Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuperfater

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindeddig csupán ilyen és ehhez hasonló véleménykülönbségek mentén feszült egymásnak a honi történetírás hivatalos és nemzeti irányzata. Természetesen nem szeretném e kérdések súlyát és jelentőségét csökkenteni, jelen tanulmányommal azonban nem célom, hogy az eltérő…..
szuperfater 2014.01.26 20:13:36
@( Tóth Gyula ): Kedves Gyula!
Először is további, kitartó munkát és sikereket kívánok! Nagy élvezettel néztem előadását, majd utána felfedezve blogját, "falom" a sorait.
De amiért itt írok: a mai kor embere már az évszámokat automatikusan a Krisztus-i időszámítás szerint értelmezi, vagyis ha az un. Árpád-féle Honfoglalás dátumát a csúsztatások nélküli 558-as évre tesszük helyesen, akkor ez még mindig a Julián naptár szerinti. (mely nem a most értendő) Vagyis 558-44-év, tehát 514-ben volt (a mostani felfogásunk szerint) a Honfoglalás.
Ha jól értem a számításokat, mert sok bizony az "áttét" a párhuzamosan folyó időszámítások között. Viszont az emberekben mindig egy dátum ragad meg, és azt evidens-ként az aktuálisra értik, tehát "aktuálisan" az 514-es év lehet a valósághoz közeli. (máshogy: 410+104=514)
További sikereket és egészséget kívánva!