Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donald

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közép-Európa gondolat halott. Mi mást bizonyítaná ezt a legjobban, mint a most fellobbant szlovák-magyar vita. A napokban olvastam el Hanák Péter „ Ragaszkodás az utópiához” című könyvét. A liberális történész a nyolcvanas években egyik szószólója volt annak a…..
Donald 2009.08.29 09:30:41
Ez most komoly ez a blog? Ez még féligazságnak is kevés.
Anno csak Magyar-Lengyel határ volt.
A lengyel fejedelemség központja Krakkó volt, AZ északi területek a lengyel lovagrendhez tartoztak.
A tótok trianon után kaptak egy lehetőséget a csehek 2 idiótája miatt Masaryk és Benes sikeres müködésének köszönhetően, remélem azóta is forognakl a sirban. Önálló Szlovákia soha nem létezett illetve rövid időre 1939. március 14-én Hitler kényszerítette Josef Tiso-t, a szlovák Néppárt elnökét az önálló Szlovákia kikiáltására. Az új állam formálisan független volt, gyakorlatilag azonban a németeket kiszolgáló bábkormány vezette. Gyakorlatilag 92-93-tól beszélünk Szlovákiáról. Miért utálnak minket egyszerü, mert az életterük a miénk volt aztán elszaporodtak,
és törekedtek az önállóságra, ami kurva nagy segítséggel 80 év alatt sikerült is nekik. Lásd Trianon, Csehek, majd rendszerváltozás. Hogy mi miért utáluk, hát azért mert köcsög módon viselkedtek győztesként kitelepítésekkel, üldözéssel , rablásokkal. Ami a zsiogerekbe ivódott bele, náluk a magyargyűlölet, nálunk meg mindenkifelé lassan, bár mondjuk az osztrákokat nem utáluk, pedig nekik is jutott terület.
Az hogy mennyire generált ez probléma nem lehet tudni. Tény és való, hogy él bennünk , főleg fent a hegyekben, ahol már a Bornemissa nevü nem beszél magyarul és vad tóttá vált.
Ez nem csak politikusok játéka, ők csak erősíteni tudják az érzéseket.
45 után is mindent megtettek, hogy a nemzetiségi arány felboruljon és akkor folytathatnám, az üzletek , lakások házak elkobzásával és utána kiutalták olyannak akik életébe nem járt még arra sem. Pl félhülye erőszakos cseh excsendőrnek egy nyomdát Rimaszombatban. Neki tetszett bár fingja nem volt hozzá. Az adóságot természetesen az eredeti tulajjal akarták kifizettetni............
Valahogy így kezdődött....
Nemcsak a rossz humor, de a Homár éve is lesz az idei: az egyik legnagyobb monopolszolgáltató rögtön az első napon beleröhögött a nyomorult fogyasztók arcába, és anélkül, hogy azt kommunikálta volna, szombati rend szerint indította el a vonatokat. Állítólag a hó miatt, persze…..