Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibuk

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kemény fagyok beálltában, és az ünnepek közeledtében bízhat a kormány. Ha nem az év végén fogadták el azt a több szempontból is felháborító törvénycsomagot a kormánypárti képviselők, akkor most komolyan kéne számolniuk azzal, hogy minimum a rabszolgatörvényt vissza kell vonniuk a magyar polgárok…..
Járva az országot, találkozva és beszélve a magyar emberekkel, gyakran mondják nekem, hogy: „ Kedves Katalin, mi már jól ismerjük önt és szeretnénk minél jobban megismerni a KTI-t is”. Ilyenkor, érdeklődésükre örömmel mondom el, hogy a Közösség a Társadalmi…..
Tibuk 2014.02.04 17:25:27
Mit akar a KTI?
"Egy sokkal nyitottabb, élhetőbb emberi táradalom felé vezető úton kell elindulnunk. Olyan úton, amelynek nem a könyörtelen verseny, hanem az együttműködés a fő iránya, s mely a profitmaximálás mértéktelen hajhászása helyett a természeti és társadalmi erőforrások fenntartható használatát célozza meg. Célkitűzéseinket egész hazánk számára alkottuk!" – fogalmaz a KTI „Összefogást – most!” című száz oldalas stratégiai programja.

A politikai alapvetések mellett a mai helyzet és a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad mélyreható, kritikus elemzését tartalmazó dokumentumnak a II. fejezet, a „Rendszerkorrekciós tézisek”, és az ebből következő célkitűzések adják a lelkét.

Szakpolitikai elképzeléseket is nyilvánosság elé tár az utolsó fejezet - utóbbiak közösségi továbbfejlesztését csupán felfüggesztette a párt a választás időszakára.

Két tucat különböző háttérrel induló társult és csatlakozó szervezet igazolja a program ideológiamentességét, kiegyensúlyozottságát és a gyakorlatias jövőre irányultságát.

Az együttműködő szervezetek közül senkink nem okozott gondot a kultúra, az erkölcsi normák, a hitvállalás értékhordozó szerepének elismerése, a szélsőséggel szembeni fellépés igénye, és a jórészt mesterségesen fenntartott ideológiai és politikai alapú társadalmi törésvonalak, a gyűlöletstruktúra feloldásának nagyon is időszerű feladata.

Választási ajánlat

A KTI választási programja tíz könnyen érthető követelés köré szerveződik. Nagyjából azonos arányban fogalmaz meg azonnali teendőket az állampolgári biztonság helyreállítása, a közjogi (alkotmányos) berendezkedés módosítása, illetve a gazdasági gondok, a szegénység felszámolása érdekében.

Kifejezetten innovatív és provokatív módon rendelné vissza a képviselőket (és a pártokat) választóik szolgálatára, újítaná meg a társadalmi érdekegyeztetés rendszerét, változtatná igazságosabbá a közteherviselést.

Ez utóbbinak legtöbb „értetlenséget” kiváltó (és mindkét politikai tábort erősen irritáló) elemei a privatizációs szerződések érvényesülésének felülvizsgálatához, a multik adóztatásához, és a „közös társadalmi örökségünk” anyagi hozadékára alapozott honpolgári biztonság intézményes megteremtéséhez köthetők.

A „Zöldebb Magyarországért!” program az agrárium és a vidékfejlesztési lehetőségeit szegezi szembe a paksi atomerőmű fejlesztési - és bővítési terveivel.

E tíz pont összességében tiszta, világos és konkrét alternatíváját fogalmazza meg más, legfeljebb részeredményekkel kecsegtető politikai elképzeléseknek.