Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsofir

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Üdv a pokolban! 2014.10.05 06:41:00
Az eheti blogajánló meglehetősen változatosra sikeredett, hiszen lesz némi szó a svéd választások nyomán kialakult helyzetről (nem egyszerű), ellátogatunk egy kenyai nemzeti parkba (romantikus) és kiderül, mi is az a biltong és hogyan kell elkészíteni (finom). Kezdjük a…..
Zsofir 2014.10.05 22:15:18
@Réka ‎: először is ezt a stílust kikérem magamnak! Az, hogy ilyen hangnemben leugatod a másikat, még nem bizonyítja az igazadat!

A (V)-vel kapcsolatban neked kéne egy kicsit tájékozódni, akkor nem írnád azt, amit az imént.

Azt, amit összehordtál az autósokról meg a kulákokról, erősen zavaros, kérlek, ne fárassz ilyesmivel.

Még hogy az SD nem akarja megállítani a bevándorlást??? Legalább az általad favorizált párt nyilatkozatainak nézzél utána!

Amikor meséltem a svéd barátaimnak, hogy néhány magyar szimpatizál az SD-vel, nagyon csodálkoztak, abszurdnak tartják.
Elárulom, hogy nincsenek "jó" és "rossz" bevándorlók, csak bevándorlók vannak. Ha valaki azt kívánja, hogy menjenek ki az országból, az nem fog megállni a muszlimoknál.

Az SD párt vezetőjét megkérdezték egyszer, hogy ő mihez kezdene, ha szétlőnék az otthonát. "Az nem fog megtörténni." Ennyi volt a válasza, több empátiára nem volt képes.

Amúgy az SD addig fog élni, amíg Jimmie Åkesson pártvezér velük van, ő (vakok között félszeműként) egy fokkal értelmesebb és szalonképesebb, mint a többi párttag, akiknek a színvonala a béka feneke alatt van.

Végül csak annyit mondok, hogy a svédek 87 százaléka arra szavazott, hogy költözz vissza Magyarországra és szavazz a jobbikra.
Zsofir 2014.10.05 22:48:20
@Réka ‎: Nem idézem ide neked az egész svéd internetet (párdon, csak a 87%-át), mert egy magyar fórumon nem sok értelmét látom, másrészt nem lenne fair veled szemben. De te, aki úgyis alapos kutatómunkát szoktál végezni, hogy a tényeket alá tudd támasztani, biztos vagyok benne, hogy magadtól is megtalálod az idevágó cikkeket.

"Én azért jóindulatúan, a többséget szolgálva továbbra is ki-kijavítalak majd, ha nagyon nagy butaságokat írsz, nehogy valaki elhiggye." :-)))))))))))))))))) Nálad van a bölcsek köve, leborulok a csalhatatlanságod előtt!

Ezen a ponton befejezettnek tekintem a kettőnk diszkusszióját a témáról.
Zsofir 2014.10.05 22:49:15
@macamuca [IHUN]: Amilyen a mosdó, olyan a törülköző.
Kritizátor Élet a halál után 2014.08.27 21:31:42
  Ebben az írásban megpróbálom a történet elemzése után bemutatni, hogyan kapcsolódik egymásba, Ingmar Bergman - A nap vége című filmjének három narratív síkja, az álom, az emlékezés és a jelen egybecsúszó, néhol már szürreálisan ható rétegei...
Mai szerzőnk, Zsófi tavaly május óta él Svédországban, úgyhogy már elég jó rálátása van a sundsvalli életre. Két dolog segített sokat a beilleszkedésében: a szerelem és hogy előtte már hobbiból tanult svédül, így nem okozott neki gondot a nyelvtudás hiánya. A svédekről…..
Zsofir 2014.03.14 15:04:41
@eddie1977: Rosszul írtam, köszönöm, hogy szóltál! De azért nem kéne úgy tenned, mintha az egész poszt tele lenne helyesírási hibákkal!
Zsofir 2014.03.14 20:45:41
@Pernilla: Igen, ez utóbbi, svédül tanultam és közben találkoztam a későbbi élettársammal. A "hol" elég hosszadalmas, de a lényeg, hogy véletlenek sorozata történt egymás után, a végeredmény pedig a kiköltözés. :)
Zsofir 2014.03.14 20:49:51
@sorsolo: Az élet nem habostorta. :)