itt olvashat róla.) Ezúttal kevesebben is voltunk és a szokásosnál is mértékletesebben fogyasztottunk. A kinyitott 4 palack így nem fogyott el - pláne, hogy megleptük magunkat egy vörösborral is…..
Wine Shack X-men - Kezdetek 2014.03.15 19:43:32
A borral kapcsolatos írásaim nagyjából három részre tagolhatóak. (A borral meglévő kapcsolatom ennél jóval többre, de azzal most nem untatlak benneteket.) Még a Hard Rock Magazin szerkesztőjeként kezdtem el amolyan nem tudományos de ismeretterjesztő firkálmányokat közölni erről…..
winelover Mr.White 2014.04.14 21:10:55
Wine Shack Fehérszőlő, ami jó! 2014.04.12 14:54:40
Török Béla – Fehérszőlő 2012 /Tokaj Pohárban könnyed, halovány sárga (szalma) színben játszik, ami a megszokott édes borok mély arany színével szemben egy kellemes különbség. Illatában számomra rejtőzködő, könnyed, semmiképpen sem tolakodó, enyhén bodzás jegyeket…..
Nehéz az ember élete, amikor vörösbor rajongók veszik körül, ilyenkor gyakran eltolódik a súlypont. Így volt ez legutóbb is, amikor 5 tétel került az asztalra. Egy a szerencsém, hogy ezúttal mind Kékfrankosok voltak. Sokáig nem találtam a helyem a vörösök között, de ez az…..
Valójában csak az első 2 tételre igaz ez szó szerint. A harmadik bor amolyan kitekintő volt a részünkről, olyan irányba, ahol az egységességet ünneplik, a világpiac számára felállított standard munkával támadnak, hogy hírét vigyék az országnak, a régiónak, a BORUKNAK. Ezzel…..
Miután Mr. Red megírta a blog indító cikkét, arra gondoltam, nekem is fel kellene festenem az előéletemet a témával kapcsolatosan. Ekkor viszont rá kellett jönnöm, hogy bármennyire is azt gondolom, hogy tapasztalatokban és ismeretekben gazdag vagyok, nem nagyon van ennek nyoma. Nem…..
winelover Mr.White 2014.04.04 20:23:51
@Mr. Red: Ez csak természetes, csak arra utaltam, hogy azért nem vagyok a savazás híve. Ráadásul, az ízlések és pofonok elv is elég erős tud lenni. Sok korombéli barátom "pofonjain" látom ezt. :)
Ha már az évösszegzőből divatosan sorozatot csináltunk, akkor a tavalyi boros élményeket is érdemes talán összefoglalni. 2012-ben is tanultam, okosodtam és néhány új kedvencet is avathattam. Ezeket most megosztanám veletek. Ha kettőszáz-ötvenet nem is, de néhány jó tippet…..