Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ipolyi Arnold Könyvtár

114 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal három újdonság ajánlójával jelentkezünk, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy az utolsó bekuckózós napokra is elfoglaltságot nyújtsanak.  J. D. Barker a Négy majom gyilkos történetét feldolgozó trilógiájával vált ismert krimiszerzővé, stílusát a nagy klasszikusokhoz és persze Stephen…..
Ismét jelentkezünk három újdonsággal, amelyet már kölcsönözhetnek állományunkból a bezárás alatt megszokott módok valamelyikén (telefonon, e-mail-ben, facebookon). Tracy Brogan romantikus regénye az Édes szerelem címet viseli. Főszereplője Delaney Masterson, aki híres szüleinek köszönhetően…..
Ebben a furcsa 2020-as évben is eljött a december, amely sok esetben egyet jelent a mérlegvonással, a lassulással, az ünnepvárással és a csendesebb év végével. Mostani sorozatunkban újdonságaink közül mutatunk be bejegyzésenként 2-3 kötetet. Bár nem vagyunk nyitva fizikálisan, a kölcsönzést tudjuk…..
Ismét karanténos könyvajánlóval jelentkezünk, a bezárás alatt is érkeznek hozzánk az újabb és újabb könyvek, mikor kinyitunk (reméljük minél hamarabb most már), igazi könyv-kánaán vár majd olvasóinkra! Ezekből a könyvekből szemezgetünk, ha valakinek megtetszik valamelyik, bármelyik elérhetőségen…..
Ahogy az időjárás is változékony jellegét mutatja, mai könyvajánlónk stílusaiban is lesz némi amplitúdó, ám remélhetőleg ha újra kinyitunk, ajánlott könyveink népszerűek lesznek Olvasóink köreiben. Első kötetünk megtörtént eseményeken alapszik, Joanna Goodman örökíti meg Kanada egyik nagyon sötét…..
Mostani könyvajánlónkban két teljesen eltérő témát fogunk érinteni, ám mindkettő rendkívül érdekes a maga nemében, a könyvek műfaja pedig dokumentumregény lesz.  1986. április 26-án egy olyan katasztrófa történt nem is olyan messze kis hazánktól, amely alapvetően rengette meg az addig fennálló…..
Brit-amerikai, romantikus vígjáték Rendező: Paul Feig Szereplők: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson   A mozikban tavaly novemberben debütáló, DVD formátumban azonban csak nemrégiben megjelent film már könyvtárunkban is elérhető. Karácsony ugyan már elmúlt, és szerencsére még a nyár is…..
Ismét hosszabb kihagyás után jelentkezünk könyvajánlóval (mea culpa), amelyeket igyekszünk mindig az aktualitásokhoz igazítani. Jelen ajánlónkban egy trilógiát és egy négy részből álló regénysorozatot ajánlunk, amelyek terjedelmüknél fogva alkalmasak lehetnek a hosszú esték és hétvégék tartalmas…..
  Amerikai, német, francia romantikus dráma, vígjáték Rendező: Jim Jarmusch Szereplők: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Shabaka   Filmünk főhőse Paterson, aki buszvezetőként dolgozik a vele azonos nevű New Jersey-i kisvárosban, Patersonban. A csendes, nyugodt életet élő férfi tökéletes…..
 Amerikai, misztikus thriller, horror Játékidő: 151 perc Rendező: Mike Flanagan Szereplők: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran   Megérkezett könyvtárunkba Stephen King nagysikerű regényének, a Ragyogásnak a folytatása immár filmadaptáció formájában is. A kultuszfilmmé vált,…..
Mostani ajánlónkba igencsak vegyes felhozatal került témát tekintve, nézzük is meg, hogy miket lehet leemelni az Újdonságok polcunkról (a borítókat most is galéria tartalmazza): Mivel közeledik, sőt, a hosszú, meleg október után be is köszöntött a hűvös, esős, nyálkás novemberi idő, itt az ideje…..
Hosszabb kihagyás után újra jelentkezik a heti könyvajánlónk, amelyben újdonságainkat ajánljuk olvasóinknak. Természetesen ez továbbra is csak szűk keresztmetszet, a bővebb kínálatért érdemes rendszeresen ellátogatni könyvtárunkba. A szokásos tematikát követve először szépirodalmi, majd egy-két…..
A író, költő, drámaíró, esszéista, publicista, tehát irodalmi fenomén 1933-ban született az erdélyi Szatmárhegyen. 1974-ben költöztek át feleségével Magyarországra, ahol folyóirat-szerkesztőként, íróként tevékenykedett és ért el szakmai sikereket. 1995-ben hunyt el, 62 éves korában. A szalmabábuk…..
A 2018-ban is folytatjuk a szemlézést újdonságainkból. A könyvtár könyvállományának gyarapodása hasonló ütemben folytatódik, ahogy 2017-ben, így bőven van miből válogatni. Elsőként Colson Whitehead Pulitzer-díjas regényét vegyük szemügyre. Maga a téma is egy olyan traumát jelent, amelyet nehéz…..
Aktuális újdonságaink közül válogattunk ezúttal is, amelyeket a felnőtt könyvtárban található új könyvek polcáról kölcsönözhetik ki kedves Olvasóink. Darvasi László helyi születésű írónk, újságírónk legújabb kötete Szív Ernő álnév alatt jelent meg, és Az irodalom ellenségei címet viseli. Ebben a…..
Hamarosan itt a november, egyre inkább a kuckózós estéké, hétvégeké lesz a főszerep, ahogy közelít az óraátállítás és a tél. Ennek hasznos, szórakoztató eltöltéséhez igyekszünk segítséget nyújtani könyvajánlónkkal. A Halloween ünnepe nem európai eredetű, de nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek…..
Mai válogatásunk műfaji megoszlását tekintve pszichothrillerből, krimiből és sci-fiből áll. Nézzük, milyen újdonságokat emeltem ki ma a kínálatból. A történelmi rejtélyeket megoldó kalandregények a Da Vinci-kód óta a reneszánszukat élik, Dan Brown mellett Steve Berry és J. R. dos Santos is…..
Ismét jelentkezik könyvajánló rovatunk, hiszen bőven van miből választani a felnőtt könyvtár állományából! A nyári szünet után újra teljes gőzzel üzemelünk, lehet jönni böngészni, válogatni, kutatni... Mostani válogatásunk első darabját maga a kenti hercegnő írta és A szerelmes királynő címet…..
Könyvtárunk a nyári szabadságolások után újra rendes nyitva tartással és rengeteg újdonsággal várja Kedves Olvasóit - ezekből szemezgettünk heti ajánlónkban. A nyár az utazásokról, pihenésről, kikapcsolódásról szól, aminek elengedhetetlen kelléke egy habkönnyű regény vagy kinek-kinek ízlése szerint…..
Ezen a gyönyörű, verőfényes, tiszta levegőjű nyári napon következzen aktuális újdonságainkból egy rövid válogatás. Hunter S. Thompson kultregényéből, a Félelem és reszketés Las Vegasban-ból kultfilm is készült, ami itthon is nagy sikert aratott (amihez valószínűleg Nagy Feró szinkronhangja is…..
Kicsit módosított címmel került be mostani ajánlónkba a nagy francia regényíró Robert Merle fia, Olivier, aki apja munkásságát viszi tovább A színe és a fonákja című regényével, ami a Francia história ciklus folytatása, azaz inkább újrakezdése. Ugyanis a főszereplő maradt Pierre de Siorac, ám a…..
Beköszöntött a május, vele együtt az igazi meleg tavasz és bizony, hamarosan jönnek az égtörések, azaz záporok, zivataros színesítik majd mindennapjainkat. A könyvtár azonban verőfényes napsütésben és kemény fagyokban is áll Olvasói rendelkezésére, folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb, újabbnál…..
Igen, a címben említett évszakot vélhetően már mindenki nagyon várja, a tiszta levegőt, a lassan nyíló virágokat, a melengető napsütést... addig azonban van még egy pár hét hátra, amelyet a legjobban a meleg szobában, egy jó kávé vagy tea és egy könyv társaságában lehet a legjobban kibírni. Spiró…..
Az év második hete - sőt, egyáltalán az első hónapja - nem igazán tartozik az év legizgalmasabb időszakai közé, ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy betérünk a könyvtárba, felpakolunk megfelelő mennyiségű olvasnivalót, amivel ki tudjuk böjtölni a tavaszig tartó hideg és szürke időszakot. Ehhez…..
Új év, új kezdet - hagyományosan minden év ezzel a bevezetővel indul sok ember számára. Az új kezdet mindig jó dolog, ahogy az állandóság is, amilyet például a könyvtár jelent az emberek életében: a nyugalom szigete, amely igen nagy hatékonysággal ki tudja elégíteni az igényeket, a szavakban…..