Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merkl Boglárka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Merkl Boglárka Mi indította el az antropológus pályán? A Harris-vonalak. Még gimnazistaként láttam egy antropológiai témájú ismeretterjesztő filmet a tévében, ebben említették a Harris-vonalakat. Ezek a csöves csontokon hosszú vonalak formájában megjelenő…..
Merkl Boglárka 2014.02.02 22:26:39
@Ráduly Emil:

Tisztelt Ráduly Úr!

Köszönöm, hogy figyelmével megtisztelte az írásomat.

A cikket vizsgafeladatként írtam az ELTE "Tudománykommunikáció a természettudományban" mesterszakon. Feladatunk az volt, hogy egy természettudományos muzeológussal készítsünk interjút. Az írásnak a muzeológus tevékenységéről kellett szólnia. Szikossy Ildikó minden szempontból ideális alanynak bizonyult, és az csak plusz volt, hogy a kutatási területét is rendkívül érdekesnek találom.

Akkor a két említett "tárgyi tévedésről és csúsztatásról".

1. Nem írtam, hogy a természetes mumifikálódást az emberek nem ismerték. Attól viszont, hogy a folyamat ismert volt akár Vácon, akár "fél Európában" (a palermói esetet említettem is), nem következik, hogy a váci kriptába is a természetes mumifikálódás reményében akartak temetkezni az emberek. Így írtam: "a kriptába temetkezés nem vált divattá, nem azért temetkeztek oda, hogy megőrződjön a testük."

2. Valóban nem említettem, hogy a kripta feltárásában más múzeumok is részt vettek. Ez ugyanis nem kapcsolódott a vizsgafeladatomhoz, hiszen ismétlem: Ildikóról írtam elsősorban.

Hozzászólásának többi része úgy érzem, nem nekem szólt, ezért nem is nekem kellene reagálnom rá.

Tisztelettel:

Merkl Boglárka