Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kattoth

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
Vidéki nagymamámat meglátogatva nagyjából 3 dologban lehettünk biztosak: lesz húsleves, paprikás csirke nokedlivel és kókuszkocka. Nos, sajnos Ő már nincs velünk, viszont a kókuszkockájának nosztalgiája annál inkább. Hogy mitől volt különleges az ő kókuszosa? Például mézes piskótából készítette, jó…..
Blogírás?? Próbálkozzunk vele ;-) Lőrinczné Bánszki Zita vagyok.Mérlegképes könyvelő, termékdíj ügyintéző, vámügyintéző, jövedéki ügyintéző és 4 gyönyörű kislány édes anyukája. Minden emberben sok kérdés merül fel adózással és könyveléssel kapcsolatban, de…..
kattoth 2014.08.11 19:04:37
Kedves Zita! Szeretnék kérdezni,lehet?
Vállalkozás indításán töröm a fejem. 1.verzió: általam varrt táskák,tárcák árusítása neten(webshop-rendszeres bevétel:ÖVJT 479102 ÉS ÖNRMÁNYZTNÁL BE KELL JELENTENi? ),mellyel a következő a problémám.Nincs varrónő végzettségem,akkor milyen ÖVJT szám alatt tudom ezt művelni(táskákat,tokokat varrni),hogy senki ne jon belekötni(varrónőt sajna nem fogok tudni foglalkoztatni)Ha másik tevékenységként van ékszerkészítés(ffém és bőr,esetleg textil használatával,akkor mi lehetne az ÖVJT? Főállású KATA-nak kell lennem,mert nincs főállásom.Valószínűleg Bevételem nem fogja meghaladni a 6 milliót(arányosan a havi 500.000 ft-ot.Kérdések,amik felmerültek bennem: 1.milyen határidős bevallásaim vannak(50.000 havi KATA Befizetése OK,de ezen kívül adóbevallás 02.15-ig, adóelőleg kiszámolását hogyan csinálom és meddig kell befizetni) 2.Ha az Alanyi adómenteséget választom,akkor hogyan kell kiállítani a számlát? 3. a beszerzett alapanyag bruttó összege teljes mértékben költségként elszámolható? és a szállítás is gondolom. 4. nem kell könyvelő és egy kockás füzetbe írom a bevételeket,kiadásokat,majd éves bevallásnál bevétel-kiadás=eredmény és az eredmény után fizetem a 16% adót. szoc.hozzájárulást(EHO)kell fizetnem 27%-ot éves bevallásnál az eredmény után? 5.ha rosszul választom meg az IPA-t és ebben az adónemben hiány/többet van akkor mi az eljárás? 6. milyen bizonylatokat kell vennem?,7.A bevételi és kiadási(beszerzési költség,posta vagy futár költség)bizonylatokat 5 évig őrzöm? MÁSODIK VERZIÓ:textil(méter-,rövidáru) import vállakozás webshopos árusítással,áfa hatálya alatt,KATAsként.Mi lehet az ÖVJT SZÁM? Hogyan kell az ÁFA-t visszaigényelni,meddig ül rajta a NAV? jellemzőe pamut termék kerülne az országba,hány% a vám a termékre? Így helyes: ((termék bezerzési ára x vám)+ szállítási kts)xÁFA.
Ne haragudj a sok kérdésért,de a sok hivatalos megfogalmazás nem mindig értelmezhetőszámomra. Nagyon köszönöm,ha válszolsz.Szép napot. Kati