Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forrás

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
Forrás 2014.02.05 00:57:25
I. rész

Igazából Bagoly alábbi írására szeretnék reagálni.
"bagoly74 2010.04.20. 20:36:59
fiukahajoban.blogspot.com/2009/02/ovd-meg-gyermekedet-1-waldorf.html"

Ha elolvassátok, alatta vannak a hozzászólások és a blog (egy másik és nem ez) gazdájának bejegyzései. Valószínűsítem, hogy ott nem fogja engedni Eszti a blogger, hogy megjelenjen a szövegem, így ide (is) felteszem. Ez nekik szól (Eszti, Névtelen és Bagoly), de az itteni Waldorfos témához kötődik, hiszen ide tették fel.

-----------------------------------------------------
Névtelen írta:
"Ha elolvassa az Ószövetséget, számos helyen figyelmezteti Isten a népet, hogy ne vigyék at gyermekeiket a tűzön, mert ezzel egy pogány istensegnek áldoznak "

Eszti írta:
"A Biblia szerint kizárólag Jézus Krisztuson keresztül közeledhet egy ember Istenhez és Ő annak jelenti ki magát, aki bűnbánattal megalázza magát Őelőtte és segítségül hívja az Ő nevét."

Az a baj, hogy Önök is olyan keresztények, akik nem igazán értik saját hitük alapjait.

Névtelen, mint Jézusban hívő keresztény, az Ószövetségre hivatkozik, ami nem más mint a zsidó nép eredet és hitbéli szent irata, a Tóra. Ők máig nem ismerik el Jézust mint Messiást. Az Ószövetség úgy végződik, hogy Jehova a sokadik szövetségkötés után kijelenti, hogy többé nem köt újra szövetséget kiválasztott népével. Viszont pontosan megjelöli, hogy mikor, milyen világ helyzetben, honnan jőve és mit mondva jön el a Messiás, aki ismét
közvetlenül fog a néppel beszélni az Ő nevében.

Kedves Névtelen, Ön mint Jézusban hívő keresztény olyan szent iratra hivatkozik, mely egyáltalán nem keresztény, így az Ön hite szerint pogány. Ez a pogány irat idézi Jehova szavait a tűzugrásról tűzönjárásról, mint neki nem tetsző, idegen, pogány vallású népek rítusát.
Sajnos megint kiütközik a vallások láncszerű kirekesztő (pogány mondja pogányra, hogy pogány) jellege. És ezt ön is tovább viszi. Ráadásul észre sem veszi, hogy ezzel nem a békességet és a megértést, szeretet képviseli (Jézusi alapeszmék), hanem haragot, megvetést és gyűlölséget kelt.

Eszter: "A Biblia szerint kizárólag Jézus Krisztuson keresztül közeledhet egy ember Istenhez...stb"
A Biblia melyik részéről beszél? Ó vagy az Újtestamentum?
Az Ótestamentumról nem beszélhet, mert ott egyetlen isten szerepel Jehova, és Jézus nem létezik.
Tehát az állítása már ebben a formában sem igaz.

Ha az Újszövetségre gondol, az már elfogadható, mert az szól Istenről és egyszülött fiáról Jézusról.
Viszont Jézus saját szavai és gondolatai élesen kiviláglanak és elválnak a mások által neki tulajdonítottaktól.
Jézus a szeretetet, a békességet, az elfogadást a nyitottságot hirdette. "Miért szomorkodtok, amikor itt van a vőlegény?" Jézus az életörömöt hirdette. "Engedjétek hozzám a kisdedeket!" Ő tárt karokkal és szívvel várta és fogadta be a gyerekeket (pedagógus végzettség nélkül). Az embereket. Az eltévedt bárányokat. Nem szelektált és nem üldözött, hanem életörömtől átitatva mindenki
előtt nyitva állónak hirdette és életével ezt igazolva tanúsította is, Isten országát, azaz a hitet.
Nem beszélt vezeklésről, magunkat sanyargató bűnökkel terhelt életről. Pontosan ellenkezőleg: Higyj Bennem, a jóban. Örömmel élj a szívedben, mosolyogj másokra.
Nem mondott olyat, hogy csak úgy lehet Őt szeretni és hinni benne, hogy a férfiak és nők ne éljék át a
szerelem tiszta érzését, hogy aztán abból gyermekek szülessenek. Épp azt mondta: "Sokasodjatok! Szeressetek!"
Egyetlen nőtől sem kívánta meg, hogy apácaként önsanyargatásban élje le az életét. Őt a sokasodással, a boldog gyermekekkel és boldog szülőkel lehet szolgálni és nem férfiak egymásközti és nők egymásközti elzárt komor életével.
Szent Ferenc megértette Jézus szavait.
Forrás 2014.02.05 00:58:08
II. rész
Önök itt most felszínes információk alapján középkori boszorkány üldözést csinálnak.
Eszter: amikor pontokba szedve válaszolt Andreának, eszébe sem jutott megkövetni a kezdeti sok hamis állítás miatt. Mert Andrea egyenesen, őszintén, igazán nemes emberi módon leírta azok cáfolatát. Önök lepogányozták a Waldorf-iskolákat, majd amikor csupa keresztény szentek neveit említve beszámolt az ünnepekről, meg sem fordult Önben, hogy "bocsánat tévedtem, ezek
valóban nem pogány figurák". Ellenkezőleg, inkább azonnal megkérdőjelezte az ünnepet, hogy "megállják a helyüket lelki-szellemi szempontból."
De milyen alapon?
Csupa ellenségeskedés, vádaskodás, csupa emberi negatív gesztus ömlik ki magukból. Egyáltalán semmi Jézusi szeretet nincs jelen magukban. Kirekesztenek.
Fogalmuk nincs mit hirdetett Jézus. Mint az a tömeg sem tudta, ami "Barabást" kiáltott Jézus helyett. Mert nekik is elég volt a felszínes információ, és máris képesek voltak ölni, pusztítani.

Nem messze tőlünk a Waldorf-iskolában tanít népzenét a Muzsikás együttes egyik tagja. A másik zenetanár az ország egyik leghíresebb avantgard, underground és jazz gitárosa. Igazán
jó emberek, akik csodaszép dolgokat tanítanak és ültetnek el a gyermekek lelkében.
A mostani politikai érában a középiskolákba bevezetett szociális érzékenységet fejlesztő foglalakozás rend is a Waldorfból lett kikanyarítva.
És még sorolhatnám az életből vett IGAZ példákat, de felesleges.
Akik csak "cuzammen" a Bibliát idézik oda nem illő módokon, azoknak sajnos előbb való az ellenségeskedés és a pusztítás mint a jó és a szeretet mellé állás, és saját vallásuk, hitük megértése. Mintha Jézust fegyverként, büntetőeszközként használnák válogatás nélkül mindenre, ami egy kicsit is más.
Elfelejtik, hogy hitük szerint mindent Isten teremtett. Ő a mindenható. Még Steinert is a Waldorffal együtt Ő teremtette.
Csak az a baj, hogy Önök még ezt is felülírják.