Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rsk

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jay's workout edzel még? 2014.01.30 13:48:17
a sportolók a kezdeti nagyon könnyű fejlődés után mind-mind elkezdenek egyre lassabban fejlődni. ez természetes, hiszen a test abból fakadóan, hogy a túlélés a fő célja, nem arra van kitalálva, hogy +20 kiló izmot cipeljen, de arra sem, hogy a végtelenségig erősödjön, hanem…..
rsk 2014.02.09 12:53:01
felvetnék pár kérdést amiről nem sokszor esik szó viszont szívesen elolvasnám róluk a véleményed:

.a súlyzós és a fegyenc stílusú edzés közötti egyik fő különbség hogy utóbbinál elég nehéz izolálni az izomcsoportok mozgását. az esetek többségében egyszerre több izomcsoport is dolgozik ezáltal nehezebb lefárasztani azokat teljes mértékben. gyakori példa fekvőtámasz közben a tricepsz hamarabb elfárad mint a mellizom. ennek ellenére nem láttam még "félre" edzett testű embereket de ez adódhat abból a tulajdonságunkból is amelyik megállítja a fejlődést ha az nem arányos. súlyzós edzésnél minimalizálható az együtt dolgozó izmok száma.

.hasonló témakörben mozog az hogy észrevettem az edzésnaplóidból hogy egy nap több izomcsoportra is edzel -javíts ki ha nem így van-. lényegében átmozgatod az egész testedet minden nap. ezt én eléggé reális és egészséges módszernek tartom de a motivációs példaképeidet tekintve te is az esztétikus test elérésére törekszel. a gyorsabb fejlődéshez a -nevezzük így- koncentrált edzés tűnik célravezetőbbnek mind a súlyzós és a fegyenc edzés esetén. természetesen nem kétlem hogy mindennap kigyilkolod az izmaid de a regenerációra akkor csak egy nap marad míg a másik esetben minden nap más más csoportot edzel így a nagyobb igénybevételt több nap pihenő követi. persze legnagyobb fejlődést mindig a változás hozza. mindig az a fajta edzés amihez nem vagyunk hozzászokva.

. egy másik felvetés ami gyakran előfordul a fegyenc edzés mellett érvelésekor. egy kifejezés a "funkcionális" edzés. ezt sosem fejtik ki igazából hogy mit is jelent. az én értelmezésemet egy konkrét példával mutatnám: az iskolatáska amit minden nap cipelek 5 kilós de hogy ezt könnyűnek érezzem 10 kilós táskát aggatok magamra otthon amitől megerősödöm. minden nap kell hordanom az iskolatáskát ezért ez funkcionális. ebből a megközelítésből nézve bármely típusú edzés ami nem köznapi tevékenységet imitál nem funkcionális. például a busz kapaszkodóján nem kell húzódzkodnom vagy nem kell fekve kinyomnom a kocsit ha alá kell mászni megszerelni. természetesen tisztában vagyok vele hogy ez túlzás de a lényege ez. a súlyzós edzést mégis gyakran ennek abszolút ellentéteként sorolják pedig abban is lehet olyan gyakorlatot találni ami például a favágás mozdulatsorát imitálja.

.a táplálék kiegészítők és vitaminok szedése egy kérdéses pont. a gyors fejlődéshez nagy segítség lehet ezek alkalmazása hiszen az edzés előtt és után testünkben végbemenő folyamatok megfelelő tápanyag bevitel nélkül akár még ellentétes eredményt is hozhatnak. a különböző kiegészítők tényleges tartalmáról, gyártásáról esetleges káros hatásáról nem beszél soha senki. a valódi táplálékhoz képest sokkal nagyobb mennyiséget és gyorsabban lehet bevinni de ez nem a szervezet természetes beviteli módja- folyadékot ételként értelmezni- ezek nem csodaszerek nem ettől leszel izmos akkor mégis miért szedik? kis mennyiségben nem ér semmit, viszont ha nagy mennyiségben szedünk bármint annak már lehetnek káros hatásai. van káros hatása nem kockázatos? a kérdést könnyen le lehet zárni egészségesen kell étkezni de ez nem ad igazi választ.

remélem ezekkel felvetettem pár gondolatot ami gondolkodásra ébreszt és még tudatosabb edzésre
ui. bocs hogy ilyen hosszú lett