Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tudatos Anyák Csoportja

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szakmailag is leszerepeltek előttem, mélységesen felháborítónak tartom a hozzáállásukat. Elismerve, hogy nincs könnyű dolguk manapság, nem gondolom, hogy ez minden felelősség alól felmenti őket. Kedves Praxis Blog!   Ha jónak látják, osszák meg a blogon a történetünket.…..
Felháborító, hogy Magyarországon az orvosok nagy része egy felelőtlen pöffeszkedő IQ- nulla, aki emberek ezreit teszi tönkre a téves diagnózisaival! Kedves Praxis blog!   Édesanyám hamarabb halt meg, mint kellett volna, mert Dipankrint szedetett vele a helyi kardiológus. Ő ügyelt…..
Tudatos Anyák Csoportja 2014.12.28 10:30:12
Tudatos Anyák Csoportja 2014.12.28 10:39:30
@csakmotyogok: Adnék egy kis háziorvosi felvilágosítást: az egyik, akit ismerek, üzemorvos is. Több, egy időpontra kiírt rendelése van, mindet pénzért végzi ugye, de miután egy időpontra tett vagy három céget is, így ugye csak minden harmadik alkalommal jelenik meg ott, ahol várják. Lovardája van, disznókkal, lovakkal. Több gyereke, persze több anyától. Háza néhány. A gyerekei megélhetését és a volt asszonyokét is megfelelően megszervezi. Tehát sajnálni rohadtul nem tudom.
Tudatos Anyák Csoportja 2015.01.01 18:26:19
@csak néha benézek ha marhaságot látok: a fél rokonságom egészségügyben dolgozott. Nem hazudok és a lényeg az, nem azért nem adott az osztályos orvos vért a nagymamámnak, mert nem kellett, hanem azért, mert nem ő műtötte. Aki meg műtötte, az csak műteni járt hetente kétszer. Elég nyilvánvalóan kell a vér, ha nehezen kap levegőt, verejtékezik és sápad. Délután is, este is, másnap reggel is, majd aznap délelőtt a testvére karjaiban meghal. Szólt az orvosnak mindkét lánya, akik 30 éve nővérek voltak ugyanabban a kórházban. Szólt a nővér unokatestvérük is. Csakis azért nem lett az orvos perelve, mert flegmán kijelentette, a boncolás során úgyis találnak majd más halálokot, mert idős volt. Én csak azt nem értem, mi jogon dönt az orvos amúgy egészséges ember életéről negatív irányban csak azért, mert szerinte már túl idős? Ha úgy egyébként meg ellátja önmagát, a férjét és tiszta a tudata? Két dolog nagyon hiányzik az egészségügyben: a normális fizetés és a felelősségre vonás.
  A felnőttkori elhízást keresztbe-kasul kiveséztem, elmondtam a tutit, lelke rajta annak, aki ezek után sem tesz semmit önmagáért. Azonban ha valaki gyereket vállal, az egész más tészta. Hiszen a szülő kezében van a döntés, hogy milyen életformára „állítja rá”…..
Remélem immár teljesen világos mindenki számára, hogy az Orbán rezsim fennállásának és eddigi fennmaradásának alapelve a vezető politikusok korruptsága, kilóra megvehetősége és zsarolhatósága, nem utolsó sorban pénzéhes butasága. Tényleg nem Burundiban, vagy Bangladesben…..
Nagyon fasza dolog, ha a gyerekünk nevelését és gondozását a lehető legtutibb módszerek és elvek, meg a legutolsó kutatásoknak megfelelő, tököm tudja, milyen eredmények mentén állítják össze gondos kezek. Ezért írattuk a kis Gézát is egy megfelelő intézménybe. Zsír volt…..
Tudatos Anyák Csoportja 2014.11.29 18:17:41
@domel: Nem azért kell több kaja, hogy jóllakjon, hanem azért, mert gyorsan leesik a magas glikémiás indexű ételtől utána a vércukor szintje és még mindig éhesnek érzi magát, mert a hiányzó tápanyagokat, rostokat, vitaminokat, fehérjéket nem kapta meg a szervezete. Ergo túlsúly mellett éhezik. Ám vannak olyan gyerekek is, akiknek a felmenői pl. 180 centi felettiek bőven és a növekedésük üteme messze meghaladja a 160-asok gyermekeiét. Egyébként, ha a menzán minőségi és finom ételeket kapna, az otthonit sem úgy igényelné. Egy idő után pedig a szülő is tudna változtatni, ha arra lenne szóvá tett igény a gyerek részéről. Ám a nap nagy részét, méghozzá fő részét intézményben töltik a gyerekek, ezért ez a kérdés az étkeztetésüket illetően szerintem nagyon fontos!
Tudatos Anyák Csoportja 2014.11.29 19:09:18
@bölcsbagoly: Tanulmányozd a glikémiás index fogalmát. Rájössz, miről beszélek. Mondok egy példát:
két gyerek egyforma napi szénhidrát mennyiséget fogyaszt el. Az egyik csupa magas glikémiás indexű ételt fogyaszt, a másik közepes, illetve alacsony glikémiás indexű ételeket.
Szerinted melyik lesz a kettő közül folyton éhes?
Tudatos Anyák Csoportja 2014.11.29 21:23:45
@bölcsbagoly: Gondolom, szándékosan nem akarod érteni. Talán kérdezz meg egy dietetikust a témáról vagy csupán egy diabéteszes gyermeket nevelő szülőt. Hátha nekik elhiszed. Bár szerintem neked bárki bármit mond, úgyis csak trollkodsz.
Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot fizető külföldit az angolul egyébként tökéletesen beszélő, fiatal orvos kioktatja arról, hogy Magyarországon magyarul kéne beszélni?!   Tolmácsot szeretnél kérni?   Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot…..
Tudatos Anyák Csoportja 2014.11.29 13:39:32
@maxval birca hozzászóló: Ismerős. Fél év angliai tartózkodás után huszonévesen az épp itthon aktuális boszniai háborúról kellett volna beszélnem. Mondtam, nem megy. Nem a szókincs hiányzik, de kint nagyon nem tudom, mikor mi történt pontosan. Kértem, kérdezzenek mást. Nem akartak. A guided missile (távirányítású rakéta) fogalom még bejött, de már a katonák poszttraumás sokkjáról hiába is kérdeztek, ez a hírrészlet, amit ők tudni akartak, tényleg nem jutott el hozzám. Szóbelit azóta sem tettem újra, ellenben úgy tűnik, a második diplomám oxfordi lesz.
Igen, itt most egy olyat fogok írni, hogy az már nemzetellenes. Véleményem szerint bojkottálni kellene ezt a (véleményem szerint, biztos úr) szutyok magyar üzletláncot. Tenni kellene ezt annak reményében, hogy üresen kongó boltokat kelljen bezárniuk, és hogy apadjon a Fidesz az…..
[ Ez a bejegyzés alapvetően egy vendégposzt, szerzője Bencskó György. Ő eredetileg az írást közlő honlapra írt egy hozzászólást egy ott megjelent cikkhez, ám ezt az ellenvéleményeket elnyomó gyógyszerlobbi az elhallgatott igazság kimondásáért küzdő védőoltás-ellenesek…..
Tudatos Anyák Csoportja 2014.09.14 10:16:17
Tamás, ez mind csak mellébeszélés.
Neveket szeretnék látni, pozíciókat.
Ha az allergiás reakció a klinikum alapján nyilvánvaló, azt az Eü Tv. 58§ alapján nem kellene külön szakorvosi javaslattal alátámasztani. Mivel egyértelmű. Igaz, itthon a szülők csupán attól bűnös hazudozók a törvény értelmében, hogy szülőkké váltak! Minden más helyzetben megillet az ártatlanság vélelme addig, amíg a bűnösség nincs bizonyítva, de ebben a kérdésben ez fordítva működik, tehát a szülő szava, tapasztalata orvosi leirat hiányában nulla, semmi! Ám, ha abban a pillanatban csak a gyerekorvos kezelte a dolgot, ő meg fél, mint mindenki más is fél, hisz, hogy mást ne mondjak, az Eü.Tudományos Tanács tagjai még azt tanulhatták, szovjet módszerekkel mit hogyan kell leerőszakolni mások torkán, akkor kérdem én, a szülő hogyan, hol és milyen módszerrel tudja az oltóanyag allergiát kivizsgáltatni? Biztonságosan! Hogyan??? Csak példaként. A petyhüdt bénulás kapcsolatát hogyan igazolják??? Hisz ennek alapján készülhet a mentességi kérelemhez szakorvosi javaslat, amit a szülőknek kötelességük beszerezni! Egyébként, szavuk, tapasztalatuk ellenére is megkapja a következő oltást a gyerek, kerüljön az életébe akár! Máshol ezt bűncselekménynek kezelik, itthon meg mindenki mossa kezeit ugyebár? Hisz nem volt mentességi javaslata! A szülőknek kellene a gyerekorvosokon fizikai kényszert alkalmazniuk egy ilyen esetben vagy mégis mivel lehetne az orvost rávenni, hogy a nyilvánvaló tényt leírja és többre értékelje az adott gyerek életét, mint a saját praxisát, mint a saját családja életét és jólétét, fennmaradását?? Paradoxon ugye? Jól ki lett találva. Csak azok ne kerüljenek képbe, akik az egész rendszert így működtetik.
Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek néhány áldozatot, amit a vírus…..
Tudatos Anyák Csoportja 2014.05.28 16:56:01
@ex-dr. vuk: Ezt az oltást ismerős gyereknek is beadta a gyerekorvos. A bátyján akkor már megjelent két pötty. A gyerekorvos szövege az volt, ha még most gyorsan beoltják a kicsit, ő nem kapja el, rajta nem jön ki. A család kb. 9 egynéhány ezer forintért megvette az oltóanyagot, a kicsi megkapta. Majd kétszer annyi kiütés jött rajta, mint az oltatlan bátyján, aki 2 hét alatt gyógyult, szemben vele, akinél a gyógyuláshoz 3 hét kellett!
Tudatos Anyák Csoportja 2014.05.29 09:44:28
@ex-dr. vuk: : Olyan személlyel vitatkozol, aki a gyerekeinek még választható oltásokat is adatott! Mindaddig, amíg személyesen megtapasztalta, hogy a kötelező maga is mekkora kárt tud okozni. Térjetek már légyszíves magatokhoz és lépjetek ki az iskolapadból! Kezdjetek emberként gondolkodni, mert egyébként nem fogtok a boszorkányüldöző középkori papoktól semmiben sem különbözni! Nagy úr a pénz és a hatalom, de lépjetek már emberi pályára, mert ennek a kettőnek az egyik alapvető tulajdonsága, hogy ti is csak egy félredobható tényező vagytok! Témánál maradva: ugye egyértelmű, ha nem kellett volna az oltást megkapnia, a kislány élne! A felelősséget meg most már késő egymáson tologatni. Ha a szülő szava is számított volna, a szülő nem egy hazug senkiházi lenne a hivatallal szemben, ennek a gyereknek az élete megmaradt volna!
Tudatos Anyák Csoportja 2014.05.29 09:45:55
@sztrugackij: Ha majd a stílusod eléri az emberi norma szintjét, akkor lehet tovább beszélgetni. Mint mondtam, addig is ballagj ki a szülők közé és érdeklődj a témáról.