Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hari

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három évvel ezelőtt, 43 éves fejjel újra iskolapadba ültem. Mivel érdekelt a kenyérsütés, gondoltam, nem bénázok otthon, hanem elmegyek az iskolába, ott megtanítják hogy kell csinálni, én meg majd attól kezdve tudom. A következő párbeszéd ezen ominózus OKJ-s pékképzés egyik első óráján zajlott,…..
hari 2020.01.19 16:42:21
@Ormós Gabriella: Nem a pékek adják meg, hanem az élelmiszer törvény. És a liszthez mérten megadott víz, nem a kenyér víztartalma, hanem a kovász hidratáltsága, ami azt jelenti, hogy frissítéskor az adott mennyiségű liszthez képest hány százalék vizet adunk hozzá. Pl. egy kovász, amit 100g liszttel és 80g vízzel frissítünk, 80%-os. 100% hidratálású lehet a teljes kiőrlésű kovász, ez már valóban pék függő. Bár az automata kenyérsütők korszakában egyre kevesebb az igazi pék.

A szokásos értékek:

Kenyerek, tésztafélék víztartalma:

Fehérkenyér 38%
Graham kenyér 31 %
Zsemle, 1 db 17 %
Száraztészta, 4 tojásos 7,6 %

A kovászok hidratáltsága:

Fehér kovász
80-90% víz
Teljes kiőrlésű kovász
70% hideg víz
Kemény fehér kovász
45-50% langyos víz
Édes kovász
50% szobahőmérsékletű víz
Sziasztok!Miota Ragyogas lekerult a focsodak listajarol azota nem jelentkeztem, de most egy utolso bejegyzes erejeig klavit ragadtam.Ugyanis, Ragyogas epitoi neveben mindenkepp szeretnem megkoszonni annak a par embernek az onfelaldozo munkajat, akik az utolso pillanatig Ragyogast is tamogattak…..
FWS hírek Dr.House levele 2008.09.30 13:54:00
 Levelem, nem a SIFI győzelméről szol, hanem a vég eljöveteléről. Úgy gondoltam ideje elkezdeni megfogalmazni utolsó leveleimet, remélem ezután még tudok írni egy gratuláló levelet, de egy megköszönöm levelet mindenkép fogok.Ezen a héten véget ér az s4 szerver. A szerver…..
Igyekszem becsületes lenni. Tényleg. A könyvelőnk mindenre odafigyel, időben beküldöm az adóbevallásomat is, és felajánlottam az 1%-omat a Csizmáskandúrnak. Vannak számláim, adok blokkot, még tájékoztató kártyákat is az ékszerek mellé. Rendesen könyvelem a javításokat, és…..