Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoolee Chili

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt írtam egy héttel ezelőtt, végre hajtottam a tervezett fejlesztést a palántanevelőn. Három oldalról fix falat kapott, így már csak egy oldala nyitható. Az oldalfalakat XPS-ből (zárt cellás polisztirol lapok, amelyeket épületek lábazatának szigetelésére használnak)…..
Elkészült végre a palántanevelő! Már szükség is van rá, mert egyre több magonc bújik ki a földből és szükségük van a fényre... A palántanevelőt egy Praktikeres horganyzott fémpolc felhasználásával készítettem: A megfelelő fénymennyiségről 2 db Philips Economy…..
Gyors bejegyzés, az első Moruga elkezdett színesedni, már narancssárgul a viszonylag kisméretű termés.  De ha már bejegyzés, még néhány kép, először a Dorset Naga szekció. Az egyik láda Morugák alsó leveleit leszedegettem, amik sérültnek tűntek. Tápot…..
Kényszerített a helyzet kényes mivolta. Hála a sok csapadéknak igencsak megszaporodtak a gazok az itthoni kertben. Néhol már a chiliket is túlnőtték, úgyhogy nem nézhettem tovább tétlenül, nekiálltam kigazolni a sorokat. Összesen 2 ilyen kosárnyi gazt szedtem ki:   Ennyire…..
Yvette után elérkezettnek láttam az időt, hogy kiültessem a palánták első felét. A mesterséges fény alattiakkal kezdtem, amiket a nagyszüleim kertjében ültettem el. Első lépésként kivittem a hátsó teraszra a komplett társaságot, hogy félárnyékban szokják a kinti…..
Zoolee Chili 2014.05.29 09:57:56
Néhány napja felszámoltam a lakásban lévő termesztést és kiköltöztettem az udvarra a palántákat, így május elsején már az egész napot és éjszakát szabadban töltötte az egész brigád. A történethez hozzátartozik, hogy készítettem egy fóliasátrat illetve fóliaházat…..
Szokásos változatos áprilisi időjárás jellemző. Azért az éjszakák már 10 C fok körül alakulnak, így az egész társaságot véglegesen kiköltöztettem a szabadba. Azért figyelem az időjárást mert napról napra változik az előrejelzés. Ha véletlenül huzamosabb időre hűvösre…..
Türelem palántát terem. Örülök, hogy nem véleményeztem idejekorán a Spanyolországból rendelt magokat, mert mostanra 23 magból lett palánta. Ennek nagyon örülök, hiszen ezek narancs- és citromsárga színű terméseket fognak majd hozni.     Golden Cayenne: 6dbJoe's Long…..
Szerdán elutaztunk és szombaton este érkeztünk haza tehát 4 napra egyedül maradtak a növények. Utazásunk reggelén azonban észrevettem 2 Habaneron és 1 Dorset Nagán néhány rendellenességet, el is lettek különítve; az ablakban lett az új helyük. Égési sérülésnek látszik…..
Egy rövid helyzetjelentés következik, ugyanis voltam elég bátor és megmértem a hőmérsékletet napon a kertben, aminek bizonyítéka itt látható:                   A bátorság nem a kinti hőmérséklet megmérése volt (persze ez sem semmi), hanem az, hogy miután…..
Eltelt egy újabb hét probléma nélkül. Szépen fejlődnek a növények. A nagyobbaknál már a pohár falánál látszódik a gyökérzet. A tápozást az első generációnál csak most fogom elkezdeni, óvatosan, fél dózisban. Az utólag ültetett sor is kezdi szépen hozni a…..
Egy hónap telt el az első magok elültetése óta. Természetesen vannak a társaságban 2 hetes egyedek is. A fejlődés egyébként is elég eltérő, fajtán belül is. A Habanerok és Jalapenok nőnek a leglátványosabban, a Morugák is szépen belekezdtek, a Dorset Naga, Scorpion Bt és…..
Zoolee Chili 2014.02.24 08:21:56
Most csak 2 nap telt el az utolsó bejegyzés óta, de én azért megörökítettem az újdonságokat. A középső 2700K izzót lecseréltem egy 6500K-s 23W-os izzóra, így most már minden a nyurgulás ellen van remélhetőleg, legalábbis úgy gondolom, amit lehetett, megtettem az ügy…..
Zoolee Chili 2014.02.18 09:57:26
@juszuf16: Persze, írom majd a tapasztalatokat, de egyenlőre egy adagot kaptak csak. :)
GaBko Chili Chili kertész fórum! 2014.02.10 20:17:19
Rengeteg kérdést kapok mostanában, főleg mivel most van az ültetés időszaka, azzal kapcsolatosan, hogy mit és hogyan kellene. Mindig szívesen segítettem és segítek ezután is ha tudok. Nem mondom, hogy csakis én tudom a tutit, sőt amatőr szakbarbárnak tartom magam, de ami nekem…..