Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András György Dékány

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2013/2014-es menetrendváltást felölelő cikksorozatunk második részében az előzőtől egy jellegében eltérő, ám földrajzilag nagyon is közel álló vonalról ejtünk szót/tollat/billentyűzetet..:) A vonal adottságai, előélete: A fővárosba délnyugati irányból befutó…..
András György Dékány 2014.02.08 12:14:59
Mi Érdligeten lakunk, és Tétényligetet használjuk napi rendszerességgel - mivel más nincs. Nekünk az új menetrend katasztrofális állapotokat hozott:
1. A 60 perces ütem nem elég, az utasszámhoz és az igényekhez képest. Bár a MÁV és az NFM szerint az utasszámlálások eredményeit figyelembevéve készítették a 2014-es menetrendet... (Amit rendre meghamisítottak, mert ellenőriztük az utasszámlálókat. Nem a tényleges utasszámot írta be a többség, hanem a hasára ütött.) Az átépítést megelőző menetrendnél is (30 perces követés csúcsidőben) reggelente 20-40 utas volt egy vonatra. (A hajnali 5 órásra is volt 20 utas!)Délutáni csúcsban is (ami széthúzott) 20-30-an szálltak le/föl itt. A megálló a Harbor park dolgozóinak is egyetlen közlekedési eszköze, sokan járnak Fehérvár felől is ide dolgozni. Nem tudjuk megoldani a munkába/iskolába járást ezzel a menetrenddel. Ahogy Bakcsi Máété írta, nekünk nincsen más normális tömegközlekedési kapcsolatunk, csak a vasút. Volán/BKV átszállással 1,5 óra az út bel-Budára (I., XII. kerület), ez abszurd. Ezen a 4-es metró sem fog javítani.
2. Általánosak a nagy késések, járatkimaradások (pótlás nélkül). Főleg a Bhv ingák rossz rendelkezésre állása miatt. A menetrendváltástól ugyan jobb lett, mert a két Tárnokra forduló szerelvényből az egyik FLIRT, ez javított a menetrendszerűségen.
3. Albertfalva, Kastélypark, Tétényliget kapcsolata Székesfehérvár felé rosszabb lett. A régi menetrendben Martonvásáron 6 perc várakozási idő után jött a fehérvári zónázó. Most 20 percet kell várni Érd-alsón. Ha a Balaton a cél, 2 átszállás vagy Kelenföldi kerülő árán vonatozhatunk...
Nem igaz, hogy Tétényligeten nincs utas. Még napközben, és hétvégén is, órás ütem mellett 10-nél kevesebb utas nincs ide/innen (de előfordul 15-20 is). Kastélypark hulla: utasforgalma a tétényligetinek 10-20%-a. Budafokon kívül Albertfalva is sok utast generál, de a tétényliogeti utasszámnak ez is kb. a fele.
Mindent összevetve, inkább a régi menetrend jönne vissza, az "SBahn" gyorsított meg menjen csak a 40-esen.