Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baylon

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: BakancslistaCSAPAT: Mágus csapatKULCS: rezervátumJOGOK: Természetesen J.K. Rowling a jogok tulajdonosa, én csak kicsit eljátszadoztam az általa teremtett szereplőkkel.MŰFAJ: romantikus, humoros drarryFIGYELMEZTETÉS(EK):…..
Baylon 2014.02.28 20:16:21
Kedves Író!

Számtalanszor elmondtam már ezen a kihíváson, hogy nem vagyok híve a slash műfajnak, de mivel a végigpontozáshoz elengedhetetlen ezeket a történeteket is elolvasni, megteszem. Azután találkoztam néhány - emlékeim szerint két - történettel, lélekslashsel, ahogy elneveztem magamban, amelyek megfogtak maguknak, amire azt mondtam, hogy igen, ez így pont jó, és pont elég, és el is hiszem. De az a csakazértis-mód, ahogy ebben a novellában feltűnik, nem nyerte el a tetszésemet. Bővebben a szempontok szerint:

1. CSAPAT: Igen
Draco végeredményben dolgozott, de igazából ennek lényegi szerepe nincs a cselekmény szempontjából. Sőt, érdekes munkát találtál ki neki, amiből egészen változatos dolgokat lehetett volna kihozni, ő ehelyett inkább Harry után epekedett nonstop.

2. KULCS: 3/5
Rezervátum, az biztos, de ha levesszük a baziliszkuszokat, akik nyugodtan lehettek volna párzó durrfarkú szurcsókok is, illetve Dumbledore-t, aki meg vendégeskedhetett volna a véláknál, akkor a Sellő Rezervátum kihagyható, lényegében bárhol játszódhatna a történet.

3. KARAKTEREK: 3/5
Egy OOC figyelmeztetés azért odakívánkozik a többi közé, mert ezek a szereplők elütnek a könyvekben megszokottaktól. Draco nem ilyen ideges és önfegyelem nélküli, Perselus még nyomokban hajazott önmagára. Harry a kacsintgatós énjével szintén szemöldökfelhúzós kategória. Azt külön megemlíteném, hogy az alapvető írói stílusod - ami tetszett - gyakran átragadt a szereplők megszólalásaira is, ami kicsit egyoldalúvá tette magát az írásmódot, másrészt például Pitonhoz nem is illett.

4. CSELEKMÉNY: 2/5
Igazából nem tudtam egy vezetőszálat kivenni az egészből, mert Harry jött, látott és csókkal győzött, ezenkívül pedig nem volt hangsúlyosabb eleme a történetnek.

5. TETSZÉS: 2/5
Ne haragudj rám; látom fent, hogy van, akinek nagyon tetszett az írásod, de nekem most a hangulatom sem passzol ehhez a vidám, laza stílushoz. Azt hiszem, egyébként is belekötöttem volna ebbe a slashbe, ugyanis nem az én világom.

Sok szerencsét a kihíváson!

Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: Nem fordíthatsz hátat a családnakCsapat: BűvészKulcs: RezervátumJogok: Minden jog J.K. Rowling anyánkat illeti, nekem semmi hasznom nincs belőle, csupán kölcsönvettem a szereplőit.Műfaj: AkcióFigyelmeztetések:…..
Baylon 2014.02.28 19:45:01
Kedves Író!

Már megint gondban vagyok, utálok szőrös szívű lenni.

1. CSAPAT: Igen
Scorpius dolgozott, és szerepelt is a munkája, de igazából a történethez nem volt sok köze. Ennek ellenére igen, mert volt jó néhány történet, ahol az abszolút nulla munkára írtam nemet, itt pedig erről szó sincs.

2. KULCS: 3/5
A rezervátum ilyen formában jó ötlet, csak nem szerepel, hogy pontosan miért és hogyan kerül oda Draco. Az az érzésem ezzel kapcsolatban, hogy szerepelnie kellett, ezért került a történetbe, de nincsen beledolgozva.

3. SZEREPLŐK: 2/5
Noha köv. generáció, azért eléggé elrugaszkodtál a Rowling által sejtetett valóságtól. Ami pedig engem nagyon zavart, az Draco és Lucius félelme a nagy vallomástól; ennél azért jóval büszkébbek mind a ketten. Scorpius túl erőtlen például Lilyhez képest, elveszik mellette, elnyomja őt. Na, és a végén a tapsoló Draco nálam kiverte a biztosítékot.

4. CSELEKMÉNY: 4/5
Hibái ellenére szerintem jó ötleten alapszik a történeted, fordulatos cselekménnyel rendelkezik. Más kérdés, hogy a vége összecsapott és hiteltelen - hipp-hopp néhány perc alatt kikúrálnak egy agykárosodást szenvedett, Cruciatus-átokkal kínzott varázslót? A Longbottom-házaspár évekig feküdt a Mungóban, és Anglia legjobb gyógyítói sem tudtak velük mit kezdeni, de Scorpius, miután öt évig köze sem volt a varázsvilághoz, egy recept alapján meggyógyítja az apját. Vakartam a fejemet elég rendesen...

5. TETSZÉS: 3/5
A sok-sok elírás és nyelvtani hiba sokat levon az élvezeti értékéből, a fent felsorolt hibák mellett is. Ne haragudj, de ez nem az az írás, ami nekem szól, sem témáját, sem megvalósítását tekintve.

Sok szerencsét!

Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Malfoyjal a manókértCSAPAT: MágusKULCS: tintaJOGOK: Minden jog a mi anyukánkat, J. K. Rowlingot illeti. Én csak szeretem és kölcsönvettem a szereplőit, hogy egy kicsit csűrve-csavarva, de egy alternatív történetet…..
Baylon 2014.02.28 17:45:13
Kedves Író!

Nagyon sokat vártam ezzel a véleménnyel, pedig jóval hamarabb meg tudtam volna írni. Felsorolnék nagyon sok mindent, amit leírtam olvasás közben, de látom, hogy fent ezt Clarey már megtette helyettem. Szerintem, egy jó béta, ha átnézte volna, legalább stilisztikailag sokat segített volna, ha a történet "történetes oldalát" nem is vesszük figyelembe, de ahhoz is biztos, hogy nyújtott volna segítséget. De az is sokat jelent, ha Te magad átmész az egészen, akár kétszer-háromszor is, mert sokadik olvasásra feltűnnek az apróbb hibák.

1. CSAPAT: Igen
Draco aktívan dolgozott, ezen nincs is mit ragozni.

2. KULCS: 1/5
A tinta nem szerepelt. Arra gondoltam, hogy ahhoz lehetett valami köze, hogy kézzel másolja az iratokat, de akkor meg a csapat lényege veszik el: varázslóról van szó, egy pálcalegyintéssel megoldja az amúgy órákig tartó műveletet. Így logikátlan lett, sőt, igazából köze sem volt a kulcsnak a történethez.

3. KARAKTEREK: 2/5
Ezek a szereplők nem Rowling néni világából származnak, csak a nevük ugyanaz. Egyik karakter sincs kidolgozva, ide-oda csaponganak a gondolataik és érzéseik, Draco és Hermione miért vannak jóban? Hogyan szeretnek egymásba? Attól biztos nem, hogy olyan jól néznek ki, és tetszenek egymásnak...

4. CSELEKMÉNY: 2/5
Ugyan lett volna valamiféle vezérszála a történetnek, amit még követni is tudtam volna, de olyan éles és megmagyarázhatatlan váltások szerepeltek az egyes jelenetek között, hogy csak pislogtam. Hermione miért Dracót viszi magával? Ezt is meg lehetett volna okolni valamivel, mert így csak kínosan mosolyogtam, hogy igen, valahogy össze kellett őket hozni.

5. TETSZÉS: 2/5
Nem vagyok elragadtatva, de a két pontot megérdemled, mert természetesen van benne időd és energiád. Sajnálom a pontjaimat, nem támadni szerettelek volna a szavaimmal sem, de ez a történet messze nincsen kész. Ötletnek jó, de sokkal többet kellett volna hozzátenni még.

Sok sikert!

Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: TintakönnyekCsapat: BűvészKulcs: tintaJogok: Minden jog Rowlingot és a Warner Brotherst illeti, én csak elszórakoztam a szereplőkkel.Műfaj: angstFigyelmeztetés: AU, slash, szereplő halálaKorhatár: 14Tartalom: Scorpius…..
Baylon 2014.02.28 17:25:57
Kedves Író!

Sorban születnek itt nekem az újabb és újabb kedvencek. Komolyan, már megint a földön koppant az állam, hogy mi mindent vagy/vagytok képes/ek megírni végtelenül egyszerűnek tűnő kulcsokra. Nézzük a szempontokat:

1. CSAPAT: Igen
Bár felettem többen felrótták, hogy Scorpius varázsolt a mugli munkája közben, szerintem megérdemled az igenemet, mert nagyon szervesen kapcsolódott mind az előzményekhez, mind a cselekményhez a szakmája.

2. KULCS: 5/5
Azt hiszem, többször mondtam már, hogy ez az eddigi legjobb; már megint ismételhetem magam... mert tényleg az. Hány embernek jutna eszébe tintából szellemidézőszert alkotni? Ráadásul ilyen jól?!

3. KARAKTEREK: 5/5
Annak ellenére, hogy az új generáció nagyon tiszta lap, én úgy éreztem, pontosan ilyenek lettek volna a könyvekben is. Imádtam Albus ücsörgését a szekrényen, ahogy a lábát lógázza, James erőltetett könnyedségét és nemtörődömségét, valamint Scorpius vívódását és fájdalmát is. Fel tudnám róni hibaként, hogy ez utóbbi jelleméből nem következne szükségszerűen ez a drámai végkifejlet... de szemet hunyok felette.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Zseniális! A cseppes bevezetés különösen lenyűgözött, miután megértettem a kulcs lényegét. A különböző szálak tökéletesen összefutnak, és lezárást nyernek. Hiába volt darabokban, mégsem érzem széttördeltnek; mestermű született.

5. TETSZÉS: 5/5...
...megtoldva persze egy vödörnyi csillaggal. Kell-e említenem, hogy nagyon tetszett? Gratulálok hozzá, igazán szép munka.

Köszönöm, hogy olvashattam, és sok sikert kívánok!

Baylon
Malfoy Kihívás Mágusok RECEPTre 2014.02.16 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: MegzavarodvaCSAPAT: MágusKULCS: ReceptJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AUKORHATÁR: 14TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal…..
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Szerelem receptreCSAPAT: BűvészKULCS: receptJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Baylon 2014.02.27 17:12:52
Kedves Szerző!

Légies, könnyen emészthető, vidám kis történet lett ez, amit nem is bánok. Nagyon beleillik az ébredező tavaszi hangulatomba, jólesett olvasni, megmelengetett.

1. CSAPAT: Igen
Nagy ötlet és merész Dracóból mugli orvost faragni, de az első "sokk" után meglepően könnyen hozzászoktam. Illett hozzá a szerep, bár utólag belegondolva más jellegű volt ez a munka számára, mint amit a könyvbeli karaktere alapján elképzeltem volna neki.

2. KULCS: 4/5
Az vitte el nálam az ötödik pontot, hogy külön kihangsúlyoztad a recept fontosságát. Jókat mosolyogtam az "elbocsátási végzésen", amiket Draco nagy nehezen letuszkolt Harry torkán, de mikor kiemelted, hogy ez valamiféle kapocs lett köztük, megkeseredett a szám íze, de csak egy kicsit. Ez megszakította a történet szövedékét, egészen addig - annak ellenére, hogy tudtam, mi a kulcs - nagyon egységes, tetszetősen összedolgozott volt.

3. KARAKTEREK: 5/5
Draco enyhén OOC, viszont határozottan tetszik. Ugyan megtudtuk, miért került oda, de nem lett hosszan kibontva a személyisége; viszont a szerencsétlen, esetlenül aranyos Harry mellett nagyon jó ellenpont volt, tökéletesen kiegészítették egymást ők ketten. Ez a komoly vonal megfogott magának, és külön pont az enyhe OOC-vel szemben, hogy fel-felbukkant, ahogy Dracónak vissza kell fognia magát Harryvel szemben.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Ötletes volt, klisék nélkül, ez pedig számomra mindenképpen pozitív. Kiszámíthatónak véltem, egészen addig, amíg Samantha fel nem bukkant. Vigyorogtam a megvezetésen - mind Harryén, mind az olvasókén.

5. TETSZÉS: 5/5
Már sokadszorra írom le, de itt is szerepelnie kell: nem szeretem a slasht. Ennek ellenére ez a történet olyan könnyed, finom és nyitva hagyja a végét, hogy gond nélkül, sőt, nevetve emésztgetem. Tetszett, no.

Sok sikert kívánok!
Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Bonthatatlan börtönCSAPAT: MágusKULCS: TükörJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam, kedvemre dobáltam az általa megalkotott karaktereket.MŰFAJ: AU, Dráma, Angst,…..
Baylon 2014.02.25 17:46:11
Kedves Író!

Igen! Úgy érzem, ez a történet nekem született, még a leheletnyi slash ellenére is. Együtt lélegeztem minden egyes sorával, faltam, lekötötte a figyelmemet, érdekelt, lubickoltam a gondosan megfogalmazott szövegben és végigfutott rajtam a libabőr néhány képnél és hasonlatnál. Imádtam, az utolsó karakterig az egészet. Látom fent, hogy nem mindenkinek tetszett ennyire, de engem megfogtál, méghozzá nagyon. Most jöjjenek a pontok:

1. CSAPAT: Nem
Annyira sajnálom, de ez egy kihívás, és következetesnek kell maradnom. Draco nem dolgozott, ez a történet nem erről szólt, ez azonban semmit nem von le az értékéből. Persze, bele lehetett volna dolgozni a munka szálát is, de - gondolom - szószámban sok lett volna, és nem is hiányzott belőle igazán.

2. KULCS: 5/5
Az eddigi legszebb és legeredetibb. Bár én azt vártam, hogy Draco önmagával beszélget valamilyen elmezavar miatt, de a sötét szemeknél gyanakodni kezdtem, de először nem Regulusra, hanem Bellára. Így, ez a fordulat jó sok gondolkodnivalót adott, újból el kellett olvasnom a történetet, és összeraknom magamban a teljes megértéshez. De nem bántam, sőt.

3. KARAKTEREK: 5/5
Draco iskolapéldája lehetne az AU környezetben mozgó könyvhű karaktereknek. Annyira el tudom ezt képzelni róla, és még az is bőven belefér, hogy a hatodik könyvben hasonló lelki törés szélén táncolt, mint ahogy azt írtad. Gyönyörű lett, minden egyes gondolata hihető.
Charles - ezt is imádtam - szótlansága pedig - mint ahogy azt mondani szokás - többet mondott mindennél. Jól kiegészítette Draco kálváriáját, és még a slash miatt sem haragszom, pedig nem vagyok rajongója a műfajnak.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Végig fenntartotta a figyelmemet, még az után is, hogy megtudtam, ki rejtőzik a tükörben. Nem volt fordulatos, de ez nem is erről szólt, viszont felépítésben, sebességben és részletességben tökéletes, nem tudok belekötni. De nem is szeretnék.

5. TETSZÉS: 5/5
Gondolatban tegyél hozzá sok csillagot, megérdemelten. Minden mást elmondtam már fent; nálam eddig verhetetlen. Még egyszer gratulálok, és nagyon szorítok Neked.

Sok szerencsét!
Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
Baylon 2014.02.19 16:50:02
Kedves Szerző!

Hajaj, de nem fogsz szeretni engem ezért a véleményért! Megint csak, és már nem először a kihíváson, egy hihetetlenül jó ötlet elcsúszott az időhiányon, vagy valami máson (szerintem például néha a szólimit is akadályozó tényező, de erről persze nem az írók tehetnek). Itt is valami hasonló történt: annyira szép és eredeti lehetett volna, de nem lett. Hiába igyekeztem, hogy tetsszen és érdekeljen, nagyon nehezen ment. Pedig jól indult, de nekem már az elején elvágta magát Kathriene-nek a nevével: miért nem lehetett csak simán Katherine, vagy bármi más? Olyan fellengzős lett így... de nézzük sorban:

1. CSAPAT: Igen
Persze, hogy igen, és még mekkora! Igazán illik Dracóhoz a modellszakma, és fontos szerepe is játszott az életében.

2. KULCS: 4/5
Ismét... ha nem tudom, hogy a tükör a kulcs, nem jövök rá; így viszont nagyon szépen, és érdekesen volt beleszőve a történetbe. Ennek ellenére azért a négy pont, mert nekem nem volt "egész" ez a tükörszimbólum, főleg Kathriene karaktere miatt.

3. KARAKTEREK: 3/5
Sajnálom... de nem. Draco volt valamilyen, de köze sem volt a könyvekben megismert énjéhez, és semmi, egyáltalán semmi fogódzót nem kaptunk ahhoz, hogy mi történt vele. Persze, az a Voldemortos szál... inkább még több kérdést vetett fel vele kapcsolatban, amik megválaszolatlanul csak még frusztrálóbbak maradtak.
Kathriene pedig, mint ahogy már a nevénél is említettem, túl sok és túl mű volt. Mary Sue, a legeslegjavából. Szeretni értelemszerűen nem tudtam, de a történetbeli szerepe nyomán az utálat sem jött elő - csupán az, hogy bosszantott.
A három pontot pedig Merien miatt éreztem jogosnak - ő igazán szeretnivaló lett, a hőse a történetnek, és vele kapcsolatban éreztem sajnálatot, amiért Draco úgy bánik vele, ahogy, és vártam a fordulópontot, ami nem jött. Ő tetszett.

4. CSELEKMÉNY: 3/5
Nem tudtam követni Draco logikai lóugrásait. A hangulata szeszélyesebb volt, mint egy terhes nőé, és pontosan azt sem értettem, hogy miért is nyúlt végül a drogokhoz. Valahogy az egész lógott a levegőben, rááadásul - a megítélésem szerint - Dracónak nem volt szüksége arra, hogy Kat "megmentse". Csupán kellett volna egy nagy beszélgetés Meriennel, és helyrebillen a lelkivilága. Kat apropóján pedig az nem jött le, hogy miért is szeretett bele Draco. Mert utálta, aztán dögös volt és kihívó, aztán szerette. Igen, és?

5. TETSZÉS: 2/5
Tényleg ne haragudj rám, nagyon sajnálom. Ez nem az én sztorim, nem nekem lett kitalálva, és ha csak úgy, valahol szembetalálkozok vele, félbehagyom, és nem véleményezem, mert nem az én világom, de mivel elhatároztam, hogy végigkövetem a kihívást, ezért ez a kritika. Megígérem Neked is, hogy amint felfedik, ki vagy, olvasok Tőled, és szép véleményt hagyok.

Sok sikert!

Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ecce homoCSAPAT: MágusKULCS: MenetrendJOGOK: J. K. RowlingMŰFAJ: dráma, sötét, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): kínzás, slash, nemi erőszak, káromkodás, szereplő halálaKORHATÁR: 18TARTALOM: Scorpius csak nevében Malfoy,…..
Baylon 2014.02.16 20:19:30
Kedves Író!

Azt hiszem, sosem volt még ilyen nehéz szavakba önteni a gondolataimat. Amint pontosan leírom mindazt, ami most bennem kavarog, akaratlanul meghatározom valahogy, pedig ezt nem igazán tudom megvalósítani itt belül. Egy szó, mint száz, csapongó és zavaros véleményre számíts - az elnézésedet kell, hogy kérjem.

Kétszer olvastam el a művet, hogy tisztába jöjjek vele, de ennek ellenére sem sikerült még teljesen befogadni és lezárni. A legnagyobb problémáim nekem a következők: először is a stílus, ami alapjában véve illett a hangulathoz, de túl sok lett. Átestél vele a ló másik oldalára, és az ellenkező hatást váltotta ki: az amúgy sem könnyed írást csak még nehezebbé tette. A kevesebb néha több. Másodsorban pedig nem tudtam hova kötni Scorpius érzelmi és lelki sérüléseit. Amit elmondtál, a gyerekkori bántások és a magány természetesen zárkózottá tesznek egy embert, de nem szociopatává. Valahogy kimaradt belőle az a nagy valami, ami miatt ő ilyenné vált. Ugyanígy, a cselekményben magában sem szerepelt Lauren megölésének terve előtt semmi fordulatpont Scorpiusban. Elszenvedte a - különösen kegyetlen - bántalmazást, aztán az irodájában ücsörgött, közben rosszul érezte magát - mint mindig - és szépen kitervelte, hogy ő a lakására csalja és meggyilkolja a másikat. Különös és érthetetlen keveréke egy láncait eltépett őrültnek és egy hideg zseninek.

Most nézzük a pontokat:

1. CSAPAT: Nem
Scorpius nem dolgozott. Hiába játszódott az események nagy része a Minisztérium egy bizonyos részlegén, ugyanúgy az ötszáz másikra is be lehettek volna osztva a szereplők. Nem volt hangsúlyos, sőt.

2. KULCS: 4/5
Igen-igen jó ötlet volt, szépen beleépítve a főszereplő nyakatekert belső világába, és ezért a négy pont. Hasonlóan a munka témakörhöz, ez sem szerepelt túl sokat, de érdekes színfolt volt. Viszont, ha nem tudom, mi a kulcsod valójában, nem jöttem volna rá. Esetleg naplót mondtam volna.

3. KARAKTEREK: 4/5
Scorpius minden furcsasága ellenére nagy aprólékossággal és gondossággal felépített szereplő, aki azonban nem íratja magát, hanem várja, hogy írják, jól sejtem? Az utolsó generáció amúgy is egy nagy tabula rasa, ezért is könnyebb velük játszani, valamint emiatt könyvelhető el ez a novella is koppanó áll nélkül. Itt jegyezném meg viszont, hogy - Draco hidegsége és közönye miatt is -, hogy ez az apa-fia páros jó nagy AU-val inkább illett volna Luciusra és Dracóra.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Logikusan megtervezett, lezárt, kerek egész, ebbe a részébe nem tudok belekötni. Látszik rajta a sok munka, ezért maradt volna keserű a szám akkor is, ha négyet adok, mert tényleg nagyon jól meg lett formálva. Fogalmam sincs, hogy alaposan kivesézett kósza ötlet-e, vagy pedig egy gondolat nyomán indult tudatos építkezés, mindenesetre gratulálok hozzá, mert nagyon eredeti.

5. TETSZÉS: 4/5
Annyira akartam, hogy tetsszen, mert igazából szeretem az ilyen, és ehhez hasonló ficeket, de egy kicsit nálam túllépte azt a bizonyos vonalat. Nem sokkal, csak az egyik lábujját pöttyintette át rajta; ez az elfogadhatóbb rész, a számomra problémás részeket fent már felsoroltam. Nekem amúgy egy erősen megkevert Frankenstein/1984/Zabhegyező mixre hajazott.

Eddig ennek a szerzőjére vagyok a legkíváncsibb, juj, már alig várom. Sok sikert!

Baylon

U.i.: Azért elég merész ilyen történetet kihívásra hozni. Nem feltétlenül negatív értelemben. ;)
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
Baylon 2014.02.11 18:10:11
Kedves Író!

Nagyon jó ötlet és nagyon jó történet! Én nem szeretem a slasht, és ezt minden itt lévő írásnál megjegyzem, itt csak olyan mértékben volt jelen, hogy egyáltalán nem zavart. Lássuk a szempontokat:

1. CSAPAT: Igen
Azt hiszem, nincs is mit hozzáfűzni. Mindenesetre az azért ide kívánkozik, hogy megint a padlón koppant az állam, hogy milyen frappáns dolgokat tudtok kitalálni. Lenyűgöző volt a novella háttere.

2. KULCS: 2/5
Ezt nagyon sajnálom... egyszerűen nem erről szólt, és még ahogy benne volt, az is nagyon erőltetettnek tűnt. Valahogy másképp kellett volna megoldani, Draco munkájából például egyenesen következett volna valamilyen megoldás... Kár érte, és ne haragudj az alacsony pontszámért.

3. KARAKTEREK: 5/5
Annyira tetszett ez a kis finom, elveszett Draco meg az önmagát és szerelmét kereső Harry, hogy az valami leírhatatlan. Gyönyörűen kidolgozott karakterek, de nem direkt leírással, gratulálok hozzájuk. A Jesse-típusú nőalakok a kedvenceim közé tartoznak; fel is ismertem, de egy picit keveselltem.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Szépen felépített írás lett, jó fordulatokkal, kellő mennyiségű történéssel. Ugyan Harry és Draco találkozása számomra kissé messze állt a sorsszerűségtől, de ez már csak szőrszálhasogatás.

5. TETSZÉS: 5/5
Abszolút. Nincs is mit mondanom; talán csak annyit, hogy a megrögzött antislashereknek kötelező olvasmány. :)

Sok sikert, jó pontokat!

Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Gyógyuló sebekCSAPAT: BűvészKULCS: PortréJOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illet, én csak játszottam a szereplőivel JMŰFAJ: Kaland, DrámaKORHATÁR: 14TARTALOM: Mintha az, hogy három évre muglik közé száműzték, nem…..
Baylon 2014.02.09 15:22:17
Kedves Író!

A kevesebb néha több, ez így igaz, viszont ezzel a történettel olyannyira a fő vonalra szorítkoztál, hogy hiányérzetem maradt. Dracót Hermione mentette meg a további magányos alkoholizmustól. Ennyi, pedig annyi mellékszála lett volna még a történetnek! Perc része ugyan megvolt, és különösen jól sikerült, de ő meg olyan lazán kapcsolódott Dracóhoz, hogy tulajdonképpen ő is lehetett volna a főszereplő, és Malfoy a kiegészítés. A baj pedig az, hogy én a Percy-részt erősebbnek érzem, pedig ez egy Malfoy-kihívás.

1. Csapat: NEM
Vacilláltam rajta nem is keveset. Igazából Draco nem dolgozik, nem tart fenn kapcsolatot a muglikkal, és nem is mellőzi a varázslatot. Az egész csak abból áll, hogy ő maga nem vonszolja el magát a varázslók közé.

2. KULCS: 5/5
Abigail néni sorait faltam. Találó kulcs lett, és elvitte a hátán a történetet.

3. KARAKTEREK: 4/5
Mint már említettem, Abigail néni és Percy voltak olyan jók, hogy akár 5 pontot is érdemeljenek, de Draco miatt legszívesebben még a négyet sem adnám meg. Bocsánat a nyersességért, nyilván nem személyeskedés, és ne értsd átfogóan az egészre, de ez a Draco semmilyen. Ennél még az is hatásosabb, ha egy Mary Sue-t fűz egy debütáló ficben. Csak van, a többiek zsinóron rángatják, iszik, mint a gödény, és várja a csodát. Sajnálom nagyon, pedig egy karakteres, küzdő, vagy akár cinikus, és mindent élből elutasító Dracóval hatalmasat lehetett volna dobni rajta.
Hermionét is kiemelném, ő nagyon eredeti lett, pont olyan, mint a könyvekben. Pluszpont, hogyha már kimaradt, akkor ő sem igyekezett a kötelező utállak-köröket lefutni Malfoyjal.

4. CSELEKMÉNY: 4/5
Nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem lenne az egész tényleg a legfontosabbakra szorítkozva. Pedig jó ötlet, és bőven lett volna mit beledolgozni még. Percyt belekeverni pedig egyenesen egy pozitív arculcsapás.

5. TETSZÉS: 4/5
Abigail néni és Percy miatt. Ígérem Neked, hogy amint vége a kihívásnak, és megtudom, ki rejtőzik a történet mögött, olvasni fogok Tőled, és nem leszek ilyen negatív. Még egyszer elnézést, de ez most nagyon nem fogott meg.

Sok szerencsét kívánok!

Baylon
Malfoy Kihívás Mágusok PORTRÉi 2014.02.08 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A portréCSAPAT: MágusKULCS: portréJOGOK: Minden jog JK.Rowling tulajdona.MŰFAJ: akció-kalandFIGYELMEZTETÉS: enyhe OOCKORHATÁR: 12TARTALOM: Egy Malfoy, egy Potter és némi sötét varázslat.Kattintsatok ide, és…..
Baylon 2014.02.09 14:49:48
Kedves Író!

Azt a mindenit! :)
Nagyon jó és kifizetődő dolog kihíváson olvasgatni, úgy érzem. Az ember gyakorolhatja a részletes megfigyelést, és elképesztően zseniális megoldásokkal találkozhat. Ez a kulcs... hajaj, nem tudom, mi mindent írjak, úgyhogy menjünk sorban szempontok szerint:

1. CSAPAT: Igen
Persze, ez csak természetes. Hozzátenném még, hogy külön gratulálok a festménymágia leírásához, mert ezt még sehol sem olvastam, így külön élvezetes volt, pluszban pedig hiteles, és kellőképpen bonyolult.

2. KULCS: 5/5
Adnék 10/5-öt is, ha lehetne, de sajnos nem lehet. Nem tudom elképzelni, hogy ez egy hosszas agyalás szüleménye lett volna, így még inkább emel a portrés rejtély fényén, hogy valószínűleg zsigeri lehetett. Ráadásul nem pillantottam rá a történet előlapjára, csak olvasni kezdtem. Nagyon tetszett, és utólag néztem, hogy na, akkor mi is a kulcs, és... persze, leesett az állam. Az egyik legjobb eddigi felhasználás szerény véleményem szerint.

3. KARAKTEREK: 5/5
De imádtam őket! Szeretem az OOC-t, és ez annak volt ígérve, de nem volt benne egy szemernyi sem. (Na jó, talán annyi, hogy Hermione, Draco és Harry kicsit kevésbé hevesen utálták egymást.) Jól el lett találva mind a két főszereplő, különösen Draco gondolatai tetszettek a Szent Hős Potter seggének a kirángatása a keretből :). Picit sajnáltam, hogy Mr. Rosensmitz nem szerepelt többet, hasonlóan Bellához, aki szintén fenomenális epizódszereplő lett. A gyerekek pedig gyerekek, aranyosak, mint mindig, bár a történet közepén elgondolkodtam, hogy mégis, mit kerestek ott, de a végén persze leesett. Szóval, karakterszempontból is kerek volt, na.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Úgy izgultam, és vártam a végét, jó kis feszültségíve lett a történetnek. A stílus néhol hozzátett a pici hiányérzetemhez (ami nem tudom, miből fakad, pedig kétszer olvastam).

5. TETSZÉS: 5/5
Kell-e mondanom még? Talán csak annyit, hogy engem egy történetben legelőször a stílus fog meg, és, ha valamiért nem tetszik, akkor otthagyom, bármilyen is a történet. Itt pont fordítva történt, a stílus miatt maradtam, mert eleinte valahogy nem tudtam, hogy most mi is ez, és milyen jól tettem! Kár lett volna kihagyni.

Sok szerencsét, és hasonlóan jó pontokat. ;)

Baylon
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! CÍM: A kerítésen túlCSAPAT: MágusKULCS: kerítésJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Baylon 2014.02.08 14:52:40
Kedves Író!

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem vagyok egy nagy slash rajongó, de a kihívás miatt ezeket a történeteket is végigolvasom és lepontozom, bár nem igazán vagyok oda értük; viszont egy jól megírt történet mindig feldob és mosolyogva érek a végére, akkor is, ha slash. Most viszont valami hiányzott... nem is tudom, az eleje olyan szépen indult, kidolgozva, finoman, aprólékosan, olvastatta magát a stílusod is, úgyhogy elégedetten iszogattam a forró teámat, egybekötve a kellemest a hasznossal. Azután úgy a felénél szétesett a történet, és onnantól nem is állt össze. De nézzük szempontok szerint, hátha így jobban meg tudom fogalmazni a gondolataimat:

1. CSAPAT: Igen
Sőt, még mekkora igen! Kiemelkedő ötlet, és hitelesen ábrázolt ez a sárkányos-munka. A canon alapjai is megvannak, semmi kifogásom nem lehet ellene. Igazán megfogtál vele.

2. KULCS: 4/5
Vérzik a szívem érte... újabb jó ötlet, és szintén alaposan átgondoltan, logikusan, kidolgozva beleépítve a történetbe ez a kristályos-mágiahártyás kerítés. Még az is megvan, hogy gyakran elromlanak, és szintén teljesen elfogadható, elvégre az "elmaradott keleten" vagyunk. De miért kellett Lunát belekeverni az üzemzavarba? Az ő szerepéhez sokkal többet nem tett hozzá, addig is rendezgette a szálakat a páros környékén, csupán azt érted el vele, hogy a kulcs veszített a fontosságából. Pedig olyan jó lett volna!

3. KARAKTEREK: 4/5
Draco és Luna zseniális, nagy kedvencem mindkettő, különösen a lány tetszett, hogy mélységeiben foglalkoztál vele. Charlie már egy kicsit kevésbé lett felépítve, így is beleillett a képbe, de nem ártott volna néhány bővebb gondolat tőle, esetleg visszaemlékezések. Amikor Draco a rezervátumba érkezett, és Charlie hevesen utálni kezdte, nem teljesen tudtam hová tenni, hogy miért, főként, mert a történet szerint a Malfoy fiú azóta már az Odúban is járt, és lett volna néhány évük legalább kölcsönös tisztelet-szintre eljutni. A mellékszereplők szintén rengeteg lehetőséget nyújtottak volna, de kiaknázatlanok maradtak. Dimitrut és Adrianót legtöbbször egy csomagként kezeltem, nem is tudtam, hogy melyikük kicsoda.

4. CSELEKMÉNY: 3/5
Tudtam, hogy mi fog történni, és ez zavart is. Mint ahogy már mondtam, körülbelül a felétől éreztem egy éles váltást, mintha hirtelen kevesebb időd vagy türelmed lett volna írni, a végkifejlet pedig csak úgy az orrom előtt termett. A végére felemás érzésekkel álltam fel a képernyő elől, frusztráló volt, hogy ezt az ötletet sokkal szebben lehetett volna kivitelezni, pláne, hogy ez az elején meg is valósult. Igazán kár érte.

5. TETSZÉS: 3/5
Slashre 4-et szoktam adni, de ez a már említett hibák miatt lett csak 3. Ne haragudj meg rám nagyon, ez most nekem nem jött át.

Sok szerencsét és kevésbé szőrszálhasogató pontozókat kívánok!

Baylon
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! Cím: KörbezárvaCsapat: BűvészKulcs: kerítésJogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a…..
Baylon 2014.02.06 19:17:21
Kedves Író!

Elöljáróban: nem szeretem a slash műfajt. Még azt is mondhatnám, hogy antislasher vagyok, egyszerűen nem, és nem is szoktam olvasni, mert úgysem tudnék szép véleményt írni róla, de most belebotlottam itt a kihívásban ebbe, tehát muszáj. Próbálok elvonatkoztatni tőle, de a kritika egy szubjektív dolog...

1. CSAPAT: Igen
Abszolút, és még milyen tökéletesen! Draco hipp itt, hopp ott, a Foltozott Üst másik felén. Rosszabb volt, mint egy hidegzuhany, és kárörvendőn vigyorogtam, hogy hajjaj, micsoda pofáraesés lesz ebből...

2. KULCS: 5/5
Illetném csillaggal is, ha számítana valamit, ugyanis annyira belefeledkeztem a történetbe, hogy utólag esett le, hogy jé, a kerítés a kulcs! Hű, milyen jól belesimult! A végén pedig igazi kulcs lett a kulcsból, lévén a kerítés védi Dracót... kiráz a hideg, olyan frappáns lett.

3. KARAKTEREK: 5/5
Draco zseniális. Padlóig olvaddtam minden egyes sortól, ahogy emberré fejlődött, mint ahogy Harry is megjegyezte. Olyan jó ötlet volt körbevinni a világon, sokkal élvezhetőbb lett így, mint bekasztlizni a ködös Albionba. Harry személyisége biztos pont lett (nekem is kedvem lenne lehorgonyozni mellette), és abszolút érthetőek a szempontjai is.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Az előbb elkezdtem már, logikailag pipa, és nagyon szépen sikerült. Gondolom, a bővítést a közepére-végére tervezed, ahol Harry mesél, mert az volt arányaiban kisebb a többinél, de szerintem kerek így is. Kíváncsi leszek azért a bővített változatra is.

5. TETSZÉS: 4/5
Az a fránya slasah, ha nem lenne... Viszont Draco, ami meg óriási dicséret.

Sok sikert!
Baylon
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ami a legfontosabbCSAPAT: MágusKULCS: köpenyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, nekem anyagi hasznom nem származik belőle.MŰFAJ: novellaFIGYELMEZTETÉS: nincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Az Azkaban mindenkit megváltoztat.…..
Baylon 2014.02.06 18:19:08
Kedves Író!

Jó kis alapötlet volt ez, van benne fantázia,

és ráadásul nagyon sok jellembeli fejlődést

le lehetett volna írni vele. Az első, és

legfontosabb problémám az volt vele,

hogy kész karaktereket kaptunk, nagyon

eltérőeket a könyvekben megismertektől,

és egy hosszú-hosszú eseménysor

legvégébe csöppentünk bele. Magyarán ez

egy szép, tartalmas, filozofálgatós regény

utolsó egy-két fejezetének a puszta

cselekményét tartalmazta, néhány

gondolattal megfűszerezve, amik sejtették,

hogy mi is történt a szereplőkkel

korábban. Így, ebben a formában kicsit

"kivitelezetlennek" tűnik nekem. Nézzük

szempontok szerint:

1. CSAPAT: Nem
Hiába dolgozott Lucius a Mungóban, ez

csak egy mellékszál. Nem cél volt, hanem

csak eszköz, és még annak is csupán

szemhunyással elfogadható.

2. KULCS: 3/5
Igen, volt köpeny rajta a munka alatt,

megtartotta, mert emlékeztette arra, hogy

másokon segített, ez utólag lejött, de

közben arra gondoltam, hogy azért maradt

Luciuson, hogy ne koszolja össze magát a

bájitallal. Kicsit furcsa volt, nem illett bele

a képbe, de láttam értelmét (igaz, teljesen

más szempontból).

3. KARAKTEREK: 2/5
Ilyenné válhattak, persze, de hogyan és

miért? Nem tudtam mihez kötni a

szereplők személyiségét, a könyvekhez

képest homlokegyenest mások, főként

Hermione és Draco. Még mindig az eleje,

a háttér hibádzik.

4. CSELEKMÉNY: 4/5
Logikailag megfelelő, de sajnos eléggé

kidolgozatlan. Csak ismételni tudom

magam: ez egy nagyon jó alapötlet, ne

szegjem kedved a kevés ponttal. Talán

nem ide való, de megvalósításért kiált egy

regény, vagy egy hosszabb novella

formájában.

5. TETSZÉS: 4/5
Mint már említettem (néhányszor): igenis

jó, csak szánj rá majd több időt, kíváncsi

lennék rá, mi sül ki ebből a kedves

Hermionéból, megbocsátó Dracóból és

megtört Luciusból.

Baylon
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk az első történethez: CÍM: A sors fintoraCSAPAT: BűvészKULCS: KöpenyJOGOK: RowlingéMŰFAJ: dráma (vagy valami ilyesmi)FIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOCKORHATÁR: 16TARTALOM: Mihez kezd egy varázsló, ha mindent elveszít? Mihez kezd, ha ő Lucius…..
Baylon 2014.02.05 17:48:50
Kedves Író!

Elöljáróban szeretnék gratulálni a történethez, a lehető legtökéletesebb nyitánya lett a kihívásnak. Most pedig nézzük szempontok szerint:

1. Csapat: IGEN
Duplán is értelmezted a Bűvész-kategóriát, ezért külön dicséret jár. Noha Lucius nem vesztette el a varázserejét, ezért egy picit hibádzik, de attól még igenis a muglik között találta meg a számítását, mégpedig frappáns, hihető és logikus módon.

2. KULCS: 4/5
Ott volt a köpeny, de számomra kerek lett volna anélkül is, ezért a 4 pont. Ne haragudj érte, nem kukacoskodás, de valahogy érzem belőle azt, hogy ennek benne kellett lennie.

3. KARAKTEREK: 5/5
Abszolót. Bár első blikkre ezt az egészet sokkal jobban elképzeltem volna Dracóról, a fiatal Luciushoz is nagyon illett, és a hatásos, szinte moziszerű első rész után már teljesen beleéltem magam ebbe az érzelmes, bizonytalan Luciusba. Walter nagyon szépen kidolgozott mellékszereplő (szerintem nem kevés létezett is belőle a valóságban, sajnos), és szomorú voltam, hogy meghalt. Persze, ez egy ilyen sztori, de lehetett volna komplett happy end. :)

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Az egyik leglogikusabban és legkövethetőbben felépített történet, amit olvastam. Nincs benne olyan rész, aminél húznám a számat, hogy egy vállvonással még elmegy. Ok-okozati rendszer mind gondolatilag, mind érzelmileg hiteles és pontos.

5. TETSZÉS: 5/5
Nagyon-nagyon. Remélem, felteszed majd Merengőre, és betehetem a kedvenceim közé. Külön kiemelném Walter monológjait, a háborúról, a magányról, az újrakezdésről, engem nagyon megfogtak.

Összességében lélegzetelállító. Hűha. =) Bocsánat ezért a szűkszavúságért, de nem tudom, mit írhatnék még dicséretképpen. Sok hasonlót kívánok Neked!