Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaJ

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aláírásokat gyűjt az LMP annak érdekében hogy több nő kerülhessen be a parlamentbe – jelentette be Szél Bernadett, a párt társelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A politika a rendszerváltás óta adós a magyar nőknek – szögezte le Szél Bernadett, kifejtve:…..
Nem, nem azért, mert a FIDESZ politikája kizárólag arról szól, hogy kiszolgálja az oligarcháit. Nem azért, mert tönkretették az oktatást, mert lebontották a demokratikus intézményrendszert, mert félelemben tartják azokat az embereket, akik esetleg nem értenek egyet velük. Nem…..
„A fenntarthatóság felé való átmenet végén egy olyan harmonikus, értékkövető és értékőrző magyar társadalom sejlik fel, melyben a boldogulás alapja - az anyagi értékek mellett - az értékteremtő munka, az egészség, a tudás, az erkölcs (mely többek között hiten,…..
Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos maga sincs tisztában azzal, hogy az új, "családbarát" Munka törvénykönyve szerint már rendes felmondással is megszüntethető a kisgyerekes szülő munkaviszonya, ha a gyermeke 3 éves kora előtt…..
Január 24-én tartottuk újpesti lakossági fórumunkat, melynek központi kérdése az volt, lehet-e nő Magyarország miniszterelnöke? Az eseményen részt vett Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Rákosi Judit újpesti képviselőjelöltünk is. Abban a kérdésben szinte mindenki…..
„A célunk, hogy a magyar állampolgártok érdekeit képviseljük a következő parlamentben is. Mi választási lehetőséget kínálunk azoknak az embereknek, akik nem kívánnak az oligarchák fogságában tengődő pártokra szavazni. Minden megteszünk, hogy ezeket az embereket…..
Zöld utat a Nőknek! Atom helyett 2014.01.27 14:44:21
Most, hogy forronganak a kedélyek az atomenergia körül, beszéljünk egy kicsit arról, hogy mit tehetünk mi, saját háztartásunkban, saját hatáskörünkben azért, hogy ne legyen szükség Paks II-re. Néhány olyan praktikát szeretnék megosztani veletek, melyeket én használok, amik…..
Egy film, ami nem csupán egy kertről szól. ..
Zöld utat a Nőknek! Atomstop! 2014.01.27 06:46:14
..
Ezt az írást egy külföldön tanuló, és dolgozó barátnőnk küldte. Ő haza fog jönni hamarosan, de vajon hányan tesznek majd ugyanígy? Mi LMP-s nők azért dolgozunk, hogy se a fiataloknak, se az időseknek ne kelljen elhagyni az országot, ha normális egzisztenciát szeretnének…..
Hogy őszinte legyek, pár éve még nem gondoltam volna magamról, hogy feminista lennék. Mára rájöttem, hogy az vagyok. Ehhez viszont át kellett értékelnem magamban a feminizmus fogalmát, ami - gyanítom - eléggé eltér az általános feminizmus-meghatározástól. Így talán némi…..
Az új paksi blokkok építésének kérdése az Antal-kormány óta kísért bennünket. Sőt, akkoriban Szabó Iván teljesen újat akart építeni, ha jól emlékszem, valahol a Csallóközben. A zöld mozgalmak viszont évtizedeken keresztül sikeresen ellenálltak, mivel mindezidáig volt…..
Múlt héten az étkezési szokásainkról, illetve annak környezetre gyakorolt hatásáról volt szó.Beszéljünk most egy másik témáról, ami némileg kapcsolódik az étkezéshez, csak épp a másik végéről szól. Kezdjük mindjárt a csecsemőknél, de ne töltsünk túl sok időt…..
Új év, új élet, új tervek, új remények... régi fogadalmak.Ismerős?Azt hiszem, sokunknál előkelő helyen szerepel az újévi fogadalmak és nagy elhatározások között az, hogy most aztán tényleg lefogyunk. Kipróbálunk mindenféle diétákat, aztán be is tartjuk. Valameddig. Hogy…..
Vajon lehetséges-e pénz nélkül élni? Valószínű sokaknak ez elsőre elképzelhetetlen, mégis vannak, akik ezt az utat választják. Akkor is, ha végül arra jutunk, hogy mi képtelenek lennénk így élni, érdemes nyitott szívvel meghallgatni mások tapasztalatait, hiszen mindenből…..
Karácsony pénz nélkül Elég rosszul hangzik, ugye? Pedig hányszor elmondjuk, hogy a karácsony a szeretetről, a családról és nem az ajándékokról szól. Aztán mégis csak oda lyukadunk ki, hogy nem tudjuk máshogy kifejezni a szeretetünket, csak tárgyiasult formában. Mi lenne, ha…..
Mikor már csak körülbelül fél év volt hátra a GYES-ből/GYED-ből, mint minden édesanyában, bennem is felmerült a kérdés: Hogyan tovább? Mi lesz velem? A karrier tervezése, az álláskeresés mellett olyan kérdésekben is kell rövid idő alatt döntenem, melyekhez komoly munkajogi,…..
Zöld utat a Nőknek! A fűtés 2013.12.14 08:59:00
Sok szó esik manapság az energiaválságról, a globális felmelegedés hatásairól, a klímakatasztrófáról, az olajcsúcsról... Ezek azonban még mindig távoli problémáknak tűnnek, melyekre nincs ráhatásunk, melyek ellen nem tudunk mit tenni.Amit mi érzünk - és amin mi magunk is…..
Zöld utat a Nőknek! Rákosi Judit 2013.10.01 21:34:00
1956-ban születtem Budapesten. Közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, majd munka mellett szereztem tanítói diplomát s végeztem el az ELTE pedagógia szakát. Nagy megtiszteltetés volt számomra, mikor a legutóbbi választásokon még párton kívüliként jelöltek a IV.…..
30 éve élek Óbudán. Művészetkritikus, szerkesztő, médiaművész és kurátor vagyok. Katolikus vallásom erőteljes ökumenikus elkötelezettséggel párosul. Egyik legfontosabb lelki tanítóm Henri Boulad jezsuita szerzetes. Tőle idézem azt a gondolatot, amely engem leginkább…..
Száraz Dorottya vagyok, 1986-ban születtem Budapesten. Bölcsészkarra készültem, ehelyett külföldön dolgoztam évekig, és nem bántam meg: a világjárás számomra többet ért az olasz szakos végzettségnél, melyre készültem. Két gyermekem Olaszországban született, mégis végül…..
Szél Bernadett 1977. március 9-én született Pécsett. Zalaegerszegen járt középiskolába, majd 2000-ben közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjén, ahol szociológiából 2011-ben doktori címet szerzett. Dolgozott a versenyszektorban, majd a Magyar Tudományos…..