Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AteistaDzsihád

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Hazaáruló! 2009.07.26 17:31:00
-Na apafej, láttad a meccset? Most aztán nagyon elegánsan visszavágtak az újpestiek a román szurkolóknak, komolyan mondom, megint szégyellem, hogy magyar vagyok. Ott volt a lehetőség aranytálcán, hogy bebizonyítsuk szellemi és kulturális fölényünket, ne ereszkedjünk le 1-2 hülye…..
w E pur si muove! 2007.12.29 17:45:00
Töredelmesen bocsánatot kérek. A karácsonyfát a Jézuska hozza. T. Lakótársak! Dec. 23-án 9-16 óra között kerülnek kiszállításra a fenyőfák. Kérjük, a lakásokba való bejutást lehetővé tenni szíveskedjenek. Utak mentén, áruházaknál található fenyőárusoknál fát ne…..
AteistaDzsihád 2008.01.02 13:52:37
6. Lenin! "Köszönjük a türelmet,áldott legyen az ateisták végtelenül elnéző türelme,a bárgyú teistákkal szemben."

Nincs mit. Ez természetes. Kár, hogy visszafelé nem működik.

Mi megelőlegezzük a hívőnek a jószándék vélelmét, amikor minket győzköd az igazáról, hiszen ha tényleg hisz, embertársainak sem kívánhatja, hogy tudatlanságból elkárhozzanak. De miért van az, hogy ezt a jószándékot soha nem feltételezik, amikor egy ateista próbálja felnyitni a vallásosok szemét, hogy ugyan ne pazarolják már az egyetlen életüket mákonyos félálomban, inkább fedezzék fel e megismételhetetlen, de megismerhető világ szépségeit, és helyüket benne megtalálva fogadják el majd az elkerülhetetlen véget. Egyből támadásnak veszik. Ilyenkor, ha nem sikerül valami tekintélyre hivatkozva gyorsan megtériteni a hitetlent, elkezdenek bután, felkészületlenül érvelni a hitük mellett, amikor belátják, hogy ez nem az ő kompetenciájuk ("Hát hogy is keletkezhett volna egy rendezett világ pusztító robbanásból?"), akkor megsértődnek.

És még az a jobbik eset, ha ekkor sértődötten elvonulnak, mert ami gyakran ezután jön az maga a pszichoterror. Nálunk itt falun ilyentájt az a szokás, hogy körbejárja a plébános gyerkőcökkel a házakat, énekelnek, pemzlivel vizet fröcskölnek körbe. Tavaly kedves (bár szigorú) öreg bácsi jött, minden jót kívánt abból az alkalomból is, hogy ideköltöztünk, bár mondtuk, hogy hát nem vagyunk templomjáró fajta. Idén meg egy szigorú (de nem kedves) fiatal beosztott jött, elkezdte téríteni a feleségemet, aztán jött a megfélemlítés, hogy mi lesz a gyerekkel, ha nem járunk vele templomba, az iskolában ki fogják utálni, mert mindenki tudni fogja a bárgyú mondókákat, csak ő nem... Tegyem hozzá, hogy ez valószínű, ez ilyen környék, magunk választottuk, majd megoldjuk, de talán nem ezzel kellene nyitni a karácsonyi háziáldást... És ez egy "képzett szakember" volt, nem ám egy mezei hívő, ezt a hozzáállást tanulta. Mellesleg az öreg plébánosról hallottam keményeket, ifjúkorában ő sem volt ilyen kedves bácsi.