Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katasztronauta

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Te miért vagy vega? 2014.02.04 11:46:21
Miért lesz valaki vegetariánus és utasítja el a húsevést, illetve egyéb állati eredetű termékek fogyasztását? Régóta foglalkoztat ez a téma, most pedig kiváló apropó a megírásához, hogy mi is elfogyasztottuk tyúkudvarunk törzsgárdáját. Korábban az önmagukat 296-os…..
katasztronauta 2014.02.10 13:26:48
@zsuzsibuvar: Es te kutya vagy? Nem. Akkor megis miert beszelunk a kutyaidrol, akik elkapjak a nyulat? Mi koze nekik ahhoz, hogy vegetarianus/vegan vagy vagy sem? Majd amikor meztelenul szaladsz a nyul utan, elkapod, puszta kezzel es foggal teped szet es eszed meg, akkor szolj es beszelhetunk arrol, hogy mennyire ragadozo vagy.

Nincs entudata mert nem erti a tukrot, ennyi erovel akkor a csecsemoket miert nem oljuk meg mielott eljutnak a tukorstadiumig? Biztos finom puha husuk mmmm... De kezdjuk ott, hogy miert is mérjük magunkhoz az allatokat? Nem kell tudnod felismerni magadat a tukorben ahhoz, hogy ragaszkodj a sajat eletedhez es erezz fajdalmat, netan ragaszkodj a gyerekedhez, es elkeseredj, amikor elveszik toled. En az entudat alatt azt ertem, hogy tudataban van a sajat letezesenek, es ahhoz ragaszkodik, amig tud. Az antropocentrizmus belenk nevelt: az hisszuk, hogy mi tobbek vagyunk az allatoknal, latod, te is egy emberi tulajdonsagon (tukor) méred, hogy mennyit er az allat elete, ebben (meg a matekban, meg az irodalomban stb) nyilvan alulmarad az allat barmelyikunkhoz kepest.

Ha az a kakas senkinek nem kell, akkor miert szuletett meg? Eleve azzal van a problema, hogy felesleges allatokat tenyesztunk azert, hogy neked legyen a rantottadba tojas, aztan pedig elkezdesz arrol gyozkodni, hogy a kakasnak tok jo, hogy kinyirod.

Az valoban rendkivul radikalis es sulyokelvetos dolog, hogy szeretnek az allatoknak a leheto legkevesebb szenvedest okozni? Hogy ellenzem, hogy halomra gyilkoljatok oket, akarmilyen modszerekkel? Biztos...
katasztronauta 2014.02.10 14:38:25
@zsuzsibuvar: Kosz hogy megengeded, jofej vagy. Gyapjupulcsim nincs, borcipom szintugy nincs. Mielott vegigkerdezed a szokasosat: selyemsalam sincs, mezet sem eszem, megvan a teljes feherjebevitelem, es nem vagyok vashianyos.

Meg mindig nem sikerult felfognod amit a "demagog parhuzammal" erzekeltetni probaltam, ugye? Meg mindig magadhoz méred az allat tudasat meg kepessegeit, es sikeresen atsiklottal afolott, hogy erez fajdalmat es szeretne elni, akar eluldozi a csibeit, es toj masik tojast, akar nem.

Biotartas, persze. Hanyok az osszes hippitol, aki azt hiszi, hogy barmivel is kulonb a "biotartasos hus, es abbol se sokat" dumakkal.