Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyüjtőjegyes

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon hány ember kezén ment át a nyomdába kerülés előtt a McDonald's új kuponja? Egyszerűen elkerülhető lett volna a félreértés, ha valaki egy kicsit is gondolkodik, de így, a szóközzel elválasztott kettes és négyes számjegy kinek mit jelent? 24 csirkefalat vagy kettőször…..
Gyüjtőjegyes 2014.06.19 16:36:11
Ilyen is van: Andrást felhívta a postás, hogy merre van, mert a lakása előtt áll a csomagjával. Mivel 5 percen belül áthidalta a távolságot, a kézbesítő megvárta. Én egy mai történetet szeretnék megosztani Veletek, ami a sok anti-Posta poszt után talán egy kis felüdülés…..
Gyüjtőjegyes 2014.02.15 10:25:19
@zg:
Sajnos ilyet nem lehet kérni. Bár lehetne! Nekünk is könnyebb lenne. Leginkább vezetői szopatás miatt nem lehet (igazából én se értem az okát...)
Gyüjtőjegyes 2014.02.15 12:15:50
@zg:

Van olyan ügyfelem, aki erre kért. Nevezetesen arra, hogy ne zargassam már, mikor otthon van, tegyek értesítőt a postaládába és kész.
Ettől függetlenül kiviszem a levelét, de felmenni nem megyek (néha nehéz könyveket kap, ezt is vinnem kell, de viszem...), csak becsűröm az értesítőt és kész. 2-3 percet nyerek vele, ez kb egy teljes lépcsőház összes sima levelének beszórása, ami elég jelentős.

Más kollégáknak is nyugodtan szóljatok ilyen esetben, csak ne felejtsétek el, hogy szóltatok és nem kicseszésből nem látjátok őt sose :)

@agresszív kismalac:
Ezt a feladó rendelheti meg, erről kapunk reggel külön értesítőt, amit fel kell írnunk az ívünkre. Ha nincs megrendelve, akkor élből kimegy az ajánlott, az alapeset sajnos az, hogy "mindent vinni kell".
Gyüjtőjegyes 2014.02.15 12:19:13
@fda:
Nekem le van tiltva a számkijelzés, a régi telefonszámomnál volt, hogy éjfél környékén hívott egy egyszer hívott ügyfél, hogy "bocsi, nem voltam otthon, holnap kihozod a levelet újra?". Természetesen nem voltam boldog, mert 5kor kelek, hogy időbe be tudjak érni, és kikérni se tudtam már másnap reggel, mert lekerült a letétbe (a "kikérést" a kézbesítő teheti meg, ritkán, ilyenkor nem kell ismételt kézbesítési díjat fizetni), tehát nem voltam vidám... meh...
Nos, azóta letiltom a számkijelzést, ha valaki elkéri a számom, akkor megadom, de csak úgy ne jelezze már ki.
Naiv ügyfél szomorúan értesült róla, hogy január 1-től kötelező a külföldre feladott ajánlott csomagot kizárólag elsőbbségi felárral lehet igénybe venni: Hiába a milliárdos kampány, a mantraként ismételt REZSICSÖKKENTÉS, vannak még bátor ellenállók és…..
Gyüjtőjegyes 2014.02.11 17:34:46
@Gyüjtőjegyes:
Természetesen ÁSZF, nem ÁFSZ... hosszú volt a nap :)
Gyüjtőjegyes 2014.02.12 06:07:35
@aum:
Ez olyan jellegű kérdés, hogy "miért olcsóbb a kenyér/a gáz/a villany/ a stb a szlovákoknál?"
Ők is beépítik az árba, de alapból olcsóbb.

Kérdezem a kedves olvasókat:
Ha nem lenne a külföldi levél elsőbbségi sehol, akkor mennyit kérne szerintetek várnotok, hogy megérkezzen hozzátok? Nem azért, mert a kézbesítő lusta kivinni, hanem a postahivatalok egymásközt lassabban küldenék át, hiszen "nem elsőbbségi, ráér átszállítani a megfelelő hivatalnak"...
Ezenfelül az elsőbbségieket (és emiatt a külföldi közönségest) ellenőrzött küldeményként kell kezelni, elhagyás esetén szankció... belföldi közönségesnél (azaz "sima levél") ez nincs.
Így kevesebb kolléga próbálja meg ellopni (se feldolgozó nem vethet rá szemet, se kézbesítő, se átszállító, se senki), hiába hangzik rémesen... tőlem ez akkor is távoláll ez a gondolat...

Igen, mindenki kis szirszart rendel HK-ból (műanyag kutyatáltól kezdve kábelekig mindent fogtam és vittem már), de ezt a kézbesítőnek adják, a gyalogos kézbesítőnek, aki vagy be tudja tuszkolni a postaládába és akkor hamar végez, vagy értesítőt hagy, esetleg, ha extra jófej, akkor megpróbálja felvinni. Ha picike a csomag, akkor öröm, mert simán befér. Ha nagyobb, akkor viszont nem szeretjük, ha otthon sincs senki :)
Folytatódik közösségi oknyomozásunk a Posta körüli jelenségek feltárására. Mai megfejtőnk egy volt alkalmazott, aki szerint számos oka lehet annak, ha valahova nem jut el a kézbesítő, de leginkább az, hogy túl vannak terhelve, a felhasználók pedig hülyék: Régi olvasója…..
Gyüjtőjegyes 2014.02.11 17:37:37
@Gyüjtőjegyes:
(és itt jegyezném meg, hogy ha akadna egy melóhely, örömest váltanék. Ugye, akad?:) )
Gyüjtőjegyes 2014.02.11 18:15:37
@Csendes Szonáta:
Ez most úgy működik, hogy X belépőt fél év után elküldik postaforgalmi gimibe és 2 hét alatt levizsgázik.
Elméletben működik így. Gyakorlatban lassan 2 és fél éve nem indul tanfolyam, tudjisten miért. Csomó kiscserkészünk van, aki nem vizsgázott le, de elvárják tőle (és teljesíti azt), amit a vizsgával rendelkezőktől is elvárnak. Úgylátszik, a posta nem invesztál ebbe. Egyébként ez országos mizéria.

Az ellenőrzésekről:
Nagyon kemény és durva ellenőrzések vannak bent, csak ez kifele nem látszik. Első sorban a prémiumot veszik el a dolgozótól, vagy átrakják rossz járásba, vagy visszaminősítik kisegítőnek (azaz minden nap más járásban van, oda teszik, ahol szabira megy egy törzs), de sok panasz után azért kiteszik a szűrét. Nemrég keményített be nálunk a vezérigazgató: minden létező panaszt megalapozottnak vél, és a második-harmadik után már repül is az illető. Azt is elhiszi, ha azt mondja az ügyfél, hogy a kézbesítő gyíkká változtatta, de már elmúlt...
És ahogy hallom a többi kollégát, a többi hivatalban is ugyanígy kezdett el viselkedni a tisztelt vezérkar.
Gyüjtőjegyes 2014.02.11 18:20:20
@atpijkamo:
Twin Paks, ezen most nyerítek, made my day, köszönet érte.

Elvelem, ebédelni, tisztálkodni és alukálni, készülök lelkileg a péntekre... erről jut eszembe:

Megkérek minden kedves homárolvasót (és a kedvteleneket is), hogy február 12 és február 17 között (hivatal válogatja melyik napon és csak egy napon, az utána való napok göngyölésével, tehát február 17 esedékesség esetén kb február 20-ig) legyetek elnézőbbek a kézbesítőkkel, nem biztos, hogy ki fognak tudni vinni minden ajánlottat, vagy sima levelet, amit vártok. Elsőbbségi ajánlott és sima (tehát külföldi sima is) menni fog.
Hogy miért? Választási értesítők kézbesítse fog jönni, és ez maximális elsőbbséget élvez. Egyetlen nap. Utána meg megpróbáljuk utolérni magunkat, ez még 1-2 nap. Eddig kicsit legyetek türelemmel. Köszönet! :)
Nem fogynak a postás történetek, úgyhogy itt egy újabb fejlesztés, aminek még az ÁSZF-ben sincs nyoma, úgyhogy lehet, hogy lokális anomália Újbudán. Arrafelé ugyanis a második kézbesítés fizetős szolgáltatás lett: Vajon csak én vagyok túl fogékony az…..
Gyüjtőjegyes 2014.02.07 17:44:24
@atörökk:
Ez úgy nettó 80, hogy rajta van +10 000 bruttó nyelvvizsgapótlék és főiskolai végzettségi pótlék... szóval ezek nélkül még gyászosabb... de nekem kb ennyi a havi kiadásom. Örülnék, ha ennyit keresnék egy nekem jobban fekvő állásban, de most jelenleg ez van.

@Bilok:
Az "újboli kézbesítésre kiküldött küldemények" másként vannak rögzítve, szigorúbban ellenőrzik, és ha ezt lustázza el a disznaja, akkor azért nagyon csúnya szankciók jönnek.
Általában azt szoktuk ráírni az értesítőre, hogy 10-17 között jövünk. Ennél pontosabbat nem tudunk mondani, mert függ, hogy előtted mennyi levél/utalvány/szóróanyag van nála. Ha a járás elején vagy, akkor számíthatsz a 12 előtti érkezésre, ha a végén, akkor a 15 környékire.
Egy minimális körüljárás:
Csípd el a frakkját, kérd el a mobilszámát, és ha tudván tudod, hogy jönni fog ajánlottad (hivatalos másodszori, vagy akármi), hívd fel 9 után (előtte nem biztos, hogy fel tudja venni, pénzosztás alatt még a levegővétel is tilos), hogy "na köcsög, mikor gyüssz?", megmondja és viszi neked.
Idővel még az is előfordulhat, hogy ő maga a saját kontójára felhív, hogy van leveled (én már szoktam így tenni, akkor is, ha tudom, hogy az ügyfél "nem hálás". Jobb nekem egy békés, de nem jutalmazó ügyfél, mint egy haragos, aki azt lesi, hogy rúgathat ki...:) ), persze ehhez idő kell (nem, nem pénz).
Alternatív megoldás:
Felhívod reggel 8-9 körül a postahivatalod, kéred, hogy kapcsolják a kézbesítőosztályt, ott a csoportvezetőtől kéred (utca-házszám szerint) a kézbesítődet, és fél percen belül előkerítik, és akkor meg tudja mondani.
Jobb ötletem nincs :)
Gyüjtőjegyes 2014.02.07 17:55:26
@Bilok:
Szégyenlem magam a kolléga helyében is.

Írhatnék a zsibvásárral kapcsoaltban (kézbesítő is mobil bolhapiac, vezetői elvárások miatt), de nem hiszem, hogy tehetném, cégtitok miatt (vagy mi a szösz).
Elég annyit mondanom, hogy nem viccből tukmálják a sorsjegyet/biztosítást/újságot az ajtód előtt.