Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inusr

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap éjjel a főváros több pontján furcsa, megmagyarázhatatlan, mennydörgésszerű, mély robajlásokat, robbanásokat lehetett hallani, többek között ott, ahol éppen ezt írom, Zuglóban is. Reggelre persze megszületett a "hivatalos" magyarázat: az egészet egy tűzijáték okozta, amit egy dunai hajóról…..
inusr 2014.02.02 16:15:09
@inusr: De ezt a jelenséget bárki megfigyelheti, az utcán is sétálva, pl. nappal, amikor süt a nap, rendszerint nem olyan zajos a város, illetve nem olyan visszhangos. Este / télen pedig rendszerint jóval visszhangosabb, ezért is feszültebbek, nyomottabbak az emberek, nem csak a napsütés hiánya miatt.
inusr 2014.02.02 16:20:05
@inusr: Összefoglalva, télen, jelentős inverziós rétegben, amikor a hőmérséklet felfele növekszik, víz felett (duna) - egy igen hangos esemény (tüzijáték) - igen messzire is elhallatszódhat. Nincs ebben semmi boszorkányság, csupán fizika.
inusr 2014.02.02 16:57:43
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: egyébként feltehetően a poszt író iróniának szánta, amivel nincs semmi baj, de sok tanult, művelt ember is sajnos előbb kiált ufot, minthogy rákeressen guglin hogy mitől terjedhet a hang messzebbre, mert kutatni sokkal több idő, mint az válaszolni hogy UFO :)