Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Botyánszki Iván Kázmér

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az úgy, hogy akkora házunk van, hogy a wifi router jele nem jut el a lakás másik végébe. Ritkán, keveseknek adatik meg, de van ilyen. Olyan is van, hogy kicsi a lakás, de panel, a falak betonból, telefűzve fincsi vasakkal, amik előszeretettel árnyékolják le a wifit. Na, pont ezekben az esetekben…..
Botyánszki Iván Kázmér 2018.01.18 20:05:05
1998. február 3-án végezték ki Karla Faye Tuckert, aki 15 évvel korábban egy barátja segítségével  baltával, brutálisan meggyilkolta két ismerősét Houstonban.  Tucker szülei 10 éves korában váltak el - a kislány ekkor tudta meg, hogy ő nem a szülei házasságából, hanem apja egy félrelépéséből…..
A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány – vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt?      Hol romlott el a dolog? Ott, hogy már gyerekkorban…..
A tudomány jeles képviselői legtöbbször megállnak az "anyagi" szint vizsgálatánál, és a racionális megközelítés korlátainál. Csupán az elmével felfogható területen "kirándulnak", az azon túli vidéket pedig meghagyják másoknak. Nem így a világhírű magyar agykutató,…..
Botyánszki Iván Kázmér 2014.02.12 17:22:29
@fchris82: Azok a történelmi események , melyek a kutató elmék által lettek ismeretesek, nem minden esetben " ész nélkül " állapítottak meg olyan igazságokat, amelyeket a korabeli egyház kitagadással, ( inkvizicióval ) próbált tagadni. Ám az ész nélküli, Istenre hivatkozás a primitív. az evolúciós fejlődés alján levő emberre még elfogadható lenne, de a Darwin-i elmélet is egy bizonyos hiányzó láncszem miatt parkoló pályára került. Élettelenből sem sikerült még élő fehérjét létrehozni! Ezért írtam, hogy a hitben élő ember másképpen látja a tapasztalati dolgokat, mint a hitetlen. Mi elfogadjuk, hogy Isten számára minden lehetséges. Az ember még ha úgy állítja is magáról, hogy korlátlan lehetőséggel bír, és csak is csupán idő kérdése ezeknek a kiteljesedése, előbb-utóbb rá kell döbbennie, hogy bizony korlátok közt kénytelen bizonygatni mit fedezett már fel, mennyire független az isteni hatalomtól! Ezt a korlátolt embert , aki ha hívő ,Isten empirikus tapasztalatban is részesíti. Ha hitetlen, akkor is van egy bizonyos erő, amely arra biztatja, hogy csak azt fogadja el ami " kézzel fogható " A hit és az ész nem zárja ki egymást, sőt az ésszel tudjuk megérteni a láthatatlan dolgok létezését. Amint Galileinek is szüksége volt rá, hogy bebizonyítsa a föld gömbölyűségét,nem is beszélve az eppur si muóve kijelentésekor az inkvizició ítélete után.Tehát óvatosan az " ész nélkül " stigmázással.